Kuřecí křídla po indicku
Recept ještě nebyl hodnocenKřidélka dáme na plech s pečícím papírem (nesolíme) a vložíme na 20 minut do rozpálené trouby.Pečená křidélka usmažíme v oleji, necháme okapat na ubrousku a ještě horká…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Křidélka dáme na plech s pečícím papírem (nesolíme) a vložíme na 20 minut do rozpálené trouby.Pečená křidélka usmažíme v oleji, necháme okapat na ubrousku a ještě horká…
Kuřecím křidélkům uříznu v kloubu tu nejmenší koncovou část. Očistím, omyji a osuším papírovou utěrkou. Do křidélek uděláme prstem malý otvor na té straně se slabou…
Kuřecí křídla omyjeme.Smícháme marinádu a křídla do ní naložíme. Necháme min. přes noc odležet.Grilujeme nebo pečeme dozlatova.
Vyzkoušejte šťavnatá kuřecí křidýlka, jejichž příprava vám zabere pouhých pár minut. Pozornost si zaslouží samotné pečení, čím déle trvá, tím více bude kůrčička lahodně…
Křidélka rozdělíme v kloubu a usekneme tenké špičky. Ty necháme do polévky. Kousky křidélek lehce osolíme, opepříme a posypeme česnekem.Každý kousek křidélka obalíme ve…
Máte rádi obíračku kostiček? Tady je velmi oblíbená varianta takřka bezpracného jídla z jednoho pekáčku. Kuřecí křidélka, pečená najednou s bramborami jsou to pravé pro…
Teriyaki omáčka je speciální japonská kořeněná omáčka, vhodná zejména k marinování masa a ryb. Snadno si jí ovšem můžete vyrobit doma a naložit si pikantní kuřecí křídla…
Česnek nožem naplocho rozmáčkneme a nadrobno nasekáme. Všechny ingredience na marinádu, včetně česneku, prošleháme v misce.Maso zlehka osolíme (sójová omáčka je slaná…
Všechny přísady do marinády smícháme. Křídla omyjeme a osušíme. Odsekáme tenké špičky a ještě je rozdělíme v kloubu. Špičky necháme do polévky.Zbývající kousky dobře…
Křídla osolíme, potřeme medem, posypeme zázvorem a sezamovými semínky a dáme do trouby zapéct. Hotové podáváme s bramborem nebo samotné jako chuťovku.
Křidélka omyjeme, osušíme, mírně osolíme a vložíme do marinády z uvedených surovin nejméně na 12 hodin.Pak je i s marinádou vložíme do pekáčku, mírně podlijeme a pečeme…
Marinádu rozšleháme do hladka, vznikne hustá krémovitá směs, chuť by měla mít kyselkavě nasládlou, barvu do žluta.Naložíme křidélka, u kterých raději uskřípneme špičky,…
Najprv so pripravíme kuracie krídelka, poslednú najtenšiu časť odkrojíme v kĺbe a odložíme napr. na vývar. Umyté a osušené takto oklieštené krídelka mierne osolíme a…
Nejdříve zapneme troubu na 180°C.Najdeme vhodný pekáč, vylijeme ho olejem a vložíme kuřecí křídla (polovinu pekáče necháme volnou na nádivku). Maso osolíme a okořeníme.…
Na zapékací talíř dáme osolené porce amura a kuřecích křidýlek. Posypeme jemně červenou paprikou a římským kmínem. Celé postříkáme olivovým olejem - tím, že používám…
Rozpustíme máslo s trochou oleje a zpěníme nakrájenou cibuli nakrájenou na klínky. Přidáme osolená a opepřená křídla. Opečeme je krátce z obou stran.Oloupané brambory…
Kuřecí křídla omyjeme, osušíme, oddělíme v kloubech na horní a spodní díl, špičku odstraníme. Kousky kuřete potřeme zakysanou smetanou a necháme v této marinádě odležet…
Celer, mrkev i petržel nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme, ale necháme vcelku. Skelet i křídla dobře propláchneme. Vše dáme i s kořením do velkého hrnce s vodou a…
Kuřecí paličky a křídla omyjeme a osušíme. Přidáme sojovou omáčku, worcester, piri-piri koření, olivový olej, rajský protlak, pepř a sůl. Promícháme a necháme přes noc…
Klasika, jen trochu divočejší. Kuřecí skelet a křídla opláchneme, dáme do hrnce. Zalijeme dostatečným množstvím vody, aby bylo kuřecí pod hladinou. Přidáme jednu…
U kuřecích křídel odřízneme nejmenší část křídel (špičku). Nožem nařízneme hrubší část křídel - vsuneme nůž dovnitř a objedeme s ním celou plochu okolo kloubu. Tak si…
Nejprve si připravíme marinádu, ve které pak kuřecí křidýlka necháme aspoň hodinu marinovat. Potom dáme do pekáčku, podlijeme vodou, můžeme přidat ještě plátek másla a…
Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme do remoskové mísy. Osolíme a promícháme.Křídla očistíme, bývají na nich zbytky peří. Osolíme, opepříme, posypeme paprikou a…
Olej promícháme se solí a kořením. V připraveném oleji obalíme křídla, uložíme je na pekáček nebo hluboký plech. Vložíme do trouby rozehřáté na cca 190 °C a upečeme…