Pečený losos s tomatovou omáčkou a bramborovými placičkami
Recept ještě nebyl hodnocenRybí maso kuchyňsky upravíme, osušíme, poté prosolíme mořskou solí, vetřeme olivový olej, pokapeme citrónem a necháme v chladu asi 30 minut odpočívat. Mezitím si…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rybí maso kuchyňsky upravíme, osušíme, poté prosolíme mořskou solí, vetřeme olivový olej, pokapeme citrónem a necháme v chladu asi 30 minut odpočívat. Mezitím si…
Maso vložíme do nádoby, z obou stran opepříme a osolíme. Zalijeme trochou olivového oleje a necháme na chvilku odstát. Mezitím si rozpálíme v rendlíku oříšek másla,…
Salát, rajčátka a bylinky opláchneme. Ze salátu nejprve opatrně oddělíme pěkné listy, na porci počítáme 2 – 3 listy Zbytek salátu nakrájíme na drobné kousky, přidáme…
Z lososa stáhneme kůži (jde to lehce), osolíme a nakrájíme na kostky asi 2x2 cm. V misce smícháme sezam, římský kmín nadrcený v hmoždíři nebo mletý, chilli a nasekané…
Sloupneme kůži z lososa. Rybu nasekáme na drobné kousky (nebo utřeme nožem). Nasypeme do misky a k tomu na drobno nakrájíme šalotku a chilli papričku. Pak přidáme i…
Nakrájené brambory vaříme do poloměkka ve slané vodě. Scedíme a necháme v teple.Během vaření brambor předehřejeme troubu na 160°C (325°F). Do zapékací misky dáme…
Nejdříve si připravíme nádivku. Cibulku nasekáme na nudličky. Papričku podélně rozkrojíme, vyndáme jádřinec a semínka a nakrájíme ji na nudličky. Stejně na nudličky…
Lososa osolíme, posypeme tymiánem a zabaleného v alobalu dáme do trouby. Pečeme ho na 150 stupňů, než je hotový Délka pečení záleží na troubě.Brokolici nakrájíme na…
Lososa rozmačkáme vidličkou, mrkev nastrouháme najemno.V misce smícháme lososa, mrkev a Almette. Přidáme citronovou šťávu, pokud je třeba, tak trochu osolíme. Zjemníme…
Lososa rozmačkáme vidličkou, mrkev nastrouháme najemno.V misce smícháme lososa, mrkev a Almette. Přidáme citronovou šťávu, pokud je třeba, tak trochu osolíme. Zjemníme…
V kastrůlku rozehřejeme mražené maliny, které ze začátku velmi zlehoučka podlijeme vodou tak, aby se nezačaly připalovat, než pustí svou vlastní šťávu. Maliny za stálého…
Do pekáčku vytřeného olejem dáme na kolečka nakrájenou cibuli a bambusové výhonky (bez šťávy). Dále na vše položíme lososa kůží dolů. Mírně osolíme, opepříme, posypeme…
Filety z lososa pokapeme citronem, osolíme a potřeme česnekem. Poté obalíme ve směsi z hladké mouky, bylinek, pepře. Poté vložíme do rozpáleného másla s olejem nejprve…
Troubu rozehřejeme na 180 °C. Rybu lehce pokapeme limetkou, posolíme a posypeme nastrouhanou kůrou z limety. Dáme péct na cca 13 minut. Fazolky zbavíme stopek a vložíme…
Nejdříve dejte bagetky nakrájené na kolečka a potřené česnekem s trochou másla péci asi na 150 stupňů do trouby na 5-10 min.Pak opláchneme lososa a jemně naškrábáme…
1. Lososa osolíme, okořeníme citronovým pepřem a opečeme na olivovém oleji dozlatova. Dáme stranou a udržujeme v teple. 2. Do výpeku vlejeme citronovou šťávu (já…
Červenou cibuli jsem marinoval v octu po dobu 30 minut. Okurku jsem překrojil podélně a nakrájel na půlkolečka. Salát překrojil na půl a potom na tenké proužky. Pečené…
Lososa pokapejte limetovou šťávou a nechte odstát. Do hmoždíře vložte lístky estragonu, nakrájený česnek, špetku soli, limetovou šťávu a pár kapek olivového oleje.…
Chřest oloupeme po hlavičku. Vhodíme do kastrolu s vodou, kam jsme přidali 2 špetky soli, špetku cukru a šťávu z půlky citronu. V této lázni chřest vaříme asi 5 minut. …
V nádobě, kam se vám tak akorát vejdou obě porce ryby si dobře smíchejte olivový olej, pivo, sojovku, česnek, zázvor a hnědý cukr. Do této směsi naložte osušené porce…
Zapneme troubu na 200 °C. Lososa osolíme a opepříme z obou stran, zakápneme citronovou šťávou a necháme 10 minut stranou. Do rozehřáté pánve dáme olej a lososa opečeme…
Porce lososa z obou stran osolíme, opepříme a posypeme tymiánem.Očištěnou cuketu nakrájíme na plátky, pórek taktéž nakrájíme na plátky, rajčátka rozpůlíme, stejně tak…
Lososa nakrájíme na kostičky a pórek na proužky, mírně osolíme. Společně na sucho osmahneme na nepřilnavé pánvi.Do pánve přidáme vařené těstoviny, promícháme a…
Losos je snad nejoblíbenějším druhem ryby a chutná i těm, kteří rybám běžně neholdují. V letním období jej můžete připravit na grilu, v alobalu, ovoněný bylinkami a s…
Knäckebrot vznikl jako "chleba pro chudé". Je základní potravina dietářů opravdu dietní?
Americký vynález: Banánový chlebíček z přezrálého ovoce je hit, který zvládne i začátečník
Skromná kuchyně: Na nudle se smaženým zelím stačí jen 3 suroviny a s přípravou si lehce poradí i začátečník