Rýže s vejci a špenátem
Recept ještě nebyl hodnocenVejce rozšleháme a usmažíme v pánvi na trošce oleje. Před koncem přidáme kurkumu a osolíme. Dáme stranou. Do pánve přilijeme trochu oleje, přidáme bílou část cibulky,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vejce rozšleháme a usmažíme v pánvi na trošce oleje. Před koncem přidáme kurkumu a osolíme. Dáme stranou. Do pánve přilijeme trochu oleje, přidáme bílou část cibulky,…
Pokrájíme si na kousky lilek, brokolici, česnek na plátky, cibule nadrobno a rajče na malé kousky. V hrnci na oleji zpěníme cibulku s česnekem, přidáme veškerou…
Brambory očistíme kartáčkem, pokrájíme na osminky a dáme na 5-7 minut povařit ve slané vodě se špetkou kurkumy.Uvařené a vychladlé brambory potřeme směsí z olivového…
Cizrnu předem namočíme do studené vody a uvaříme do měkka. Pokud požíváte sterilovanou cizrnu, slijte ji.Cibuli očistíme a nakrájíme na půlkolečka. Dýni oloupeme a…
Kýtu nakrájíme na nudličky, lehce posolíme a popepříme a maso promasírujeme. Cibuli nakrájíme nahrubo a společně s masem dáme smažit na pánev, dokud se nezatáhne.Přidáme…
Křidélka dáme na plech s pečícím papírem (nesolíme) a vložíme na 20 minut do rozpálené trouby.Pečená křidélka usmažíme v oleji, necháme okapat na ubrousku a ještě horká…
Špaldu propláchneme a necháme 1 hodinu ve vodě. Namočíme i sušené houby.Špaldu po hodině scedíme a společně s namočenými houbami vaříme v zeleninovém vývaru pod…
Batáty dobre umyjeme a uvaríme do polomäkka. Rozrežeme po dĺžke na polovice a vydlabeme.Vydlabanú masu popučíme vidličkou (ak je tvrdšia, nastrúhame), pridáme nastrúhanú…
Troubu předehřejte oboustranně na 180°.Vejce vyšlehejte spolu s cukrem do husté pěny. Poté přidejte pyré, olej a mléko.Pomalu vmíchejte suché ingredience a hotové těsto…
Mangold sparíme vriacou vodou (len ho vodou prelejeme), necháme odkvapkať a rozmixujeme.Droždie rozpustíme vo vlažnom mlieku a spolu s ostatnými prísadami a rozmixovaným…
Rýži a čočku smícháme, důkladně propereme a necháme stát hodinu ve studené vodě (můžeme nechat i přes noc, potom je příprava kratší). Poté slijeme a necháme okapat. Do…
V míse okořeníme maso půlkou koření, špetkou soli a pepře.Na oleji v hrnci prudce osmažíme stehna kůží dolů, po minutě ztlumíme oheň a smažíme 7 minut. Následně stehna…
Maso nakrájíme na větší kostky. V misce smícháme všechny ingredience na marinádu a do této směsi dáme maso. Marinujeme pod potravinovou fólií neméně 2-3 hodiny, ještě…
Rybu nakrajime na hranolky. Osušíme, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou stavou. Připravíme misky na obalovani. Do jedné mouku, do druhé vajíčko a trochu mléka a…
Květák rozebereme na menší růžičky. Rajčata nakrájíme na menší kousky a v sekáčku nahrubo rozsekáme. Oloupané brambory nakrájíme na menší kostičky.V hlubší pánvi…
Ve woku rozpalte ghee nebo olej a když je horký, nasypte tam celý římský kmín a nechejte pobublat. Poté přidejte cibuli a sůl. Smažte dokud nezačne cibule hnědnout.…
Kuřecí prsa rozpůlíme a nakrájíme na větší kousky. Připravíme marinádu v niž maso důkladně obalíme a necháme odležet alespoň hodinu v chladu.Na hlubší pánvi na oleji…
Očištěné, vykostěné maso osolíme, opepříme posypeme kurkumou a vše vmasírujeme do masa, dáme do misky a necháme v chladu cca 15-20 minut. Zatím nasekáme oloupanou…
Očištěné, vykostěné maso osolíme, opepříme posypeme kurkumou a vše vmasírujeme do masa, dáme do misky a necháme v chladu cca 15-20 minut. Zatím nasekáme oloupanou…
Kostky uvařených brambor ve smetanové omáčce se slaninou a cibulkou, provoněné koprem, podáváme s vařeným vejcem a uzeným masem. Pokrm vzdáleně připomíná mléčnou polévku…
Tato výborná kuřecí polévka má díky základu z mrkve krásnou žlutou barvu. Posilňující polévka, kterou vařily už naše babičky, chutná skvěle a díky knedlíčkům z mrkve a…
Chutná a vydatná jídla nemusí nutně vždy obsahovat maso. Vyzkoušejte tuto vegetariánskou verzi tikka masaly s opečenými žampiony. Celý dům vám rozvoní exotické koření a…
Na oleji oprestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky narezanú tekvicu, kurkumu, osolíme a varíme 10 minút. Potom tekvicu rozmixujeme.Vložíme na malé kocky nakrájaný…
Květák je velmi variabilní zelenina, dostupná prakticky po celý rok. Pokud už vás omrzel ve smažené podobě, zkuste tuto chutnou zapečenou variantu. Jídlo bude výborné s…
Nejlepší velikonoční jidáše: Jak na to, aby byly krásně nadýchané a vydržely dlouho čerstvé
Jak na dokonalý drůbeží kaldoun? Poctivý vývar z drůbků a orestovaná zelenina dodají polévce skvělou silnou chuť
Vyzkoušejte světově proslulé saláty: Jak připravit Caesar, Nicoise nebo Waldorf?