Kakaovo-ořechový piškot s tvarohem
Recept ještě nebyl hodnocenBílky ušleháme s cukrem do tuha, pak po jednom přidáváme žloutky a šleháme, přidáme mouku, kypřící prášek, kakao a olej a prošleháme. Nakonec vmícháme nasekané ořechy.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bílky ušleháme s cukrem do tuha, pak po jednom přidáváme žloutky a šleháme, přidáme mouku, kypřící prášek, kakao a olej a prošleháme. Nakonec vmícháme nasekané ořechy.…
Ze všech surovin vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme přibližně 3 hodiny odležet v chladu. Poté jej vyválíme na plát vysoký cca 3/4 cm a formičkou vykrájíme…
Připravíme si marinádu smícháním všech uvedených surovin. Maso opláchneme, oddělíme od kosti, odblaníme a naložíme do připravené marinády nejlépe na 24hodin. Maso i s…
Z uvedených surovin zpracovat těsto (nejprve v míse promíchat vařečkou) a dát ho na chvíli (ale i přes noc) odpočinout do lednice.Potom vyválet - nejsnadněji mezi dvěma…
Brambory nastrouháme na jemno. Vejce s cukry ušleháme do pěny. Zvlášť ušleháme smetanu a spojíme s vejci dohromady.Přidáme prosátou mouku s práškem, brambory, kůru,…
Promícháme žloutky s cukrem, máslem, moukou, vanilkovým cukrem a nastrouhanou citronovou kůrou. Všechny ingredience dobře smícháme a vypracujeme hladké těsto. Připravíme…
Z ingrediencií vypracujeme cesto a 2/3 z neho vyvaľkáme a uložíme na vymastený plech. Potrieme náplňou, ktorú urobíme spracovaním všetkých prísad. Zo zvyšného cesta…
Do DP dáme všechny suroviny postupně od tekutých po sypké a zapneme program "Těsto". Po ukončení programu = po vykynutí, vyndáme na pomoučený vál a případně propracujeme…
Maso si očistíme a nařežeme kůži. Vmasírujeme koření, pokapeme pár kapkami oleje a necháme odležet několik hodin.Pak maso na pánvi opečeme. Na každém záleží, jak kdo má…
Postup: PL su polievkove lyzice. Mam lyzice z viacerych suprav, pouzivam strednu velkost a naberiem kopcom. Z tukov pouzivam len prirodne tuky, cize maslo, mast alebo…
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme ho uležet v chladničce. Zatím nakrájíme a namočíme rozinky do rumu.Z těsta vyválíme a vykrajujeme kolečka, které…
Do mísy dáme mouku se špetkou soli, žloutky, olej, citrónovou kůru. Mezitím uděláme kvásek. Do malého hrnce dáme mléko, cukr a necháme ohřát tak, abychom v něm udrželi…
Do velké mísy nasypeme mouku, přidáme špetku soli, promícháme a uděláme uprostřed důlek. Do důlku nadrobíme kvasnice a zalijeme je trochou teplého mléka (mléko dáme…
Na vál připravíme mouku, nastrouhaný tuk, ricottu, prášek a cukr. Zpracujeme hladké těsto. Připravíme náplň z tvarohu, žloutku, cukru, pudinku a kůry.Z bílku ušleháme…
Tak, jak jsou suroviny napsané, dáme do DP a nastavíme na těsto, což je 90 minut. Zatím si uděláme drobenku ze 100 g Hery + jemného krystalového cukru + hrubé mouky a…
Moučníky se zakysanou smetanou v těstě jsou velmi oblíbené a není divu. Právě díky zakysané smetaně je bábovka dokonale vláčná a ani druhý den se nedrobí. Kakaová část…
Začala jsem kořením. Všechno koření jsem minutu opekla na sucho na pánvi, aby se ještě víc rozvonělo. Potom jsem ho rozdrtila v hmoždíři.Troubu jsem předehřála na 180°C.…
Medové perníčky z žitné mouky, provoněné citronovou kůrou, jsou krásně měkké a v puse se jenom rozplývají. Nechte volnou ruku své fantazii a ozdobit je můžete jak se vám…
Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto. Nejlépe to půjde v domácí pekárně, kde jako první dáme vlažné mléko, jemně nastrouhané vařené brambory, rozpuštěné ale vlahé máslo…
Citronové cukroví je vždy osvěžujícím kouskem mezi ostatními druhy cukroví. Příprava je snadná, zvládne ji i začátečník. Po upečení pak můžeme vykrájené tvary slepovat…
Hledáte recept na šťavnatý, lehce kyselý, ale přitom velmi chutný moučník? Tento makovec je přesně tím, co potřebujete. Cuketa krásně navlhčí těsto, mák mu dodá křupavý…
Hanácké právo je zvyk, který se na Hané a to hlavně na vesnici udržuje jako památka, jak se naši předkové bavívali a veselili. A na takové oslavě koláčky mnoha chutí…
Hanácké právo je zvyk, který se na Hané a to hlavně na vesnici udržuje jako památka, jak se naši předkové bavívali a veselili. A na takové oslavě koláčky mnoha chutí…
Španělské ptáčky z vepřové kýty jsou křehčí než klasické z hovězího masa a báječně šťavnaté. Hotové jsou za pouhou hodinu
Slovenská kuchyně: Tajemná živáňská pečeně. Jak se správně skládá a co k ní podávat?
Herec Milan Enčev ze Slunečné tají recept na svíčkovou před režisérem. Nám ho ale prozradil!