Sumeček na lahůdkové zelenině
Recept ještě nebyl hodnocenMaso se sumečka afrického je jemné a vhodné i pro nejmenší, jelikož nemá šupiny kosti a ani typickou rybí vůni. Filety stačí orestovat na másle, osolit, opepřit a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso se sumečka afrického je jemné a vhodné i pro nejmenší, jelikož nemá šupiny kosti a ani typickou rybí vůni. Filety stačí orestovat na másle, osolit, opepřit a…
Ugrilovat můžete téměř cokoliv, třeba takový květák, který předem naložíme do marinády, vonící po bazalce a česneku. Ke květáku připravíme omáčku ze sýru s modrou plísní…
Zeleninové směsi mohou být doplňkem k masu nebo také samotným hlavním chodem podávaným třeba s bramborami. V tomto případě připravíme mrkev a květák na kari, které…
Vydatné bezmasé a bezlepkové jídlo. Lehký květákový nákyp s grilovanou cuketou, je jedním z mnoha letních receptů, kde můžeme zužitkovat úrodu a přebytky ze zahrádky.
V tomto lahodném a vydatném krému naplno vynikne jemná chuť květáku, kterou skvěle doplní parmazán. Na závěr vše ještě zjemníme smetanou. Krémovou polévku podáváme s…
Využijte první sklizené tuzemské čerstvé květáky na přípravu jednoduchého zeleninového jídla. Zkuste je připravit méně tradičně, s akcentem asijské kuchyně. Suroviny…
Omyté růžičky květáku uvařte na páře či ve vodě na skus, stačí přibližně 5 až 7 minut.Poté rozehřejte řepkový olej, orestujte jarní cibulku, přidejte květák a vidličkou…
Ne nadarmo se říká, že polévka je grunt. Smetanová polévka z uzeného vývaru je plná zeleniny a masa z uzeného jazyka, který má zajímavě kouřovou chuť. Navíc krásně voní…
Máte-li doma pár uvařených brambor, trochu zeleniny a uzenin, bude večeře či lehký oběd za chvilku. Nezapomeňte pekáč před dokončením posypat pořádnou dávkou sýra! Bez…
Květákové karbanátky jsou vegetariánským pokrmem, který osloví nejen milovníky zdravé stravy, ale i ty, kteří hledají zajímavé alternativy k tradičním masovým…
Pokud máte rádi krémové polévky, rozhodně si nenechte ujít tento krém. Jemnou květákovou polévku ochucenou bylinkami připravíte snadno. Její lahodnou chuť doplňují…
Připravte si lehký pokrm, splňující požadavky bezlepkového i lowcarb stravování. Papriky zapečené se sýrem jsou lahůdka, ke které se budete rádi vracet. K tomu vše…
Jemné a delikátní králičí maso ze hřbetu v kombinaci s králičími játry upečte s voňavým česnekem a bylinkami. Jako přílohu k masu připravte restovanou sezónní zeleninu.…
S pomocí moderního přístroje, jakým je horkovzdušná fritéza, si můžete připravit zeleninovo - sýrové placičky. Červená řepa přidaná trochu netradičně, v nich nese barvu…
Muffiny jsou zpravidla pečeny ve sladké verzi. Avšak tyto malé nadýchané košíčky můžeme upéct i naslano. Do základu těsta z mouky a vajíček přidáme drobné kousky…
Fialový květák zaujme svou barvou na první pohled. V tomto salátu ho smícháme s obřími fazolemi, ochutíme citronovou zálivkou a provoníme šalvějí. Atraktivní vzhled…
V naší kuchyni jsou různé čalamády velmi oblíbené. Do sklenic můžeme naskládat, co nám zrovna na poslední chvíli dozrálo, než budeme zahradu připravovat na zimu.…
Husté a zahřívací polévky oceníme zejména v sychravém počasí. Jednou z takových polévek je i tato, kořeněná květáková. Zeleninu povaříme ve vývaru, doplníme česnekovou…
Restované kuřecí prso se smaženými zeleninovými placičkami z mrkve, květáku a sýra, jsou lehčím obědem, který zajisté ocení nejen diabetici. Díky snadné přípravě…
Tento zeleninový nákyp je velmi jednoduchý a k jeho přípravě stačí pár surovin. Přesto jde o velmi dobré jídlo, ve kterém se pěkně doplňuje chuť květáku a mrkve. Skvěle…
Tento pokrm je originální kombinací sladkých a slaných chutí, která překvapí a potěší. Šťavnatá jablka, pečená do měkka, krásně ladí s jemně kyselým hlávkovým zelím,…
Sice se říká, že není nad poctivý masový vývar, ale i zeleninová polévka může být poctivá, vydatná a plná chutí. Polévka se dvěma druhy květáku a mrkví je skvělá a…
Smažené květákové placičky jsou skvělý způsob, jak podávat zeleninu i těm, kdo jí moc neholdují. Příprava je velmi snadná, uvařený květák jen lehce dochutíme běžným…
V těchto dozlatova smažených kuličkách si vychutnáme jemný květák a výraznou nivu. Příprava je velmi snadná. Ke kroketám můžeme podávat oblíbené studené omáčky, zeleninu…