Bábovka pudinková
Recept ještě nebyl hodnocenUšleháme žloutky s cukrem a olejem a přidáme Solamyl,pudinky,prášek do pečiva, citronovou kůru,vanilkový cukr,sůl a nakonec sníh z 5 bílků.Těsto nalijeme do vymazané a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ušleháme žloutky s cukrem a olejem a přidáme Solamyl,pudinky,prášek do pečiva, citronovou kůru,vanilkový cukr,sůl a nakonec sníh z 5 bílků.Těsto nalijeme do vymazané a…
Do vlažného mléka oddělíme 1 lžíci cukru, rozdrobíme droždí a necháme vykynout kvásek. Přidáme do mouky, pak vejce, olej, kypř. prášek a ostatní ingredience. …
Troubu předehřejeme na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. těsto: Mouku přes síto prosejeme na pracovní desku, přidáme ostatní sypké suroviny a promísíme. Uděláme důlek,…
Upečeme si linecké těsto - kolečka. Na kokosky všechny suroviny smícháme, tvoříme lžičkou malé hromádky. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200° dorůžova. necháme je…
Změklou heru utřeme do pěny s cukrem a vejci. Pak přidáme střídavě mléko, vodu, mouku a sůl a prášek do pečiva. Dochutíme citr. kůrou. Pečeme ve vaflovači vafle. Potřeme…
Rychlý, jednoduchý a zdravý recept na Vánoční fitness cukroví - rozpálit troubu na 150 ºC - všechny ingredience lehce vmíchat do sněhu - na plech vyložený pečícím…
Formu na bábovku vymažeme tukem (já používám heru, která mi zbude )a poté vysypeme hrubou moukou.Z vajec oddělíme bílky a vyšleháme tuhý sníh.Heru ušleháme do "pěny" a…
Velké valašské frgály z kynutého těsta s bohatou sladkou náplní, posypané máslovou žmolenkou si jistě zamilujete. Frgály podle tohoto receptu zachutnaly i porotcům…
Mouku prosejeme na vál. Přidáme tvaroh, žloutky a všechny zbývající suroviny. Zpracujeme hladké, nelepivé těsto.Těsto rozdělíme na poloviny a vyválíme na tenký plát.…
Do vlažného mléka dáme cukr, rozdrobíme kvasnice, přikryjeme pokličkou a počkáme až kvasnice vzejdou. Do mísy dáme větší část mouky, osolíme, přidáme 2 vejce, olej a…
Do trochy vlažného mléka dáme cukr a droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme ostatní suroviny, potom vlijeme kvásek a vypracujeme těsto. Hodně ho vymícháme,…
Velmi oblíbená buchta na plech, kterou zná z dětství téměř každý. Vláčná, nadýchaná a prolitá tvarohovou náplní, přesně takovou nám pekly naše babičky a maminky. Též ji…
Ostružinový koláč je díky tvarohu, přidanému v těstě, úžasně vláčný a jemný. Když ostružiny před pokladením na těsto poprášime nebo obalíme moukou, udrží se nahoře a…
Klasické buchty, které všichni milujeme. Nelitujeme námahy a švestky vždy vypeckujeme. Náplň můžeme přichutit skořicí nebo přidat ke švestkám mák s cukrem. V každém…
Košíčky jsou klasickým vánočním cukrovím, které okouzlí svou jemností a rozmanitostí chutí. Vyzkoušejte je a obohaťte svůj vánoční stůl o tento oblíbený druh cukroví,…
Dorty jsou spojeny s oslavami a svátečními událostmi. Čeká-li vás jedna taková a chystáte se péct dort, vyzkoušejte tento. Nadýchaný kakaový korpus je proložen jemným…
Klasický rýžový nákyp znají skoro všichni, ale slyšeli jste už o variantě z ovesných vloček? Takzvaný vločkovec, třeba s jablky, rozinkami a skořicí, je dokonalý…
Tradiční vánoční moučník, který voní máslem, rozinkami a vanilkou. Vánočka z kynutého těsta rozsvítí každý slavnostní stůl a přinese atmosféru Vánoc. Připravte si ji…
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a dáme odpočinout do lednice.Pak těsto vyválíme na slabší placku a vykrajujeme libovolné tvary...nejlépe kolečka. Těsto při…
Vánočka je takovou snídaňovou královnou vítající vánoční ráno při svátečním stole. Už její příprava je slavnostně laděná, protože se peče většinou jen o Vánocích. Nechte…
Velikonoce bez nadýchaného mazance si jen stěží představíme. Letos ho nekupujte, ale upečte si poctivý domácí podle našeho receptu. Chutná výtečně, je vláčný, o jeho…
Husarské knoflíky, Andělská očka a další názvy patří stejnému, velice jednoduchému vánočnímu pečivu. Toto pečivo sami zvládnou i děti. Čím potom předpečené kuličky…
Nadýchané ještě teplé koláčky s povidly a křupavou drobenkou vám krásně provoní dům skořicí a sladkou chutí. Náplň dejte takovou, jakou vaše rodina miluje. Je to snadné…
Koblihy, které na 100% vyjdou, vytvoříte s pomocí našeho receptu. Budou lehounké a voňavé. Věřte, že se k jejich přípravě budete rádi a opakovaně vracet. Sladká smažená…
Jak nejlépe opéct brambory? Aby byly krásně křupavé a nadýchané, je potřeba správný typ brambor a vhodný tuk
Retro moučník: Upečte si tu nejlepší omeletu jako od babičky!
Celebrity, které sekly s alkoholem: Mirek Etzler, Drew Barrymore i Eva Holubová dokázali pokořit démona