Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kvas Žitný - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 221 kJ /
292 kcal
Bílkoviny12,00 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny12,00 g
Tuky1,67 g
– nasycené0,50 g
– nenasycené1,08 g
–– mononenasycené0,25 g
–– polynenasycené0,83 g
––– omega 30,01 g
Vláknina2,42 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 51 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy56,00 g
– cukry1,83 g
––– laktóza0,00 g

Recepty s touto surovinou

Kváskové kořenové bagety

Kváskové kořenové bagety

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Suroviny na rozkvas dobře promícháme a zakryté proti osýchání a prachu necháme pracovat v teple místnosti asi 12 hodin.K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a dobře…

Staročeské kyselo

Staročeské kyselo

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Staročeský pokrm pocházejí z Krkonoš vychází z toho, co měli hospodyňky v horách vždy po ruce. Chlebový kvas, brambory a sušené houby, to je hlavní trio tohoto skromného…

Antik10

30 min

Chleba z remosky

Chleba z remosky

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Jak jednou ochutnáte domácí chleba, hned si ho zamilujete. Tento chléb v remosce nejen kyne, ale následně se i peče. Nedrobí se, má křupavou kůrku a vydrží měkký celý…

Rin-Andi

80 min

Kváskové koláče

Kváskové koláče

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Suroviny na rozkvas smícháme a necháme při pokojové teplotě v uzavřené nádobě přes noc kvasit 12 hodin.Druhý den ráno dejte do mísy mouku, rozpuštěné máslo, vlažné mléko…

Kváskový chléb bez hnětení

Kváskový chléb bez hnětení

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Do vyšší mísy přesijeme obě mouky, přidáme sůl, kmín, kardamom a promícháme.Kvásek promícháme s vodou, aby se dostatečně okysličil a přilijeme k moučné směsi. Vymícháme…

Chléb ze sušeného kvásku

Chléb ze sušeného kvásku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Vymažeme formu tukem Omega, do formy přilepíme pečící papír a vymažeme olejem. Do mísy nasypeme hladkou mouku, přidáme celozrnnou mouku, droždí, žitný kvásek, sůl,…

Celozrnné žitné placky

Celozrnné žitné placky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Kvásek rozšleháme ve vodě, přidáme zbytek surovin a těsto ihned rozetřeme - pekla jsem v remosce.Necháme asi 2 hodiny zakryté kynout, pak remosku zapneme a placku…

Doma sušený žitný kvásek

Doma sušený žitný kvásek

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Každý, kdo si vede žitný kvásek ví, jak je snadné o něj přijít. A i když založení nového kvásku není nijak pracné, po dobu, než novic zesílí, kváskový chleba péct…

Perníková buchta (kvásková)

Perníková buchta (kvásková)

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Večer si smícháme v míse kvásek, vodu a celozrnnou mouku (150ml a 150g), přikryjeme fólií a necháme přes noc (12hod) v teple odpočívat. Ráno vyšleháme vajíčka s cukrem…

Kvasové krekry se sezamem

Kvasové krekry se sezamem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Všechny suroviny smícháme dohromady a necháme asi 20-30 minut odpočinout.Na pečícím papíře nebo fólii těsto rozválíme velice dotenka. Aby se nelepilo na váleček, je…

Krkonošské kyselo

Krkonošské kyselo

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Kyselo je bráno jako polévka, ale spíš to odedávna byl plnohodnotný pokrm chudých tkalců v pohůří Krkonoš a Orlických hor. Příprava byla velice jednoduchá - se sušenými…

cathleen

70 min

Žitný chleba

Žitný chleba

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

K rozkvasu z předešlého dne přidáme zbylé suroviny a krátce, ale dobře promícháme. Necháme v teple místnosti 2-2,5 hodiny kynout, pak těsto stěrkou vyškrábneme na…

Celozrnný chléb

Celozrnný chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Všechny suroviny dáme do pekárny - nejprve tekuté, pak sypké, droždí a kvásek nahoru na mouku.Použijeme program Celozrnný - déle kyne i peče. Kdyby bylo těsto při…

Škvarkovník

Škvarkovník

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Chléb je lehounký a voňavý. Pokud se potřebujete svým chlebem "vytáhnout", tento úžasně voňavý bochníček s kousky škvarků ve střídě vděčně uvítají téměř všichni. Zcela…

cathleen

200 min

Sýrový chléb

Sýrový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Sýrový chlebík je vysoký, lehký a jemně voní sýrem. Máte-li chléb rádi jako přílohu, vyzkoušejte ho! Všechnu práci udělá sama domácí pekárna, vy do ní pouze navážíte…

cathleen

200 min

Farmářský chléb

Farmářský chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Mouky smícháme s kořením. Ve vlažné vodě rozmícháme droždí, ocet a kvásek a nalijeme na moučnou směs. Vypracujeme tužší těsto, během kynutí ho 1-2x "přetužíme". Pak…

1 2 3 7