Malé pohoštění pro hezké posezení
Recept ještě nebyl hodnocenChuťovky, podávané jako malé pohoštění při posezení s rodinou či přáteli, je pro každou kuchařku výzvou se tak trochu předvést. Fantazii se meze nekladou a je jen na vás…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Chuťovky, podávané jako malé pohoštění při posezení s rodinou či přáteli, je pro každou kuchařku výzvou se tak trochu předvést. Fantazii se meze nekladou a je jen na vás…
Vepřové koleno můžeme jednoduše připravit v tlakovém hrnci. K dochucení stačí použít pepř, libeček a sůl. Servírujeme ho s čerstvým chlebem, křenem a hořčicí. Kromě…
Nastrouháme na jemno zelí, mrkev a křen, zamícháme. Přidáme olej a cukr - necháme cca hodinu odstát v chladu. Potom přidáme podle chuti ocet, sůl a štávu z půlky citrónu.
Vodu dáme vařit a oloupeme si cibuli a česnek. Do vroucí vody vložíme omyté jazyky, přidáme sůl, oloupanou a napůl rozkrojenou cibuli i česnek. Dále přidáme koření,…
Jablka křen krásně zjemní a je to výborná pochoutka třeba k uzenému masu. Na Moravě to nesmí chybět u žádné zabíjačky. Podáváme ke grilovaným masům, uzeninám, pečeným…
Pečené vepřové koleno na černém pivu je opravdovou pochoutkou, která se hodí nejen na různé oslavy. Odměnou za delší přípravu vám bude krásně se rozpadající šťavnaté…
Křenovou omáčku připravíme snadno a za chvilku. Cibulovou jíšku zalijeme vývarem a necháme vařit. Pak ji ochutíme čerstvým křenem, pepřem a muškátovým květem. Na závěr…
Kombinace zelí a křenu dává tomuto zelí říz. Perfektně doplní pečené maso, ale je skvělé i samotné jako salát. Zelí je plné vitamínů a díky bakteriím mléčného kvašení má…
Polévka plná zeleniny je doslova nabitá vitamíny a prolínají se v ní různé chutě. Před podáváním můžeme polévku ozdobit zakysanou smetanou a strouhaným křenem, který jí…
Polévka plná zeleniny je doslova nabitá vitamíny a prolínají se v ní různé chutě. Před podáváním můžeme polévku ozdobit zakysanou smetanou a strouhaným křenem, který jí…
Křenová pasta je skvělé pálivé dochucovadlo, které se hodí k masu, uzeninám, nebo abychom dodali říz salátu. Stačí smíchat nastrouhaný křen, cukr, ocet a olej, směs…
Kedlubna je šťavnatá zelenina, která je na jaře ke sklizni často jako první, tak proč si z ní nepřipravit lahodný salát plný vitamínů. Díky našemu receptu ji využijete…
Smetanu vyšleháme na šlehačku, a pokud máme nízkoprocentní, přidáme ztužovač šlehačky.Do šlehačky dále vešleháme mascarpone (nebo domácí smetanovou lučinu, pomazánkové…
Zapneme troubu na 180 °C. Uzená stehna vykostíme, opláchneme, dáme do pekáčku. Kdo nechce, nemusí stehna vykostit, ale je to rychlé, dřív upečené a někdo nemá rád kosti…
Krásně křupavá červená řepa, zavařená s křenem, který jí dodá ten správný říz, je vítanou přílohou u mnoha pokrmů, třeba u pečeného masa. Červená řepa je navíc bohatá na…
Bílé zelí nakrouháme najemno, nakrájíme na kolečka cibuli a přidáme nastrouhaný křen, který neodměřuji, určitě je lepší domácí.Vše dáme do dostatečně velké nádoby a…
Žádná zelenina není obyčejná. Neobyčejnost černé ředkve spočívá v jejím blahodárném účinku na játra a kašel. Štiplavost ztlumíme tvarohovou peřinou. Chcete-li někoho…
Červenou řepu nakrájíme na kostičky a dobře promícháme s olejem. Pak přidáme kukuřici, na kostičky nakrájené okurky, na kolečka nakrájenou cibuli a promícháme.Prošleháme…
Maso naklepeme, nařízneme okraje, osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí a posypeme křenem. Na plátky poklademe nudličky uzeného masa (uvařeného), zavineme,…
Salát rozebereme na větší listy, dobře ochutíme zálivkou a odstříkáme. Rozložíme je dokola na mísu. Vejce vaříme asi 4 min., zchladíme, oloupeme a studená podél…
Pikantní masová směs se zeleninou je dochucená worcesterem, kečupem a křenem. Milovníci ostrých jídel mohou přidat ještě nadrobno nakrájenou feferonku. Flamendra…
Objevte intenzivní chuť domácího krenexu, který spojuje sílu čerstvého křenu a octa, a tím dodá vašim pokrmům jedinečnou ostrost. Toto tradiční dochucovadlo s pikantním…
Kuře rozpůlíme a obalíme ve strouhané nivě. Pokud sýr opadává, tak kuře položíme do pekáče a nivu na něj nasypeme. Pak přidáme rozmarýn a poklademe plátky másla. Lehce…
Do zapékací misky vložíme na jednu stranu plátek masa, na druhou stranu nakrájenou a osolenou porci brambor, posypeme cibulkou, poklademe máslem a v předehřáté troubě na…