Náplně do buchet
Recept ještě nebyl hodnocenDo moučníků, koláčů, závinů nebo buchet patří náplň. Díky ní se těšíte na každé další sousto. Zde jsou ty nejoblíbenější. Sladkou čokoládovou, jemnou tvarohovou,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do moučníků, koláčů, závinů nebo buchet patří náplň. Díky ní se těšíte na každé další sousto. Zde jsou ty nejoblíbenější. Sladkou čokoládovou, jemnou tvarohovou,…
Do moučníků, koláčů, závinů nebo buchet patří náplň. Díky ní se těšíte na každé další sousto. Zde jsou ty nejoblíbenější. Sladkou čokoládovou, jemnou tvarohovou,…
Do moučníků, koláčů, závinů nebo buchet patří náplň. Díky ní se těšíte na každé další sousto. Zde jsou ty nejoblíbenější. Sladkou čokoládovou, jemnou tvarohovou,…
U tvarohových buchet vázaných tímto způsobem si můžete být jisti, že vám z nich náplň nevyteče. Navíc tato tvarohová náplň velice dobře drží svůj tvar a lze ji použít i…
Zavolala kamarádka, že jde na návštěvu a vy nemáte upečeno? Nezoufejte, můžete připravit tuto nadýchanou piškotovou roládu, potřenou oblíbenou marmeládou. Hotovo budete…
I když je receptů na tento tradiční velikonoční moučník nepřeberné množství, beránek z třeného těsta je pořád klasika, kterou asi nic nepřekoná. A nemusíte ho péct jen…
Kdo má v kuchyni domácí pekárnu, může si takřka bezpracně připravit skvělý velikonoční mazanec. Nebude sice tak kulatý, jako ten bez formy, ale na jeho chuti to nic…
Plánujete letos upéct štolu? Tradiční drážďanskou s marcipánem letos vynechte a zkuste tvarohovou variaci. Těsto není kynuté, ale najdete v něm kypřicí prášek. Výhodou…
Vláčná a nadýchaná, dozlatova vypečená bublanina je plná šťavnatého, sladkého ovoce. To můžeme použít jakékoli, podle toho na co máme zrovna chuť. Hotovou bublaninu…
Nejprve připravíme tvarohovou náplň. Tvaroh promícháme s krupicovým a vanilkovým cukrem a jemně nastrouhanou citronovou kůrou.Vejce vyšleháme do pěny s krupicovým a…
Těstoviny zapečené s tvarohem jsou jednoduché bleskurychle připravené sladké jídlo, které bude chutnat především dětem. Můžete zkusit uvařené těstoviny i jinak, než…
V míse smícháme metličkou vejce, cukr, mléko, olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva, citronovou kůru a šťávu.V druhé misce smícháme tvaroh s cukry, důkladně…
Tak jednoduchá a přitom tak dobrá. Jemná díky tvarohu, sněhem z bílků nadýchaná a po citronu osvěžující bábovka. Vyzkoušejte tento recept a přesvědčte se sami. Na…
Zvěřina má velmi hodnotné maso, ale ne každý je jí přivyklý. Odležením masa v marinádě a následným dušením se směsí koření získá výbornou chuť, které neodolá ani…
Teplá pocukrovaná buchta – to je jako z pohádky o Honzovi! Tyto jsou voňavé, vláčné a naplněné povidly. Jsou z kynutého těsta, které je pro tradiční plněné české buchty…
Vejce, cukr, olej a vanilkový cukr ušleháme. Odměříme si jeden hrnek ořechů, poté je nameleme. Postupně do těsta přidáváme ořechy, mouku, prášek do pečiva a citronovou…
Moučníky z listového těsta se vždy spolehlivě podaří. Zde je nutné pod poměrně mokrou náplň dát vrstvu ořechů (nemáte-li, stačí strouhanka), aby částečně vlhkost náplně…
Ušleháme žloutky s cukrem a olejem a přidáme Solamyl,pudinky,prášek do pečiva, citronovou kůru,vanilkový cukr,sůl a nakonec sníh z 5 bílků.Těsto nalijeme do vymazané a…
Na vál připravíme mouku, mrkev, máslo a prášek. Zpracujeme pevné, nelepivé těsto. Necháme 1/2 hodiny ve folií odpočinout.Po té rozdělíme na dvě části a z každé uválíme…
Vafle jsou skvělé nejen k snídani ale i když chceme zakousnout něco sladkého. Jejich pečení je velmi rychlé a tak jen zbývá si rozmyslet, zda je doplníme medem, ovocem…
Tvarohové vdolky se přípravou podobají spíše koláčům, ale na chuti jim to rozhodně neubírá. Jemné kynuté těsto, plněné bohatou tvarohovou náplní, je doplněné poctivou…
Vejce rozšleháme s cukrem, postupně přidáváme olej, šlehačku a citronovou šťávu. Nakonec lehce vmícháme suché přísady. Množství je na plech 30x40cm, výška 3,5-4cm.…
Křehký jablkový koláč, provoněný skořicí a citronovou kůrou a korunovaný máslovou drobenkou bude neodolatelným lákadlem pro celou rodinu. Navíc je díky tvarohu,…
Jáhly jsou vyloupaná zrníčka prosa. Získávají se odstraněním tvrdé slupky a mají žlutou až zlatavou barvu. Jáhly jsou výživné, snadno stravitelné, jednoduché na přípravu…