Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilek - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Letní topinka

Letní topinka

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Vyloupaný česnek zalijeme olejem tak, aby byl potopený. Dusíme na nejmenším plameni pomalu do změknutí.Když je česnek měkký, větší část oleje slijeme a uchováme k…

mika59

45 min

Panenka se zeleninovým kuskusem

Panenka se zeleninovým kuskusem

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Rajčátka rozpůlíme, lilek a papriku nakrájíme na kostky.Plech vyložíme pečicím papírem, rozprostřeme na něj zeleninu, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Dáme…

kuhnice

50 min

Lilkové střapáčky

Lilkové střapáčky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Lilky dobře omyjeme a i se slupkou nastrouháme na nudličky. Promícháme s malou lžičkou soli a necháme v cedníku vypotit. Asi po půl hodině z něj rukama vymačkáme co…

Variace na caponatu s ušáčkem

Variace na caponatu s ušáčkem

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Zeleninu a maso nakrájíme na stejně velké kostičky, dáme do pekáče. Přidáme nastrouhaný česnek, protlak, víno, ocet, sojovku, bylinky, osolíme, opepříme a zakápneme…

Kikis

80 min

Veganské chilli s Ajvarem

Veganské chilli s Ajvarem

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Uvaříme předem namočené fazole v nové vodě (solíme před koncem uvaření) a scedíme je.Cibuli a veškerou zeleninu nakrájíme na malé kousky. Na rozpálené pánvi s troškou…

Plněné lilky a cukety

Plněné lilky a cukety

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Pokrm, co nejen skvěle chutná, ale také vypadá. Mističky z cukety a lilku jsou plněné zeleninovou směsí s hovězím mletým masem. Po zapečení je pak před podáváním můžete…

SurikataPR

90 min

Zelenina na kyselo

Zelenina na kyselo

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Ke grilovanému masu lehce připravíte přílohu ze směsi oblíbené sezónní zeleniny s ochucením na kyselo. Jistě se bude hodit i k jinak připraveným druhům masa.

dolores

25 min

Nakládaný lilek s fetou

Nakládaný lilek s fetou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Lilky podélně nakrájíme na co nejužší plátky, smícháme s mořskou solí a necháme nejméně půl dne vypotit a změknout. Vhodné je použít mřížku na pečivo nebo rošt z trouby,…

1 20 21 22 23 24 26