Výborný vanilkový dortík
Recept ještě nebyl hodnocenVejce si rozdělíme na bílky a žloutky ušleháme s cukrem. Přidáme mouku, vodu, olej a kypřící prášek. Nakonec přidáme z bílků ušlehaný sníh. Hotové těsto dáme do vysypané…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vejce si rozdělíme na bílky a žloutky ušleháme s cukrem. Přidáme mouku, vodu, olej a kypřící prášek. Nakonec přidáme z bílků ušlehaný sníh. Hotové těsto dáme do vysypané…
Cibuli rozkrojíme, sloupneme a nakrájíme na půlkolečka. Do hluboké pánve dáme rozehřát máslo a cibuli opečeme dozlatova. Očištěné maso nakrájíme na kostky, osolíme,…
Kávu zalejeme 125 ml vody a necháme vychladnúť.Múku zmiešame s kypriacim práškom a kakaom. Maslo vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom do peny postupne pridávame…
Směs na listové těsto zpracujeme na vále a necháme 3 hodinky odpočnout. Potom vyválíme ve velikosti plechu,přeneseme jej na něj, hojně propícháme vidličkou a dáme upéct…
Den předem uvaříme krém: Smetanu povaříme 5 min spolu s cukrem a čokoládou - mícháme, aby se vše rozpustilo. Dáme do studena nejlépe do druhého dne vychladit. …
Ze žloutků, mléka, mouky, špetky soli, pepře a kypřícího prášku vymícháme hladké těsto, které necháme 0,5hod. odpočinout. Poté vmícháme sníh z bílků a sekanou pažitku. …
Z mouky, mléka, cukru a droždí zaděláme kvásek a vlijeme ho do mouky, smícháme se solí a práškem a muškátovým květem. Přidáme žloutky a olej a vypracujeme těsto. Necháme…
Sladké lívance zná snad každý, ale jejich slanou obměnu? Vyzkoušejte si doma připravit slanou variaci na oblíbený sladký pokrm z mrkve, jejíž příjemně sladká a kořeněná…
Cuketa je ve sladké kuchyni využívána čím dál častěji. Oblíbené cuketové buchty už známe, z cukety ale můžeme připravit i vynikající, malé, sladké koblížky. Usmažíme je…
Jablka si okroužleme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na osminky. Do vyšší pánve si dáme rozpustit cukr na karamel (nejlépe pánev, která lze použít i do trouby, pokud…
Postup opět stejný jako u prvního dortu. Pouze malé změny u krému. Krém 1: po ztuhnutí a ušlehání přimícháme do krému banán nakrájený na malé kousky Krém 2: z mléka a…
Troubu předehřejeme na 180 stupňů.Smícháme všechny ingredience na těsto a pečlivě je promícháme. Konzistence bude trochu řidší, toho se nelekejte.Po tom, co se vyhřeje…
Ovesné vločky nasypejte spolu s cukrem do hrnce a zalijte sójovým mlékem. Zahřejte na takovou teplotu, kdy vás po ponoření začne pálit prst. Nechte alespoň 20 minut…
Nejprve připravíme korpus. Do mísy prosejeme mouku spolu s práškem do pečiva. Přidáme cukr, skořici, povolené máslo,rozklepneme celé vejce. Všechny případy spojíme v…
Moučníky s mákem patří u nás mezi nejoblíbenější. Nejjednoduššími jsou pak různé makovce, které se mohou plnit švestkami, povidly nebo polévat čokoládou. Tento je…
Nejdříve připravíme kuskus podle návodu a dáme vychladit. Pak do něj zamícháme ostatní ingredience a dobře promícháme. Vzniklou hmotu rozdělíme na dvě poloviny. Do…
Ovocné knedlíky kralují v mnoha domácnostech nad všemi sladkými jídly. Geniální vychytávka je přidat do meruněk před obalením kousek marcipánu místo pecky. Ovoce bude…
Cuketu upotřebíte i při pečení moučníků, které budou krásně vláčné. Z jedné dávky těsta můžete připravit dva záviny, jeden plněný makovou náplní a druhý jablečnou náplní…
Nejprve uvaříme z mléka, cukru a prášků hustý pudink, přitiskneme přímo na pudink potravinářskou folii a necháme zcela vychladnout. Zapneme troubu na 180 °C a plech…
Nejprve uvaříme z mléka, cukru a prášků hustý pudink, přitiskneme přímo na pudink potravinářskou folii a necháme zcela vychladnout. Zapneme troubu na 180 °C a plech…
Pokud potřebujeme něco rychle upéct, zvolíme roládu. S několika málo surovinami bleskově stvoříme moučník, který je chutný, dobře vypadá a skvěle se servíruje. Můžeme…
Vše (kromě rozinek) smícháme v míse do hladkého těsta.Potom přidáme rozinky.Pořádně směs promícháme a plníme pomocí lžíce muffinové formičky asi do 3/4 (nabydou).Pečeme…
V misce promícháme sypké ingredience a poté ředíme vodou nebo mlékem do trochu hustší konzistence (dá se přirovnat ke klasickému těstu na palačinky).Poté naběračkou…
Tyto bochánky pocházejí z Yorkshire a byly známé už v 19. století. Připravují se z těsta ochuceného skořicí, do kterého vmícháme rozinky. Bochánky můžeme posypat…
Růžičková kapusta: Zkuste ji třeba s parmazánem, nebo zapečenou se sýrem a smetanou!
Legendární Café Imperial: Jak šel čas s kavárnou, kde se točil film Kristián a vzduchem někdy létaly koblihy
Rychlé recepty na vánoční cukroví, které stihnete upéct i těsně před Štědrým dnem