Barevný piškot bez mouky
Recept ještě nebyl hodnocenBarevná buchta pobaví snad každého. Těsto tohoto moučníku je velmi lehké, nepatří do něj totiž mouka. Je tak vhodné i pro ty, co se vyhýbají lepku. Barevnost…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Barevná buchta pobaví snad každého. Těsto tohoto moučníku je velmi lehké, nepatří do něj totiž mouka. Je tak vhodné i pro ty, co se vyhýbají lepku. Barevnost…
Piškotový koláček s třešněmi a tvarohem je dokonalou kombinací jemného piškotového těsta, osvěžujících třešní a krémového tvarohu. Tento koláček je ideální volbou pro…
K hrnku dobré kávy patří také vláčný moučník. Vsaďte na kokosovou buchtu, která je navíc velice snadná na přípravu a tak se do její přípravy mohou bez obav vrhnout i ti,…
Klasická bábovka bude chutnat ještě lépe, když ji ochutíme čerstvým rybízem. Kuličky červeného rybízu, ukryté v dobrém vláčném těstě, při ochutnání příjemně překvapí…
Překvapte nečekanou návštěvu netradičními chlebíčky, avšak ne slanými, ale sladkými. Smažené chlebíčky v těstíčku, spojené džemem, s meruňkovým krémem a šlehačkou…
Perník je oblíbený díky rychlé a snadné přípravě. Během léta ho můžeme trochu ozvláštnit přidáním červeného rybízu. Drobné kuličky rybízu v těstě příjemně osvěží. Na…
Pokud hledáte možnost využití čerstvých nebo kompotovaných mandarinek, zkuste jimi ozvláštnit maličké dortíky. Šťáva z mandarinek, která muffiny zvláční, jim dodá…
Tento tunel z piškotového těsta vypadá velmi pěkně a přitom není složité ho připravit. Jako náplň použijeme čerstvé maliny, které zalijeme červeným želé. Po vychladnutí…
Jedním ze sladkých pokrmů, které jsou u nás v oblibě, jsou ovocné knedlíky. V tomto receptu však nebudeme balit ovoce do těsta, nýbrž vytvoříme malé knedlíčky, které až…
Dobrá rebarborová bábovka s ořechy a brusinkami. Pokud chcete zkusit netradiční moučník na váš stůl, bez klasického mléka, vajec, másla nebo pšeničné mouky, stojí za…
Sladký chlebíček vonící karamelem se šťavnatými kousky ovoce bude jistě vítanou snídaní nebo svačinou. Na přípravě není nic složitého a zvládneme ji během chvilky.…
Zapečený angrešt je lahodný dezert, který spojuje pikantní chuť zázvoru se sladko-kyselými tóny angreštu a jemnou vůní bezové šťávy. Tento originální pokrm je ideální…
Kousky zeleniny ve zlatavém a křupavém těstíčku, které připravíme z vína a vajec, namáčíme do jednoduchého česnekového dipu z bílého jogurtu a zakysané smetany. Jídlo je…
Vyzkoušejte naši lahodnou bábovku, která je nejen bezlepková, ale také plná intenzivní chuti. Kombinace hořké čokolády a šťavnatých třešní je ideální pro všechny, kdo…
Cukety jsou jedním z poznávacích znamení léta. A léto vybízí k jednoduchým a nenáročným receptům. Tím je také tato zapečená směs z kousků vepřového masa, které leží pod…
V těchto řezech si vychutnáme čerstvé ovoce z naší zahrádky. Na těsto poklademe angrešt a rybíz, obojí moučníku dodá osvěžující sladkokyselou chuť. Ovoce zakryjeme…
Ostružiny zpestří moučník svou krásnou barvou a výraznou chutí. Zalijeme je lahodným žloutkovým krémem, který voní po mandlovém likéru, a díky smetaně je opravdu jemný.…
Klasickou buchtu s ovocem zná každý a jednoduše ji můžeme připravit kdykoliv se nám chce. Tato bublanina je také snadnou buchtou, ale přece jen vyšperkovaná k…
Malé cuketové dortíky jsou díky kefíru v těstě velmi vláčné a nadýchané. Jejich příprava je opravdu snadná. Podáváme je polité čokoládovou polevou, posypané kokosem a…
Banány jsou skvělým ovocem, které dokonale doplní chuť moučníků. V tomto případě je zakomponujeme do těsta, jemuž dodají vláčnost. Příjemným překvapením jistě bude také…
Zajímavou kombinaci chutí vám nabídne tento oku lahodící řez. Těsto je ochuceno kávou a zvláčněno smetanou. Na to pak přijde vrstva tvarohového krému, který doplňuje…
Kakaový korpus vespod, na něm leží bohatá vrstva sladké tvarohové náplně se smetanovo-vanilkovou příchutí a celé to kompletuje kyselejší komponent v podobě rybízu.…
Jednoduchý slaný koláč s výbornou náplní z patisonu a hlívy ústřičné můžeme jíst teplý i studený. Náplň je díky paprikové pastě lehce pikantní. Po upečení koláč posypeme…
Broskve jsou velmi šťavnaté a díky tomu chutnají v moučníku opravdu skvěle. Jejich chuť ještě doplníme rozehřátým medem. Tento lahodný a osvěžující koláč si můžeme…
Jak na šťavnaté pastitsio: Fantastické řecké „lasagne“ připravíte rychleji, než italský originál a pochutnáte si stejně!
Jak posílit imunitu dětí? Zkuste lososa s mandlovou krustou nebo vydatnou polévku z pečené zeleniny
Mouka je při zahušťování omáček zbytečná, říká šéfkuchař Petr Hajný, který nově učí lidi vařit v online kurzech