Květákové sabdží
Recept ještě nebyl hodnocenIndická kuchyně je plná pestrých chutí a vůní. Pod názvem sabdží se ukrývá pokrm z květáku, dušené zeleniny a brambor, který můžeme podávat s rýží nebo plackami. Sabdží…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Indická kuchyně je plná pestrých chutí a vůní. Pod názvem sabdží se ukrývá pokrm z květáku, dušené zeleniny a brambor, který můžeme podávat s rýží nebo plackami. Sabdží…
Na olivovém oleji orestujeme na nudličky nakrájená kuřecí prsa, osolíme, lehce zaprášíme čerstvě mletým pepřem a přidáme kari pastu či kari koření a kurkumu. Ještě…
Jemné kari populární v indických restauracích. Je to voňavé a aromatické jídlo se smetanovou omáčkou. Je dobré s bylinkovou rýží, naan chlebem, mangovým čátný a…
Ze surovin zpracujeme těsto a necháme v uzavřené míse v teple 1-2 hodiny. Rozválíme co nejtenčí placku, potřeme bílkem, posypeme solí, kmínem, mákem ….nakrájíme na…
Fazolky namočíme přes noc. Vodu slijeme a na másle osmažíme nakrájenou cibulku. Přidáme kurkumu a tandori. Krátce opečeme a zalijeme vodou. Přidáme fazolky a vaříme do…
1) Kuře si nakrájíme na požadovanou velikost. Osolíme, opepříme a poprášíme škrobem. Dáme smažit. Poté odstavíme. 2) Na rozpálený olivový olej dáme česnek, zázvor, …
Ve vepřovém natur bujonu si uvaříme rýži na skus. Na pánev si dáme celý obsah konzervy a vše řádně vysmahneme. Poté přidáme na velmi drobno nakrájenou cibuli, koření a…
Odrežeme hlavičky špargle a dáme ich nabok. Špargľu ošúpeme, nakrájame na kúsky, zemiaky narežeme na kocky a spolu v osolenej vode s kurkumou varíme asi 15 min. …
Nejdříve zamícháme do teplého mléka cukr a nadrobíme droždí. Necháme 10-15 minut vzejít. Smícháme mouku, sůl, jogurt, burizony, kurkumu a na konec vmícháme kvásek.…
Do nádoby s vodou vložíme pokrájené a oloupané brambory, očištěnou a omytou pokrájenou zeleninu, kmín, sůl, kurkumu, špetičku zázvoru, mletý pepř a vaříme doměkka. Ke…
Játra očistíme, zbavíme blan a nakrájíme na větší kousky, cibuli na drobno, sušená rajčata a kapie na proužky, česnek prolisujeme a petrželku si nasekáme.Těstoviny…
Cibuli a česnek, lístky koriandru a papričku nasekáme nadrobno. Římský kmín krátce orestujeme na suché pánvi, necháme chvilku zchladnout a roztlučeme v hmoždíři.Cuketu…
Cibuli a česnek, lístky koriandru a papričku nasekáme nadrobno. Římský kmín krátce orestujeme na suché pánvi, necháme chvilku zchladnout a roztlučeme v hmoždíři.Cuketu…
Cibulky nakrájíme nadrobno, omytou kapustu pokrájíme na nudličky a omytý květák rozeberme na malé růžičky. V hrnci rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět…
Na nádivku roztrháme nebo pokrájíme kaiserky, dáme do misky a zalijeme mlékem. Pokud by potřebovaly více mléka, ještě trochu přilijeme. Pak přidáme všechny suroviny na…
Vzal jsem asi něco přes půl kila mletého masa, na kostky nakrájel půl housky pletýnky, rozkrájel ji na kostečky, přelil silným slepičím vývarem a nechal ho do housky…
Kuřecí maso se smetanovou omáčkou, brokolicí a kukuřicí je vděčnou večeří. Kurkuma a kari dodají omáčce bohatou kořenitou chuť. Libovolné těstoviny jsou doslova ideální…
Cizrnové kari připravíme z uvařené cizrny, kterou ochutíme spoustou voňavého koření. Přidáme nasekaná rajčata a papriku. K lehce pikantnímu kari se jako příloha hodí…
Pokud hledáte tip na výborné bezmasé jídlo, tento recept vás jistě potěší. Cizrnu uvaříte s rajčatovým protlakem a spoustou voňavého koření. Na závěr ji ještě zjemníte…
Patříte mezi fanoušky indické kuchyně? Pak je tento recept pro vás jak stvořený. Pod názvem Džajpur Karí se skrývá kuřecí maso se zeleninovou omáčkou s pečenými jablky.…
Rychlé cuketové kari je ideální pokrm pro milovníky exotických chutí, kteří hledají rychlou a zdravou večeři. Příprava je rychlá a jednoduchá, takže si tento pokrm…
Pokrmy inspirované indickou kuchyní jsou plné zeleniny, výrazného koření a také pikantní chuti. Chutnou a snadnou zeleninovou směs z lilku, rajčat a cizrny si můžete…
Luštěniny by měly být do našeho jídelníčku zařazovány s jakousi pravidelností. Vyřešit to tak může snadná a lahodná pomazánka z červené čočky a fazolí, koření a tahini…
Jsou dny, kdy si potřebujeme odlehčit jídelníček a připravit třeba bezmasý pokrm. Inspirací nám může být i tento recept. Směs brokolice, žampionů, mrkve, pórku a další…