Vepřová kýta na kmínu a česneku, zahuštěná jablkem
Recept ještě nebyl hodnocenVepřovou kýtu opečenou na sádle podusíme a podáváme se skvělou šťávou připravenou na paprikovo-cibulovém základě a zahuštěnou netradičně jablkem. Výborně chutná s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vepřovou kýtu opečenou na sádle podusíme a podáváme se skvělou šťávou připravenou na paprikovo-cibulovém základě a zahuštěnou netradičně jablkem. Výborně chutná s…
Vepřovou kýtu prošpikujeme slaninou a maso drezírujeme provázkem. (Obvážeme a utáhneme, kvůli držení tvaru), osolíme, opepříme a vložíme na rozpálený olej, zprudka…
V mističce smícháme olivový olej s citronovou šťávou, rozmarýnem a kořením. Maso mírně naklepeme a naložíme do směsi.Mezitím oloupeme brambory, nakrájíme na menší…
Výrobě této tradiční ukrajinské pochoutky je zapotřebí věnovat mnoho času, ale nikdo nebude litovat, protože je zkrátka vynikající. Doporučujeme uvařit této polévky…
Šťavnaté výpečky při pečení rozvinou svou vůni široko daleko. Inspirujte se tímto receptem a připravte výtečné masové kousky pečené na pořádné dávce cibule, kterou…
Pokud nedáváte přednost na Vánoce rybám, jistě se u vás objeví tato lahodná klasika, řízek a bramborový salát. Tentokrát si připravíme řízky z vepřové kýty a k nim…
plátky masa naklepeme, mírně osolíme, opepříme a potřeme lehce hořčicí, na každý plátek dáme kousek nivy, zabalíme jako španělský ptáček a sepneme párátky, dáme do…
Přestože mnozí považují rajskou omáčku za stálici české kuchyně, její kořeny sahají do Itálie, odkud pocházejí nejlepší rajčata. Někdo jí miluje s masovými kuličkami,…
Vepřová panenka patří k nejchutnějším částem vepřového masa a je ideální na vepřové medailonky. Dnes si je připravíme s výtečnou cibulovou omáčkou, která je zjemněná…
Kung Pao je pikantní čínské jídlo, které se připravuje smažením na pánvi. Toto jídlo je známé svou výraznou chutí a kombinací kořeněných, sladkých a slaných složek. Kung…
Rozpustíme sádlo, osmažíme cibulku dozlatova, přidáme na kostky pokrájené maso. Až se maso zatáhne, osolíme, opepříme a přidáme veškeré koření + prolisovaný česnek. …
Z masa nakrájíme kousky masa, které zlehka naklepeme. V misce smícháme marinádu z trochy oleje a grilovacího koření. Necháme marinovat, ideálně přes noc, ale lze…
Kýtu nakrájíme na kostky 1/2-1 cm a 2/3 sádla na ½ cm kostičky.Bůček, odřezky z kýty a 1/3 syrového sádla pomeleme na masovém strojku přes 8 mm šajbu. Přidáme všechno…
Čeká vás oslava, kde je třeba pohostit více lidí? Nebo jste jen nadšenci do letního grilování? Tento recept je právě pro vás. Vepřové maso vonící česnekem doplňte…
Maso nakrájíme na jemné kostičky, cibuli nakrájíme na hodně jemno, přidáme koření, vejce, sůl, worchester, utřený nebo rozmačkaný česnek a asi 1-2 polévkové lžíce…
Radost z tohoto receptu budou mít milovníci pikantních pokrmů. K vepřovým nudličkám s trochou zeleniny a sosíkem se hodí většina obvyklých příloh. Skvělé budou s…
Maso očistíme, nakrájíme na menší kostky. Na oleji osmažíme dozlatova nadrobno nakrajenou cibuli, přidáme maso, sůl, pepř. Maso necháme zatahnout, přidáme rajský…
Vepřové maso je velmi variabilní. Ať už použijeme jemnou kýtu, nebo šťavnatou krkovici, tento oběd je dobrota. Pečeme na černém pivu a většinu práce za nás udělá trouba.…
Dokřupava osmažené řízky má rád snad každý a hodí se téměř pro jakoukoliv příležitost. Zkuste připravit oblíbenou klasiku na jiný způsob, vyměňte klasický trojobal za…
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a vložíme do hrnce na rozehřáté sádlo. Opečeme, zakápneme worcesterem.Měkké maso vyjmeme, do výpeku dáme na jemno…
Vepřovou kýtu po námořnicku můžete znát také pod názvem hamburská kýta. Toto jídlo patří mezi ty pokrmy, jejichž receptura je léty ustálena a existuje snad jen málo…
Maso z kýty pořádně rozklepeme na tenčí plátky. Osolíme a opepříme je.V hlubší pánvi rozškvaříme uzenou slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme na malé kostičky…
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme. V kastrolu rozehřejeme máslo a olej a osmahneme v něm na kostky nakrájenou cibuli. Pak přidáme maso, opečeme, zalijeme vodou…
Na sádle osmahneme zeleninu do růžova, vložíme na ni osolené plátky masa a cibuli nakrájenou na kolečka, opečeme. Osolíme, okořeníme, podlijeme a dusíme. Měkké maso…
Hubněte pomocí sedativ nebo s tasemnicí v břiše! Nejšílenější diety světa, které opravdu existují
K čemu může být dobrý hazard? To nejlíp věděl hrabě ze Sandwiche
Smažený sýr podle šéfkuchaře Hynka Vávry: Základem je kvalitní sýr a dokonalé křupavosti docílíme díky triku při obalování