Kváskový mazanec nebo vánočka
Recept ještě nebyl hodnocenKváskový mazanec je receptem pro všechny pekařské nadšence a milovníky kvasového pečení. Sladké těsto fermentované pšeničným kvasem můžete využít na přípravu mazance…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kváskový mazanec je receptem pro všechny pekařské nadšence a milovníky kvasového pečení. Sladké těsto fermentované pšeničným kvasem můžete využít na přípravu mazance…
Nejdříve zamícháme do teplého mléka cukr a nadrobíme droždí. Necháme 10-15 minut vzejít. Smícháme mouku, sůl, jogurt, burizony, kurkumu a na konec vmícháme kvásek.…
Večer připravíme rozkvas smícháním surovin v misce, kterou následně přikryjeme potravinovou fólií a necháme 10-12 hodin pracovat.Odebereme 1 lžíci kvásku do skleničky a…
Druhý den přidáme zbytek surovin a vymícháme těsto, které, omoučené, necháme kynout (2-3h). Pak lehce propracujeme, uděláme delší veku, omoučíme ji a nakrájíme na 8…
Suroviny na rozkvas dobře promícháme a v teple místnosti necháme cca 12 hodin vykvasit. Slunečnicová jadérka můžeme nasucho opražit na pánvi - více voní.K hotovému…
Pekla jsem v pekárně duplice...ve dvounádobě...množství je tedy poloviční...
Kvásek, mouku a vlažnou vodu smícháme, přikryjeme folií a dáme na 10 - 12 hodin na teplé místo. Chia, slunečnicová semínka a vločky zalijeme horkou vodou, zakryjeme…
Droždí rozdrobíme na malé kousky a posypeme cukrem. Přidáme mléko a posypeme lžící hladké mouky. Zamícháme a kousky droždí rozmačkáme. Necháme chvíli, aby kvásek …
Měkké máslo rozmačkáme vidličkou a propojíme se skořicí a sirupem. Ze surovin na těsto vypracujeme pevné těsto a přikryté dáme kynout (toto kváskové těsto bude podle…
Ke kvásku přidáme vodu a dobře rozmícháme. Pak přidáme mouky (viz Poznámku), kmín a sůl a uhněteme těsto, které necháme v teple místnosti vykynout asi 2 hodiny.Nakynuté…
V Podkrkonoší se kyselo vařilo po celý rok. Někde se brambory vařily zvlášť ve slupce, jinde se přidávala smetana, nebo houby v soli místo sušených. Základ byl vždycky…
Lžíci kvásku, mouku a vodu promícháme, přikryjeme folií a necháme stát na teplém místě, až kvásek zdvojnásobí objem. Buď přes noc, nebo připravíme ráno a necháme do…
Uděláme kvásek, po zpěnění přidáme mouku a vypracujeme těsto, necháme cca 1/2 hod. vykynout.Z těsta tvoříme stejné bochánky a necháme cca 15 min. nakynout.Pak bochánky…
Nejprve připravíme kvásek: vše dáme do mírně nahřátého porcelánového hrnečku, zamícháme a necháme 10 až 15 minut zkvasit.Do mísy rozstrouháme 3 studené, oloupané vařené…
Večer před pečením: Ingredience na kvásek dáme do DP, zapneme program „těsto“. Když je kvásek zamíchaný, DP vypneme, přes formu s kváskem dáme fólii, DP zavřeme a…
Smícháme suroviny na kvásek/rozkvas a necháme přibližně 9-12 hodin prokvasit přikryté fólií při pokojové teplotě. Večer uděláme, ráno pečeme. Nebo ráno uděláme a pečeme…
Tradiční koblihy s netradiční přípravou. Připravíme je z klasického kynutého těsta, vykrojíme do požadovaného tvaru, ale místo smažení je upečeme. Po upečení je pak…
Večer před pečením: Ingredience na kvásek dáme do DP, zapneme program „těsto“. Když je kvásek zamíchaný, DP vypneme, přes formu s kváskem dáme fólii, DP zavřeme a…
Večer před pečením: Ingredience na kvásek dáme do DP, zapneme program „těsto“. Když je kvásek zamíchaný, DP vypneme, přes formu s kváskem dáme fólii, DP zavřeme a…
Suroviny dáme do pečící formy v pořadí v jakém jsou popsány. Kvásek a chlebové koření smícháme s moukou. Na mouce uděláme důlek, do něho dáme cukr a navrh rozdrobíme…
Na vál prosijeme 28 dkg mouky, rozdrobíme do ní 10 dkg tuku, 2 žloutky, 1 vejce a 3 dkg na hrubo sekaných mandlí. 1 1/2 dkg droždí necháme vzejít v 1/8 litru mléka a…
Zpracujeme hladké těsto a necháme vykynout. Na velký plech dáme pečící papír a na něm vyválíme tenkou placku s vyvýšenými okraji. Potřeme sekanými rajčaty a střídavě…