Pohanka s brynzou
Recept ještě nebyl hodnocenLoupanou pohanku přebereme, propláchneme a v osolené vodě vaříme asi 10 min (zkusíme, jestli je pohanka měkká).Poté necháme s utěrkou pod pokličkou chvíli dojít.Mezitím…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Loupanou pohanku přebereme, propláchneme a v osolené vodě vaříme asi 10 min (zkusíme, jestli je pohanka měkká).Poté necháme s utěrkou pod pokličkou chvíli dojít.Mezitím…
Starý chleba rozmočíme ve vodě. Jakmile je chleba dostatečně rozmočený, slijeme vodu. Přidáme všechny ostatní ingredience - stejně jako na bramborák a hladkou moukou…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu, po uvaření scedíme a propláchneme studenou vodou, aby se neslepily.Mrkev nastrouháme nahrubo, rajčata, papriky a Balkánský…
Nakrájíme činské zelí, oloupanou okurku a dvě mrkve.Nadrobno nasekáme velkou cibuli, slijeme plechovku kukuřice a vše zalijeme zálivkou připravenou ze 100 ml dobrého…
Balkánský sýr nakrájíme na malé kostičky 1 x 1 cm, smícháme si zvlášť olej s kari kořením a přilijeme k balk. sýru, poté promícháme. Dále si nakrájíme nakládanou kapii,…
Z másla a mouky si uděláme jíšku, přidáme rajský protlak, orestujeme, zalijeme vývarem, rajčatovým pyré, osolíme a necháme 20 minut provařit. V půlce varu přidáme…
Nakrájíme nadrobno čínské zelí do velké mísy. Přidáme kukuřici bez nálevu a na malé kousky nakrájený salám Junior.¨ Sůl a pepř dávám přímo do jogurtu a přidám do…
Na oleji zpěnit cibuli, přidat kuřecí maso, chvíli smažit, osolit, opepřit. Potom postupně podle času nutného na úpravu (ale jde to velice rychle) celer, cuketu, česnek,…
Cibuli nakrájíme na půlkolečka a dáme na hluboký plech. Přidáme mleté maso, kukuřici, fazole, rajský protlak, rozmarýn, tymián, sůl pepř a vodu. Vše na plechu řádně…
Špagety dáme do vroucí osolené vody. Až budou špagety měkké, tak je scedíme a pokapneme několika kapkami oleje.Na pánvi rozehřejeme olej. Cibuli oloupeme, nakrájíme na…
Cibuli i slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli necháme zesklovatět na oleji, přidáme slaninu a necháme opékat. Jakmile je opečeno, přidáme kukuřici a necháme celé…
Slaninu nakrájíme na proužky, na oleji na mírném plameni vyškvaříme a na papírovém ubrousku necháme okapat. V tuku po slanině necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou…
Pohanku přebereme, propláchneme, rozdrobíme do ní masox, zalijeme vodou a vaříme 15 minut. Hrnek zabalíme do ručníku a pohanku dáme dojít do peřin.Na trošce oleje…
Mleté maso osmahneme na cibulce a česneku ve wok pánvi, dochutíme solí, posypeme kari kořením a římským kmínem. Postupně přidáváme všechny suroviny (kukuřice, hrášek,…
Vepřovou plec nakrájíme na kostky (je jedno, jak velké), žampiony nakrájíme na plátky 1 cm, pórek nakrájíme na jemné nudličky.Na oleji osmahneme dozlatova maso,…
Droždí dáme do mísy, zalijeme teplou vodou, chvíli necháme stát a přidáme mouku, sůl a olej. Mícháme, dokud nevznikne těsto. Necháme cca 2 hodin kynout.Poté těsto…
Lososa opláchneme, usušíme, narkrájíme na velké kostky, osolíme a posypeme trochu kořením Aglio peperoncini. Na lžíci oleje z rajčat osmahneme cibulku, pórek a přidáme…
Do misky si nakrájíme cibuli, přidáme maso, protlačený česnek, vajíčka a vše promícháme. Přidáme zeleninu (mrkev posekanou na větší kousky. Tvarujeme karbanátky, které…
Pikantní zelné saláty jsou velmi oblíbené a pokud jsou kombinované s majonézou, jsou i velmi výživné. Nemusíme je podávat jen jako přílohu, mohou nahradit s vhodným…
Drobné slané koláčky s výbornou zeleninovou náplní zaujmou na oslavách, nebo je můžeme podávat jako pohoštění pro návštěvu. Díky pečenému česneku a řepě chutná náplň…
Do mísy vysypeme kukuřici, zelí natrhané na kousky, pórek nakrájený na kolečka a okurku na půlkolečka, sýr nastrouhaný na hrubém struhadle, jablko na kostičky, šunku…
Eidam a měkký salám nahrubo nastrouháme do mísy. Přidáme okapaný hrášek, kukuřici a fazlolky. Pokrájíme feferony beraní rohy a přidáme do salátu. Přidáme i trochu nálevu…
Kuřecí prsa mírně naklepeme, osolíme a posypeme kari kořením. Zprudka je opečeme na horkém oleji z obou stran, vyjmeme, do oleje přidáme trošku hladké mouky, osmahneme,…
Těstoviny necháme vychladnout a pak smícháme s ostatními ingrediencemi. Osolíme,opepříme a pak už jen baštíme.
Podle Ladislava Špačka lze konzumovat chlebíčky jen jedním způsobem: Vlezte si do vany, zhasněte a jezte, říká expert na etiketu
Bylinky v soli: Dokonalý způsob, jak uskladnit pažitku nebo petržel. Sůl je uchová šťavnaté a plné chuti
Ekologie v kuchyni: Jak šetřit přírodu i svoji peněženku? Tyhle tipy vám ukážou cestu!