Chleba z remosky
Jak jednou ochutnáte domácí chleba, hned si ho zamilujete. Tento chléb v remosce nejen kyne, ale následně se i peče. Nedrobí se, má křupavou kůrku a vydrží měkký celý týden. Pokud nemáte remosku, můžete péct i v troubě.
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Místo čerstvého droždí můžete použít droždí sušené, postup na kvásek je stejný. Do těsta místo ovesných vloček můžete přidat vlákninu, případně semínka dle chuti každého. Nicméně ovesné vločky značně vylepšují chuť chleba. Místo vařených brambor můžete přidat bramborové těsto v sáčku (50 g), nemá to vliv kvalitu těsta. Žitný kvásek od Dr.Oetker přidávám do těsta kvůli jedinečné chuti, kterou upečený chleba získá. Žitný kvásek můžete nahradit 1 rovnou lžící octa, ale na výslednou chuť chleba to vliv má. Těsto dávám kynout rovnou do mísy od remosky, do kterého vložím dortovou formu, který vyložím pečicím papírem. Po vykynutí s těstem již nic nedělám, rovnou peču. Usnadňuji si tím práci.
Na závěr: Chleba se nedrobí, vydrží měkký celý týden a má výbornou chuť.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Treska po mlynářsku s třepanými bramborami
Přidáno před 4 hodinami
Vaječná pomazánka s vejci a křenem
Přidáno před 4 hodinami
Kedlubnová máslová polévka s hráškem
Přidáno před 6 hodinami
Rajčatový chleba
Přidáno 7. 6. 2024 11:52
Lilek tří barev
Přidáno 7. 6. 2024 10:33
Kuřecí marinovaná plněná prsa
Přidáno 7. 6. 2024 07:02
Právě bylo uvařeno:
Pomalu pečená stehna s lepenicí
Jan Nemec uvařila před 2 minutami
Koka sušenky
MarieP uvařila před 20 minutami
Kynutý tvarohový závin
MarieP uvařila před 21 minutami
Jablkový perník
MarieP uvařila před 21 minutami
Mletý hovězí "biftek" s pepřovou omáčkou
HanaVl uvařila před 46 minutami
Litý kynutý koláč - hrníčkový, rychlý
Tynaja uvařila před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Valinell uvařila před 1 hodinou
Vepřové na žampionech, kari a smetaně
Moanka uvařila před 1 hodinou
Rychlá kulajda
Paulika uvařila před 1 hodinou
Pomalu pečená srnčí pochoutka
evanesa uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Co přidat do chleba, aby pěkně voněl. Poradíme, jaké koření se nejlépe hodí
Samosběr třešní 2024: Velký přehled sadů po celé republice. Kilo je k mání už za 15 Kč, ale na některých místech je třešní málo
Jan Punčochář připravil speciální hot dogy pro Oktagon: V prodeji bude 3000 kusů a vydávat se budou do 30 vteřin
Další recepty
Suroviny: mouka hladká, vločky ovesné, kvas žitný, brambory, sůl, kmín celý, voda, droždí, cukr, voda, mouka hladká
Chleba z remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kR53x
0 názorů