Vánoční salámek
Recept ještě nebyl hodnocenTuk rozpustíme v hlubší pánvi, přidáme arašídy a rozinky, krátce prohřejeme, přidáme cukr a nastrouhané kůry, každou tak po lžičce, dobře promícháme.Sundáme ze sporáku a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tuk rozpustíme v hlubší pánvi, přidáme arašídy a rozinky, krátce prohřejeme, přidáme cukr a nastrouhané kůry, každou tak po lžičce, dobře promícháme.Sundáme ze sporáku a…
Těsto - všechny přísady smícháme dohromady, pořádně propracujeme a ideálně přes noc necháme odležet v lednici. Vykrajujeme hvězdičky (polovina s vyříznutým středem,…
Chcete potěšit rodinu trochu jiným beránkem, než jakého obvykle o Velikonocích pečete? Zkuste do těsta přidat vaječný likér, který spolu s vanilkovým cukrem beránka…
Z bílků tradičně vyšleháme tuhý sníh, žloutky třeme s cukrem, olejem a likérem do hladka, přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva a zlehka vmícháme sníh, pečeme ve…
V misce smícháme cukr, sůl, skořici a kakao. Vejce vyšleháme s touto cukernou směsí do pěny. Postupně přidáváme mouku s práškem do pečíva. Dortovou formu vymazanou…
Likérové špičky jsou velmi oblíbeným moučníkem, ale ne každý si na jejich výrobu troufne, nebo nemá potřebné speciální zdobítko. Tento recept vše maximálně zjednodušuje,…
Je tak snadné si tento dezert připravit během několika minut doma, obsah skleniček může být velice variabilní. Nejčastěji se pohár servíruje v misce nebo skleničce a…
Celá vejce, krupicový cukr, vanilkový cukr ušleháme do pěny. Za stálého šlehání tenkým pramenem přiléváme olej a ušleháme do hustého krému.Mouku přesejeme s kypřícím…
Změklou Heru, žloutky, cukr, mouku s kypřícím práškem smícháme a rukama vypracujeme těsto, které dáme do lednice alespoň na půl hodiny odpočinout. V teplém mléce…
Nejprve si uděláme korpus. Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny a zašleháme olej, přimícháme mouku s kypřícím práškem a ochutíme koňakem. Vlijeme do vymazané a vysypané…
Kysanou smetanu smícháme s jogurtem, medem a cukrem. Esíčka rozlámeme dáme do pohárů - do každého poháru 4 ks, pokapeme kávou a zalijeme trochou vaječného likéru.…
Uvaříme silnou kávu, přidáme likér a namáčíme piškoty, které skládáme podle obrázku.Na krém v míse vyšleháme mascarpone spolu se smetanou, cukrem a likérem.Cukrářským…
Uvaříme silnou kávu, přidáme likér a namáčíme piškoty, které skládáme podle obrázku.Na krém v míse vyšleháme mascarpone spolu se smetanou, cukrem a likérem.Cukrářským…
Všechny ingredience musí mít pokojovou teplotu. Formu (bábovkovou nebo třeba na biskupský chlebíček či srnčí hřbet, ale mohou být i muffinkové formičky) vymažeme tukem…
V míse utřeme do pěny máslo s cukrem a přidáme vejce. Opět vše utřeme do pěny a přimícháme zakysanou smetanu a vaječný likér. V další míse promícháme mouku s práškem do…
Vejce s cukrem ušleháme do husté pěny. Postupně zašleháme likér, olej a prášek do pečiva.Na konec vmícháme pudinkové prášky.Těsto nalijeme do máslem vymazané a…
Vejce a cukr ušleháme, přidáme mouku s pr.do.pečiva a šlehačku. Dáme péct na 25-30 minut na 175°C. Do vychladlého piškotu uděláme obrácenou vařečkou dírky a pocákáme…
Pudink za studena připravíme dle návodu s mlékem. V další misce rozmícháme kysanou smetanu, vaječný likér a cukr. Přimícháme připravený pudink a nakonec vmícháme…
Vejce ušleháme s cukrem, olejem a vaječným likérem, postupně přidáváme polohrubou mouku se sodou. Vyšlehané těsto nalijeme na plech s pečícím papírem a hustě poklademe …
Cukr a máslo spolu dobře ušleháme do pěny, po jednom přišleháme vejce, přimícháme mouku promíchanou s kypřícím práškem, vaječný likér a nakonec vmícháme hořkou čokoládu…
Navenek nenápadně vypadající dort s čokoládovou polevou. Uvnitř však doslova mistrovské dílo s několika vrstev piškotu a mousse z vaječného likéru. Příprava je poněkud…
Navenek nenápadně vypadající dort s čokoládovou polevou. Uvnitř však doslova mistrovské dílo s několika vrstev piškotu a mousse z vaječného likéru. Příprava je poněkud…
Vejce s cukrem ušleháme do husté pěny. Postupně zašleháme olej, likér a pudinkové prášky s práškem do pečiva a kůrou. Formu dáme na chvíli do lednice a poté ji vymastíme…
Tyrolský gröstl: Dokonalá specialita se zbytků masa a brambor zasytí nejen horaly. Osmažená cibulka a volské oko dají jídlu korunu!
Zčernalé banány se dají zachránit. Můžete s nimi kouzlit nebo z nich připravit sladké překvapení
Grilování levou zadní: Jak na šťavnaté hovězí steaky poradí Ondřej Slanina z Kluků v akci