Limoncello podle Itala
Recept ještě nebyl hodnocenCitrony důkladně omyjeme a poté z nich škrabkou nebo nožem oloupeme tenkou vrstvičku kůry. Je třeba odříznout skutečně jen kůru, pokud bychom sloupli i bílou část, bylo…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 929 kJ / 700 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Citrony důkladně omyjeme a poté z nich škrabkou nebo nožem oloupeme tenkou vrstvičku kůry. Je třeba odříznout skutečně jen kůru, pokud bychom sloupli i bílou část, bylo…
Pečlivě oddělené žloutky rozmixujeme s trochou mléka, nalijeme do hrnce a přidáme všechny další suroviny, kromě alkoholu..Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme až…
aloe semlet strojkem na maso přidat ½ kg medu, 7 dcl přírodního červeného vína, 1 dcl čistého lihu nebo kořalky. Dobře uzátkovat na 5 dnů. Tekutina se po 5 dnech…
Vše se smíchá dohromady (aloe se rozdrtí v porcelánové míse nejlépe čistou vařečkou nebo nerez nožem nebo dřevěnou paličkou). Med rozpustit ve víně a dá se do tmavé…
Oprané ořechy pokrájíme a spolu s kořením dáme do velké skleněné nádoby. Poté zalijeme alkoholem a vychladlou převařenou vodou. Zakryjeme a necháme stát na světlém…
Celé zelené ořechy nakrájíme, kůru nastrouháme, přidáme hřebíček, skořici, zalijeme 300ml 96% lihem a 250 ml vodou a necháme měsíc vyluhovat. Scedíme, přidáme studený…
Do sklenice se studenou vodou vsypeme sušené bylinky, hřebíček a skořici a necháme je 4-6 týdnů (podle teploty v místnosti) louhovat, až je tekutina černohnědá…
V 1 litru vody svaříme cukr. Do čistého lihu, nebo vodky naložíme lipový květ a necháme stát 2 týdny. Pak slijeme a odvar zředíme cukerným nálevem. Necháme ještě…
Do lihu nasypeme nastrouhanou čokoládu a necháme týden uležet. Poté 5 minut povaříme cukr s vodou, přidáme k lihu, dobře promícháme a přes pijavý papír slijeme do láhví.…
Zralé vypeckované meruňky rozmačkáme a zalijeme lihem, rumem a vodou a necháme 14 dnů macerovat. Pak vylisujeme, přidáme cukrový sirup, rozmícháme a necháme usadit. …
4 až 6 dkg mladých borovicových výhonků rozkrájíme, zalejeme žitnou nebo čistým lihem a necháme 6 týdnů vyluhovat. Pak přecedíme a užíváme 2x denně lžičku.
Část cukru utřeme se žloutky. Sunar promícháme s větším dílem cukru, zalijeme studenou vodou, přidáme utřené žloutky a promícháme. Vložíme do vodní lázně a mícháme nebo…
Kdo by neměl rád likéry, zvlášť ty vlastnoručně vyrobené! Přitom s cukerným sirupem a kvalitním lihem to není vůbec žádný problém. Trochu práce s přípravou mít budete.…
Jídelníček Marie Terezie: Milovala šneky z kynutého těsta, ujížděla na sladkém a prosadila pěstování brambor
Královské chutě: Princezna Diana milovala obyčejné špenátem plněné brambory. Tohle je její oblíbený recept
Holka u plotny radí: Jak na božské knedlíky bosáky? Dokonalou chuť zajistí malý fígl