Kýta vepřová - suroviny a ingredience
Recepty s touto surovinou
Smetanovo-pórkové zapečené vepřové závitky
Recept ještě nebyl hodnocenMaso nakrájíme na přes vlákno na 1cm plátky, slabě rozklepeme, osolíme a opepříme, poklademe lístky bazalky, na ní plátek šunky, kolečko salámu a kousek Mozarelly.…
Řecké Souvlaki
Recept ještě nebyl hodnocenNakrájíme maso na kostičky, vložíme do předem vytvořené marinády z daných surovin a necháme 30 minut odležet. Poté začneme napichovat na špejle. Vložíme na grilovací…
Jadranské topinky
Recept ještě nebyl hodnocenKýtu nakrájíme na malé kousky a zprudka restujeme na oleji. Když maso úplně zbělá, přidáme nakrájenou cibuli, na kousky nakrájený česnek a zase restujeme. Přidáme…
Domácí šunka od kosti z pomalého hrnce
Recept ještě nebyl hodnocenVepřovou kýtu omyjeme, osušíme a celou nasolíme rychlosolí (Praganda). Zavakuujeme do sáčku nebo uzavřeme do těsné vzduchotěsné nádoby. Uložíme v lednici na 4 dny.…
Vepřové maso na špeku a tymiánu
Recept ještě nebyl hodnocenV kastrolu rozškvaříme nakrájený špek, přidáme sádlo a nakrájenou cibuli, osmahneme do světle hnědé barvy a přidáme nakrájené maso obalené v mouce.Osolíme a opepříme a…
Spätzle s masem a omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenSpätzle- mouku,vejce a sůl dáme do mísy a nejdřív smícháme vařečkou, poté vypracujeme ručním mixerem těsto do hladka. Necháme 20 minut odpočinout. Mezitím si naklepeme…
Kaťák s houbami
Recept ještě nebyl hodnocenTradiční katův šleh je jedním z mnoha oblíbených pokrmů v naší gastronomii. V této variantě "kaťáku" jsou přidány čerstvé houby a dodají mu tak úžasnou vůni a chuť. S…
Klobásky cigárového typu
Recept ještě nebyl hodnocenKýtu a bůček pomeleme na šajbě číslo 8. Vložíme do vhodné nádoby a přidáme koření a rychlosůl a velice dobře propracujeme, až ze zhotovené koule míchaného masa se lepí…
Zabijačkové zelí
Recept ještě nebyl hodnocenMaso nakrájíme na malé kostičky. Na sádle necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme pálivou papriku, maso, osolíme, opepříme, přidáme 5 bobulí jalovce a ve vývaru…
Řízky naruby podle "Receptáře"
Recept ještě nebyl hodnocenŘízky patří mezi klasiku, kterou připravíme jak ve sváteční den, tak třeba i na cestu k moři. Chceme-li však lehkou obměnu, můžeme vyzkoušet tyto obrácené řízky se…
Rychlý segedín v elektrickém tlakovém hrnci
Recept ještě nebyl hodnocenSegedín je jedním z nejoblíbenějších druhů gulášů. Najdeme v něm kousky masa restované na paprice a kmínu, které doplníme křupavým zelím a jemnou zakysanou smetanou.…
Pikantní vepřové s jablky
Recept ještě nebyl hodnocenOchutnejte zajímavou kombinaci vepřového masa a jablek. Sladkost jablek dobře vyvažuje pikantní chuť marinády, do které maso naložíme. Slanou chuť dodáme marinádě…
Zvěřinové ragú s ovocem
Recept ještě nebyl hodnocenZvěřina je zajímavá svou výraznou vůní a chutí. Tu v tomto ragú ještě podpoříme přidáním ovoce. Nesmí chybět brusinky, které se zvěřinou tvoří osvědčenou kombinaci, a…
Vepřová kapsa se salámem a sýrem
Recept ještě nebyl hodnocenVepřovou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme hodně do šířky, opravdu velmi lehce osolíme a opepříme (náplň je taktéž slaná). Na maso dáme hromádku na drobnější kostky…
Srnčí medailonky
Recept ještě nebyl hodnocenSrnčí maso patří mezi zástupce zvěřiny s velice lahodným masem. Přes noc v koření naložené medailonky zkřehnou a propojí chutě. Na pánvi je pak stačí jen doplnit…
Vepřový guláš s bramboráky
Recept ještě nebyl hodnocenGulášek a pivo? A co takhle skvělý gulášek, křupavé dobře ochucené bramboráky a k tomu to pivečko? Jestli jste dostali právě na něco takového chuť, tak následujte náš…
Vepřové na bylinkách s cizrnou
Recept ještě nebyl hodnocenVepřové maso nakrájíme na kostky.Do hmoždíře dáme nasekané snítky uvedených bylinek přibližně ve stejném poměru (každý dle své vlastní chuti). Bylinky v hmoždíři…
Špikovaná vepřová kýta na celeru a divokém koření
Recept ještě nebyl hodnocenI zapřisáhlého odpůrce zeleniny dostane do kolen vymazlená smetanová celerová omáčka. Plátek masa špikovaný voňavou slaninou, obložený vějířem knedlíků a zalitý jemnou…
Barevná masová roláda s vaječno-sýrovou omeletou a domácí klobásou
Recept ještě nebyl hodnocenMaso omyjeme, osušíme a rozřízneme tak, abychom získali plochý plát. Jednu cibuli nakrájíme na drobno a zbylé dvě na půlkolečka. Sýr nastrouháme a kapii nakrájíme na…
Houbové vepřové kapsy pečené s Camembertem, smetanou a rozmarýnem
Recept ještě nebyl hodnocenCibule oloupeme a nakrájíme na jemno.Houby očistíme a nakrájíme na větší kostky.V pánvi rozehřejeme polovinu másla a přidáme 1 pokrájenou cibuli. Restujeme jí do…
Vepřové plátky na česneku a kukuřici
Recept ještě nebyl hodnocenPlátky masa naklepeme, nařízneme, osolíme, opepříme a poprášíme lehce hladkou moukou, rukou mouku vtlačíme do masa. Na rozpáleném oleji zprudka z obou stran opečeme,…
Smažený řízek dvou barev
Recept ještě nebyl hodnocenKuřecí prso si rozkrojíme podélně na dva plátky a rozklepeme paličkou na maso. Osolíme a opepříme. Vepřové plátky také rozklepeme, osolíme a opepříme.Vepřový plátek…
Masové směsi na špagety á la Krkovička
Recept ještě nebyl hodnocenNa oleji osmažíme na jemno nakrájenou cibulku s šalotkou, přidáme na malé kostičky maso a restujeme asi 8 minut.Podlijeme hutným vývarem, přidáme červenou i žlutou kapii…
Další suroviny
Přečtěte si Zobrazit více
Doba koktejlová: První drinky byly z lihovin a zázvoru, rozmach nastal v době americké prohibice, kdy vznikl i slavný Martini koktejl
Fotografka Monika Vychodilová: Když fotíte jídlo, je potřeba zachytit atmosféru. V mobilu k tomu pomůže i šikovná aplikace
Nejlepší světové kuchyně aneb cestujeme za jídlem