Podzimní sacher dort
Recept ještě nebyl hodnocenSacher v podzimním kabátku promazaný ostružinovou marmeládou je variací na tradiční vídeňský moučník. Díky přidané dýni je vláčný a ostružinová marmeláda mu dodává lehce…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sacher v podzimním kabátku promazaný ostružinovou marmeládou je variací na tradiční vídeňský moučník. Díky přidané dýni je vláčný a ostružinová marmeláda mu dodává lehce…
Dýňové koláče pečeme nejčastěji na podzim, kdy je dýní dostatek. Toto období je spjato také s výrazným kořením. Spojením tohoto pak můžeme upéct lahodný, skořicí,…
Šípky jsou skvělým zdrojem vitamínu C, který potřebujeme zejména v období podzimu a zimy. Upečte si tento skvostný koláč, ve kterém najdete spojíme zdravé a sladké.…
Dýně je skvělá pro svou možnost zpracování jak do slané, tak i sladké kuchyně. V období podzimu ji tak můžeme přidat třeba do bábovky. Nadýchané těsto kromě dýně doplní…
Netradiční způsob přípravy lineckého cukroví, které však určitě zaujme. Plát těsta potřeme tvarohovou náplní, zakryjeme vykrojenými kolečky a doprostřed vložíme…
K oblíbenému vánočnímu mlsání patří i sladká štola. Ta kynutá se musí ale dělat předem, aby se správně rozležela. Vyzkoušejte upéct štolu tvarohovou s rozinkami a ořechy…
Vánoční cookies jsou neodolatelnou pochoutkou, která provoní váš domov vůní koření, ořechů a čokolády. Křehké a lahodné cukroví je ideální k svátečnímu mlsání nebo jako…
Cukroví nemusí být jen plné cukru. Ochutnejte tuto zdravější verzi ze strouhané mrkve, která těstu sladkost dodá. Z těsta, do kterého nepřidáte žádný cukr, vykrájíte…
Výborný nedělní koláč z lineckého těsta s vláčnou ořechovou náplní na podkladu z pikantní marmelády udělá nedělní kávu ještě o kousek lahodnější. Nebojte se tento recept…
Zázvorky jsou tradiční a krásně aromatické vánoční pečivo typického tvaru. Pečou se dostatečně dopředu, aby se jejich chuť a vůně rozvinula. Při každém soustu vás na…
Křehké mandlové cukroví krásně voní díky použité směsi koření, které mu zároveň dodává výraznou chuť. Po upečení cukroví ozdobíme hořkou a bílou čokoládou. Pečeme ho na…
Štóla je tradičním pečivem pro závěr roku v německy mluvících zemích. Připravte ji klidně s větším časovým předstihem, rozležení jí jen a jen prospěje. Pochutnáte si na…
Vánoční štolu můžete upéct i z méně tradiční špaldové mouky, která chutná po oříškách. Stačí zamíchat těsto, naplnit pečící formu a upéct. Upečenou štolu bohatě…
Nadýchané vánočky jsou chloubou hospodyně. Ta, kterou upečete podle zdejšího receptu má nadýchanost pojištěnou ještě kypřicím práškem do pečiva. Navíc bude ovoněná rumem…
Špaldová tvarohová štola je moderní pojetí klasického vánočního pečiva, které spojuje jemnost tvarohu s výživnými vlastnostmi špaldové mouky. S každým kouskem si…
K vánočním svátkům neodmyslitelně patří voňavé domácí cukroví. Linecké cukroví slepované marmeládou je jedním z těch nejoblíbenějších druhů. Vyzkoušejte ho připravit…
Jednoduchý dezert připravíme z jogurtového těsta s jemným krémem z tvarohu a šlehačky a želatinou, kterou ochutíme ovocnou šťávou. Tvořítkem poté vykrajujeme libovolné…
K vánočním svátků patří bez debat krásně nadýchaná a vláčná vánočka, plná rozinek a mandlí. Snad každá rodina má svůj tradiční a léty prověřený recept. Dle tohoto…
Lahodné řezy s mikulášskou čepičkou si vaše děti jistě zamilují. Čokoládové těsto s ořechy je pěkně vláčné, ozdobíte ho jednoduše marmeládou, čokoládovou polevou a…
Křehké cukroví, které se bude doslova rozplývat na jazyku. Uvnitř koleček je vyšlehaný máslový krém s rumem. Těsto před vyvalováním nechte odležet v lednici a odměnou…
Štóla pochází z Německa, ale i u nás je velmi oblíbená. Díky tvarohu je brzy měkká a nemusíme proto dlouho čekat na odležení. Karamelový pudink ji dodává lahodnou chuť a…
Nadýchané, měkké, vláčné, to je rozinkové cukroví. Čokoládové těsto s rozinkami a ořechy lehce připomíná brownies. Citronová poleva dodává cukroví na svěžesti, u jednoho…
Bez vanilkových rohlíčků nejsou ty opravdové Vánoce. Receptů na ně je nespočet, zkuste tedy letos třeba tyhle. Do těsta se přidává sádlo, které je známo tím, že je díky…
Prvorepubliková kuchyně v novém pořadu Labuť u sporáku: Milovaný dort Emy Destinnové snadno zvládnete upéct doma
Zákusek inspirovaný nanukem: Ať božské Míša řezy ovládnou i vaši domácnost!
Přehledný manuál: Jak správně skladovat potraviny, abyste ušetřili peníze i čas. Tyhle jednoduché zásady fungují pro všechny