Výborné perníčky (nikdy neztvrdnou)
Recept ještě nebyl hodnocenPéct na vánoční stůl se doporučuje v předstihu. Perníčky je dobré začít péct mezi prvními, aby se rozležela jejich chuť, popřípadě aby změkly. V tomto receptu na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Péct na vánoční stůl se doporučuje v předstihu. Perníčky je dobré začít péct mezi prvními, aby se rozležela jejich chuť, popřípadě aby změkly. V tomto receptu na…
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme v lednici 2 hodiny odpočinout.Vyválíme a vykrajujeme srdíčka, která klademe na plech vyložený pečícím papírem. Upečeme ve…
Ze všech surovin zaděláme hladké pevné těsto, zabalíme jej do fólie a necháme v chladu alespoň hodinu odpočinout. Poté rozválíme na plát silný asi 4 mm a vykrájíme…
Tvaroh utřeme s mlékem a podle chuti osladíme. Mouku smícháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, práškem do pečiva a kakaem. Přidáme olej, vlažnou vodu, vejce,…
Lžíci kvásku, mouku a vlažnou vodu smícháme v misce, zakryjeme folií a necháme 10 - 12 h. zrát.Ke zralému kvásku přidáme mouku se špetkou soli, vlažné mléko, vejce, cukr…
Tuk rozpustíme v hlubší pánvi, přidáme arašídy a rozinky, krátce prohřejeme, přidáme cukr a nastrouhané kůry, každou tak po lžičce, dobře promícháme.Sundáme ze sporáku a…
Drobení: rozpustíme máslo a smícháme ho s moukou a cukrem tak aby nám vznikly malé hrudky. jablečná vrstva: Jablka zbavíme slupek a nastrouháme na hrubo, odstraníme z…
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme 1 hodinu odpočinout. Poté vyválíme na slabší plát a vykrajujeme malá kolečka, která upečeme tak, aby měla bledší barvu…
Zapneme troubu na 180 °C a hlubší plech, který budeme používat vyložíme pečicím papírem.Do misky prosejeme mouku, přidáme ostatní sypké ingredience a dobře promícháme.V…
Domácí kynuté koláčky plněné kombinovanou nádivkou jsou výzva pro kuchařku a obrovské lákadlo pro konzumenty. Na talíři budou vonět rumovým máslem. Ale ne moc dlouho,…
Domácí kynuté koláčky plněné kombinovanou nádivkou jsou výzva pro kuchařku a obrovské lákadlo pro konzumenty. Na talíři budou vonět rumovým máslem. Ale ne moc dlouho,…
Koláče patří mezi jeden z nejtradičnějších moučníků naší gastronomie. Z kynutého těsta připravíme nadýchaná kolečka s důlkem vyplněným kořeněnými hruškovými povidly.…
Křehké linecké těsto, dorůžova upečené a spojené lehce pikantní rybízovou marmeládou, můžeme vykrajovat do podoby keksů. Toto cukroví nikdy nesmí na Vánoce chybět a…
Mini rohlíčky plněné různými náplněmi skvěle poslouží jako sladké jednohubky. Jejich výhodou je, že vy i vaši hosté můžete bez výčitek ochutnat všechny náplně a pak se…
Mini rohlíčky plněné různými náplněmi skvěle poslouží jako sladké jednohubky. Jejich výhodou je, že vy i vaši hosté můžete bez výčitek ochutnat všechny náplně a pak se…
Do vlažného mléka přidáme cukr a promícháme. Nadrobíme kvasnice a necháme nabobtnat.Poté přidáme žloutky, máslo nebo olej, špetku soli, rum, kůru z citronu a mícháme tak…
PROGRAM TĚSTO Vyválíme placku, nakrájíme na obdélníčky, potřeme náplní, zavineme a válečky na vnější straně 3–5 cm nařízneme, stočíme do tvaru rohlíčků.Necháme na…
Křupavá cizrna je skvělou alternativou k brambůrkám. Příprava je snadná, navíc ji můžeme dochutit na mnoho způsobů. Pro milovníky pikantních chutí je skvělá s chilli a…
Z uvedených surovin vypracujeme vláčné těsto, které necháme do druhého dne odpočinout v lednici. Pak z těsta tvarujeme rohlíčky, které upečeme v troubě vyhřáté na 150°C…
Zapneme troubu na 200° C a rozbalíme smotané listové těsto na vál. Mletý mák dáme do misky, spaříme horkým mlékem, přidáme cukr, kůru z dobře umytého citonu, rum a…
Mandle rozmixujeme.Zbytek surovin na těsto smícháme, přidáme namleté mandle a pořádně propracujeme.Těsto vyválíme a vykrajujeme půlměsíčky a odkládáme na plech s pečícím…
Připravíme těsto: smícháme všechny suroviny, kromě másla. Po smíchání přidáme i nasekané máslo, které zpracujeme se směsí a vytvoříme tak těsto. Pokud se moc sype,…
Bleskurychlý jablečný koláč, který může do hodiny stát na stole před nečekanou návštěvou. Určitě mu bude na dezertním talířku slušet kopeček ušlehané nebo zakysané…
Mazanec bychom podle tradice měli péci na Bílou sobotu, aby byl připraven v neděli ráno na posvěcení v kostele, proto se mu také dříve říkalo svěceník. Nadýchaný,…
Restaurace DiNuovo z Pohlreichova pořadu: Vyladěné carpaccio i linguine s mořskými plody, dojem trošku kazí jen příbory na stole
Javorový sirup je sladký, přesto zdravý. Objevil ho indiánský náčelník máchající sekerkou
Levná a rychlá polévka soljanka: Využití zbytků vykouzlí skvělý sytý pokrm plný chutí a mnoha výrazných ingrediencí