Jednoduchá pečená krůtí křídla
Recept ještě nebyl hodnocenDo pekáčku (nejlépe s víkem) vložíme po obou stranách osolená a mírně opepřená krůtí křídla, navrch je ještě posypeme kmínem a grilovacím kořením.Podlijeme vodou,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 691 kJ / 165 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,30 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 14,30 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 12,00 g |
– nasycené | 3,01 g |
– nenasycené | 8,20 g |
–– mononenasycené | 6,00 g |
–– polynenasycené | 2,20 g |
––– omega 3 | 0,30 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 50 mg |
Sodík | 68 mg |
Sůl | 0,17 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Do pekáčku (nejlépe s víkem) vložíme po obou stranách osolená a mírně opepřená krůtí křídla, navrch je ještě posypeme kmínem a grilovacím kořením.Podlijeme vodou,…
Omyté maso dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme sůl, všechno koření a očištěnou zeleninu, přivedeme k varu. Vaříme na mírném ohni 1-2 hodiny, nezapomeneme sbírat pěnu…
Všechny přísady na marinádu rozmixujeme. Do marinády naložíme nakrájený krůtí krk - necháme marinovat alespoň 2 hodiny, Do zapékací mísy nakrájíme na kolečka cibuli…
Maso spolu s bujónem vložíme do studené vody a táhneme cca 3 hodiny. Vývar dochutíme Vegetou.Uvařené maso obereme od kostí, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky…
Do dvou litrů studené vody dáme krk,omytou cibuli i se slupkou,očistěnou mrkev ,petržel a celer v celku,4 celé stroužky česneku,sůl,libeček,všechno koření a dáme vařit…
Krůtí krky a žaludky dobře opláchneme a vložíme do většího hrnce / nebo do tlakového hrnce/. Zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit společně s cibuli, česnekem a kořením. …
Krůtí krky opláchneme a dáme do hrnce společně se zeleninou a kořením. Zalijeme vodou a slabým varem táhneme 2-2,5hodiny. Pokud použijeme papiňák, od doby varu na slabém…
Krůtí krk omyjeme, vložíme do studené a osolené vody a vaříme doměkka. Po půl hodině dáme povařit omytou kořenovou zeleninu. Když je maso i zelenina měkká, vše vyjmeme…
Krůtí krky osolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném tuku ze všech stran. Pak je vložíme do zeleninového vývaru , kam přidáme i bobkový list a vaříme asi 40 min. (maso…
Nejprve si uvaříme vývar z krků ve slané vodě, cibule si nakrájíme na proužky, mrkev a celer si nastrouháme, řapíkatý celer nakrájíme. Do hrnce dáme olej, na něm…
Kožu z krkov poriadne premyjeme. Jednu časť uzavrieme špáradlom a pripravíme na plnenie. Pripravíme si plnku. Plnka: Na husacej masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu…
Krůtí maso společně s uzeným bůčkem a okurkami umeleme na masovém mlýnku.. Přidáme ostatní uvedené suroviny, důkladně promícháme a dáme do lednice propojit chutě. …
Předem dáme vařit krůtí krky spolu s kořením v čajítku na silný tažený vývar. Přivedeme k varu, mírně osolíme, stáhneme teplotu na minimum a táhneme dokud maso nejde…
Procházejíce kolem krůtí prodejny, veden neomylným instinktem, jsem vstoupil. Můj zrak padl na krůtí krky, co kus, to přes půl kila. Doma jsem je rozpůlil, dal do hrnce,…
Krůtí polévkové části omyjeme a dáme do studené vody spolu s kořením a špetkou soli. Přivedeme k varu, stáhneme teplotu tak, aby se vývar nevařil prudce a necháme…
Maso: Křídla a krky opláchneme studenou vodou a očistíme. Do tlakového hrnce dáme asi litr vody, kostku bujónu, čl soli a uvedeme k varu. Vkládáme připravené maso,…
Žebra i krky si uvaříme v osolené vodě s drobně nakrájenou cibulkou a česnekem, po uvaření maso vyndáme a kdo chce obere kosti a nakrájí maso do polévky. Pak zavaříme…
V hrnci vhodném i do trouby orestujeme krky na sádle, aby se zatáhly a zabarvily. Pokud restujeme na pánvi, přesuneme orestované krky i s výpekem do pekáče. Zasypeme…
Cizrnu pres noc namocime do vody, ve ktere jsme rozmichali 1/2 lzicky sody. Vodu scedime, cizrnu proplachneme, zalijeme cistou vodou a varime do mekka, cca 1,5 - 2…
Omyté krůtí krky dáme do hrnce, přidáme očištěnou cibuli nakrájenou na měsíčky nasekaný zázvor, chilli a pepř v čajovém sítku. Zalijeme vodou nebo kuřecím vývarem,…
Do hrnce se studenou vodou vložím krky a kost, osolím, přidám koření, cibuli, česnek a přivedu k varu. Stáhnu oheň (snížím teplotu) a nechám pomalu vařit. Po ½ hod.…
Krůtí krk uvaříme se zeleninou a kořením do měkka. Maso obereme a uchováme.Na omáčku zpěníme na másle cibuli nakrájenou najemno. Zasypeme moukou a orestujeme.Jíšku…
Nejprve si uvaříme krůtí krk(vývar použijeme na polévku), obereme a nakrájíme na drobno a ještě si uvaříme těstoviny, které propláchneme studenou vodou, necháme okapat,…
Kimchi: Do vitaminy nabité korejské varianty kysaného zelí patří mrkev i ředkev a pikantní chuť dodá speciální pasta
Jedlé kaštany patřily k adventu už za Josefa II.: Nejstarší kaštance v Česku je 250 let
Finále MasterChef Česko 2022: Kdo z této trojice získá milion korun a také titul nejlepšího amatérského kuchaře?