Housková králičí polévka
Recept ještě nebyl hodnocenKrémovost této polévky zajistí zajímavá alternativa zahuštění. Žloutky spolu s obraným masem a zápravkou z housky zajistí, že bude polévka velmi sytá a výživná.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Krémovost této polévky zajistí zajímavá alternativa zahuštění. Žloutky spolu s obraným masem a zápravkou z housky zajistí, že bude polévka velmi sytá a výživná.…
Králičí maso je odborníky hodnoceno jako jedno z nejkvalitnějších vůbec. Podle zdejšího receptu zužitkujete maso ze hřbetu i králičí játra, ze kterých připravíte…
Sice se říká, že není nad poctivý masový vývar, ale i zeleninová polévka může být poctivá, vydatná a plná chutí. Polévka se dvěma druhy květáku a mrkví je skvělá a…
Tato jemná brokolicová polévka nabízí lahodnou kombinaci zeleninové chuti a krémového vzhledu. Díky brokolici je polévka bohatá na vitamíny a minerály, zatímco mírné…
Vydatná polévka plná zeleniny, která s pečivem lehce nahradí oběd či večeři. Lahůdkové droždí se používá na zvýšení biologické hodnoty jídla. Přidá jídlům plnou a…
Luštěninová polévka je ideální jídlo na zasycení. Můžeme ji připravit směle i místo lehkého oběda, k večeři nebo jako vydatný přesnídávkový pokrm. S krajícem dobrého…
Polévka, jejímž základem je cizrna, zelenina a houby patří k těm vydatnějším. Díky cizrně je polévka plná bílkovin, houby a bylinky se zase postarají o příjemnou vůni. S…
Do hrnce vložíme oprané kroupy, kuřecí skelet, libeček, pórek a na půlkolečka nakrájenou mrkev. Osolíme, zalijeme studenou vodou, vmícháme mletou pariku a dáme vařit asi…
Vitamíny a zdraví prospěšnými látkami nabitá polévka je zvláště vhodná pro lidi, kteří omezují spotřebu masa. Jednou z mnoha výhod červené čočky je, že nemá slupku jako…
Hrnec horké polévky přijde v chladných zimních dnech vždycky vhod. Zeleninová polévka s bílými fazolemi, je plná vlákniny, spolehlivě zahřeje a příjemně zasytí. Pusťte…
Cícer umyjeme, namočíme na 12 hodín. Varíme v čerstvej vode, ku koncu pridáme koreňovú zeleninu pokrájanú na kocky.Na oleji osmažíme múku, vypneme, pridáme mletú papriku…
Jednoduché bezmasé jídlo z Blízkého východu zaujme příjemnou vůní výrazného koření. Koření rozvoníme na troše oleje, přidáme rýži a ke konci vaření i červenou čočku.…
Mrkev, petržel, celer, cibuli a klobásu nakrájíme nadrobno, dáme do hrnce a osmahneme na másle. Zalijeme vodou, k tomu přidáme nakrájené brambory, masox, kmín, sůl,…
Kuřecí prsa patří k oblíbeným částem kuřete. Jde o libové maso, které má univerzální využití. Zde je servírováno s bramborovou kaší a vínovou omáčkou s vůní bylinek a…
Houby vydusíme, asi jako na smaženici a necháme vychladnout. Houby, rohlíky, slaninu a kuřecí maso umeleme.Přidáme vajíčko, Solamyl a koření dle chuti. Vlhkými dlaněmi…
V chladnějším období patří krémové zeleninové polévky k velmi oblíbeným pokrmům, protože krásně zahřejí. Květákovo-mrkvová polévka s vejcem má lahodnou chuť a hotová je…
Dobře omytý pórek nakrájíme na půlkolečka. V hrnci rozpustíme plátek másla, vhodíme nakrájený pórek a necháme ho orestovat skoro dozlatova.Cizrnu scedíme a přidáme k…
Chutné, křupavé a plněné lahodnou sýrovo-bylinkovou směsí – bramborové placičky jsou skvělou volbou pro rychlý oběd nebo večeři. Jednoduchý recept vás okouzlí svou…
I z obyčejných surovin můžeme připravit lahůdku. Pečením dodáme zelenině nové a výraznější tóny. Pak už ji stačí krátce povařit ve vývaru, dochutit a podávat s kopečkem…
Recept na lahodnou cuketovou polévku s hráškem využijete nejvíce v období velké letní cuketové úrody. Příprava není nijak složitá a zdlouhavá, výtečnou polévku bude mít…
Už naše babičky věděly, že poctivý vývar z masa a kostí je lék na všechny neduhy. Vařené maso z polévky a morek z kostí můžeme využít pro přípravu zavářky, která již tak…
Špek nakrájíme na klínky a dáme do mrazáku. Kuřecí prsa napíchneme špičatým nožem a zmrzlým špekem prošpikujeme.Osolíme a potřeme olejem smíchaným s lžičkou limetkové…
Smažené placičky jsou oblíbený způsob, jak podávat zeleninu i těm, kdo ji příliš nemají v lásce. Do těchto placiček přidáme mrkev, kedlubnu, tvaroh a voňavý libeček.…
Králík má lahodné maso s vysokou nutriční hodnotou. Připravte ze stehen skvělé závitky. Maso bude dobře ochucené náplní závitků. Výborná příloha v podobě kyprých…