Salát z kysaného zelí
Recept ještě nebyl hodnocenKvašená zelenina dnes zažívá boom na celém světě a u nás je touto super potravinou hlavně kysané zelí. Velmi jednoduchým způsobem si můžete tuto vitamínovou bombu podle…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kvašená zelenina dnes zažívá boom na celém světě a u nás je touto super potravinou hlavně kysané zelí. Velmi jednoduchým způsobem si můžete tuto vitamínovou bombu podle…
Receptů na pomazánky není nikdy dost, připravit ji můžete jak na jednohubky, tak ke svačině. Milovníky pikantního zaručeně potěší štiplavá křenová pomazánka, kterou na…
Kedlubna je šťavnatá zelenina, která je na jaře ke sklizni často jako první, tak proč si z ní nepřipravit lahodný salát plný vitamínů. Díky našemu receptu ji využijete…
Nakládané zelí má v naší kuchyni tradici. Je surovinou, která by v zimě neměla chybět. Nakrouhané zelí přes noc naložíme s cibulkou, cukrem a Dekem. Další den jej…
Očištěného a odblaněného králíka osušíme, rozporcujeme, prosolíme, opepříme, pokmínujeme. Stejně tak upravíme a okořeníme další králičí stehna a vše zalijeme připravenou…
Červenou řepu nakrájíme na kostičky a dobře promícháme s olejem. Pak přidáme kukuřici, na kostičky nakrájené okurky, na kolečka nakrájenou cibuli a promícháme.Prošleháme…
Kapr po židovsku patří k těm pokrmům, které jsou snadné na přípravu. Receptů na něj existuje spousta. Restovaného kapra dusíme na víně spolu se žampiony a křenem.…
Červená řepa je úžasná surovina, která se dá připravit na mnoho způsobů. Pojďte s námi vyzkoušet tradiční recept na nakládanou řepu ve sladkokyselém nálevu. Jakmile…
Křenová labužnická omáčka s kousky uzeného se výborně hodí ke kynutým houskovým knedlíkům. Nic jiného by se k ní ani snad dávat nemělo, protože prostě patří k sobě!…
Vařené koleno s křenem a čerstvým pečivem je ověřená klasika, která se neomrzí. Maso je krásně měkké a šťavnaté a s pálivým jablečným křenem chutná skvěle. Navíc získáme…
V míse promícháme majolku s bílým jogurtem, přidáme jemně nasekanou šunku, nastrouhaný tvrdý sýr, jemně krájené nebo strouhané jablko, strouhaný křen, dochutíme…
Postup: Na marinádu prolisujeme česnek, zázvor očištěný nastrouháme, smícháme s dalšími přísadami. Mělo by vzniknout středně husté těstíčko přiměřené sladkokyselé, ne…
Žervé utřeme s nastrouhaným křenem a solí.Ušleháme tuhou šlehačku a zlehka smícháme s ochuceným žervé.Plátky šunky balíme do kornoutku, naplníme krémem a posypeme…
Zelí, papriky a cibuli nakrájíme na nudličky a spaříme vařící vodou, kterou jsme ochutili octem a solí. Promícháme, scedíme a necháme vychladnout. Z vývaru, octa,…
Smícháme křen s majonézou.Do křenové majonézy přidáme na nudličky nasekanou šunku nebo salám.Přidáme nasekaná vejce uvařená natvrdo. Dobře promícháme.Získanou pomazánku…
Libové maso z uvařeného kolena nameleme na masovém strojku do mísy společně se 150 g libové anglické slaniny. Postupně přidáme nastrouhaný křen (každý podle svojí chuti…
Oškrábané, omyté, nakrájené brambory uvaříme doměkka, slijeme.Než se uvaří, nastrouháme najemno 3-4 lžíce křenu a krátce povaříme ve smetaně. Můžeme, ale nemusíme,…
Křenová omáčka se připravuje ze syrového křenu a právě na jeho intenzitě velmi záleží – odvíjí se o dní výsledná chuť křenovky. Pokud podáváte s uzeným masem, část mléka…
Sýr s máslem utřeme do pěny. Přidáme ostatní přísady včetně sardinek. Vymícháme hladký krém.
Plátky masa naklepu, osolím, potřu křenem, pokladu šunkou, znovu potřu křenem a zabalím. Spíchnu párátkem, podliju vodou, přidám lžičku křenu a dám péct do trouby. Je…
Znojemské okurky - okurky sterilované ve sladkokyselém nálevu - jsou výborné k masu, zapečeným těstovinám, nebo například na chuťovky. Připravte je podle tohoto receptu…
Recept na ovarové vepřové koleno podávané s pikantním salátem z kysaného červeného zelí a křenu. Podávat můžete s hořčicí, čerstvým křenem a kyselou okurkou. A navíc…
Guláš je vděčné jídlo, které zahřeje i zasytí. Na internetu najdete opravdu velké množství receptů, protože každý ho dělá trochu jinak. My pro vás máme variantu z…
Žádná zelenina není obyčejná. Neobyčejnost černé ředkve spočívá v jejím blahodárném účinku na zdraví. Štiplavost ztlumíme tvarohem. Chcete-li někoho chutně a zdravě…