Přírodní krkovička s kedlubnovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenMaso lehce naklepeme a po okrajích nařízneme. Okořeníme, potřeme olejem a necháme chvíli odležet. Poté ho zprudka opečeme z každá strany 4-5 minut. Kedlubnu nastrouháme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso lehce naklepeme a po okrajích nařízneme. Okořeníme, potřeme olejem a necháme chvíli odležet. Poté ho zprudka opečeme z každá strany 4-5 minut. Kedlubnu nastrouháme…
Plátky krkovičky jemně naklepeme a na krajích nařízneme. Na pánvi rozehřejeme olej s máslem, vložíme maso a zprudka orestujeme. Osolíme, opepříme, podlijeme vínem,…
Krkovici nakrájíme asi na 1,5 cm plátky, ale nedokrojíme úplně. Umícháme marinádu, kterou ze všech stran potřeme krkovici (i v zářezech). Zabalíme do alobalu a necháme…
Z citrusů vymačkáme šťávu ( s džusem je to jednodušší.. ), nakrájíme najemno chilli papričku, přidáme kávu, koření a sůl. Řádně promícháme. Omyté a osušené maso pořádně…
Všechno maso nakrájíme, nejlépe na nudličky.Na sádle (nebo jiném tuku) zpěnime cibuli, přidáme červenou papriku a maso.Necháme zatáhnout a přidáme na plátky nebo…
Zelí nakrouháme na jemné nudličky, cibuli a špek nakrájíme na drobné kostičky. Špek necháme vyškvařit a opečeme na něm cibuli dozlatova. Přidáme zelí, zarestujeme,…
Plátky krkovičky naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a potřeme utřeným česnekem. Dáme do ledničky alespoň na 1-2 hodiny uležet.Na pánvi rozehřejeme…
Maso omyjeme, osušíme nakrájíme na kostky a dáme restovat do rozehřáté pánve se sádlem. Přidáme nasekanou cibuli a restujeme za občasného promíchání, až je maso ze všech…
Maso opečeme na rozpáleném oleji doměkka a dáme na ubrousek odsát tuk. V misce rozšleháme vejce, mouku, hořčici, křen, podle chuti osolíme, přidáme nadrobno pokrájenou…
1. Maso omyjeme a vetřeme do něj sůl. Dáme do pekáče - nejlépe litinového - a zalejeme do tří čtvrtin mlékem. 2. Do mléka nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu z citronu…
1) Krkovičku si den předem nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a dáme do misky s připravenou směsí oleje, grilovacím kořením a česnekem. Necháme uležet v lednici. …
Vepřovou krkovičku nakrájíme na silnější plátky a vetřeme obsah sáčku s marinádou „Medová pikantní“ a necháme uležet do druhého dne v chladu. Po uležení plátky masa…
Plátky masa na pracovní ploše podložíme potravinářskou folií. Folii (nebo větší igelitový sáček) dáme i shora a maso naklepeme.Každý plát masa rozřízneme na 3 díly, ale…
Plátky naklepeme, osolíme, opepříme a natřeme hořčicí. Na každý dáme trošku okapaného zelí, kousek klobásy a zavineme. Na pánvi rozehřejeme olej a závitky zprudka…
Vepřovou krkovici nakrájíme na silnější plátky a okořeníme sáčkem koření „ADŽIKA“ které rozmícháme v 1 dcl oleje. Kořenící olejovou směs řádně vetřeme do plátků masa a…
Dno lorny jen zcela nepatrně vymázneme kouskem tuku (sádlo, olej), aby se maso nepřichytlo, než pustí šťávu.Krkovičku i bůček s kůží nakrájíme na větší kousky, uzený…
Čtyři dny předem jsem rozřezal kus krkovice na čtyři pláty, tyto položil do mořidla a uložil na chladné místo. Mořidlo jsem udělal z cca 3/4 litru vody, kávové lžičky…
Všechny suroviny na palačinky smícháme do hladkého těsta, pořádně metličkou vymícháme, aby nebyly žmolky. Těsto přelijeme do PET lahve, do uzávěru uděláme dírku cca 2 mm…
Lilek nakrájíme na zhruba 1 cm kolečka. Osolíme je a chvíli necháme vypotit. Pak je otřeme a vložíme do zapékací misky.Krkovici nemusíme klepat. Osolíme ji, opepříme a…
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby, mírně osolíme, podusíme doměkka a dáme stranou. Do pánve přidáme trochu oleje, necháme rozehřát,…
Plátky naklepeme, nakrojíme, osolíme, opepříme a rychle osmahneme na sádle, aby se maso zatáhlo. Naskládáme do remosky nebo jiné zapékací mísy, poklademe celou plochu…
Maso omyjeme, osušíme a rozpůlíme a osolíme ze všech stran. Zelenimu nakrájíme na stejně velké kostky. Maso dáme na pánev a důkladně ze všech stran opečeme. Poté přidáme…
V hlubší nádobce s víčkem si umícháme marinádu, ve které obalíme plátky masa a dáme alespoň na hodinu odpočinout do lednice. Pokud necháme i 24 hodin, také se nic…
Plátky masa osolíme, opepříme, posypeme červenou paprikou a nakrájíme na nudličky, které obalíme v hladké mouce.V pekáčku, který je vhodný i do trouby rozehřejeme sádlo,…
Výlet do středověku: Koláčky s houbovou náplní podle 600 let starého receptu jsou překvapivě vláčné a nadýchané
Jak zvýraznit chuť vývaru: Kosti, maso i zeleninu nejdříve předpečeme, výslednou chuť pak dotáhne koření i citron
Tři osvědčené způsoby, jak správně ohřát bramborovou kaši: S troškou mléka a oříškem másla bude chutnat jako čerstvá