Špaldová vločková snídaně
Recept ještě nebyl hodnocenVločky dáme do misky. Přisypeme probrané a omyté hrozinky, brusinky, mandlové lupínky a na kousky nakrájený banán.Mléko ohřejeme a zalijeme jím vločky. Podle chuti…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vločky dáme do misky. Přisypeme probrané a omyté hrozinky, brusinky, mandlové lupínky a na kousky nakrájený banán.Mléko ohřejeme a zalijeme jím vločky. Podle chuti…
Ušleháme žloutky a 125 g. cukru, vmícháme likér, kakao, krupici, mandle a na kostičky nakrájené hrušky. Bílky ušleháme se zbylým cukrem a opatrně vmícháme do těsta.…
V míse řádně promícháme všechny sypké ingredience. Přidáme vejce, mléko, olej, zakysanou smetanu, citronovou šťávu, Amaretto a opět řádně promícháme. Vylijeme na…
Droždí rozdrobíme do hrnečku, přidáme trošku cukru a hladké mouky a rozmícháme. Necháme vzejít.Do mísy prosejeme mouku, promícháme ji se solí, přidáme cukr, …
Uvaříme si brambory, ktere po vychladnutí jemně nastrouháme.Mezitím si rozpustíme bílou čokoládu a tmavou čokoládu ve vodní lázni. Pak obě čokolády zamícháme do brambor…
Prosátou mouku smícháme se solí a doprostřed vsypeme droždí, které zalijeme vlahým mlékem s rozmíchaným vajíčkem a olejem. Propracujeme těsto bez přidání další mouky a…
Z droždí, 100 ml vlažného mléka, 1 kávové lžičky cukru, 1 polévkové lžíce mouky si připravíme kvásek. Necháme na teplém místě vzejít.Mouku prosejeme do mísy, přidáme…
Lehká ovocná roláda je ideální dezert v letním období. Vyzkoušejte třeba tuto roládu s náplní z tvarohu, lučiny a čerstvých jahod. Příprava je rychlejší díky tomu, že…
Smícháním vypracujeme hladké těsto z uvedených surovin a zabalené do fólie ho necháme odležet v chladu.Připravíme meruňkovou náplň: Vypeckované meruňky nakrájíme na…
Dortíky s krémem z Pikaa budou ozdobou každé oslavy. Velikostně jsou tak akorát do ruky a jejich chuť je opravdu famózní. Dozdobit je můžeme mandlovými lupínky nebo…
Droždí vsypeme do hrnku, přidáme lžičku cukru a 2 lžíce vlahého mléka. Vše promícháme a necháme přikryté asi 5 minut vzejít.Do mísy dáme přesátou mouku, smícháme se solí…
Jablká pečieme pri 190 st. v rúre 40 min. Z múky, masla, žĺtka a 80 g cukru vypracujeme cesto a dáme na pol hodiny do chladničky. Vychladnuté jablká rozmixujeme ,…
Maso osolíme dělala jsem ze stehen)a posypeme zázvorem. Na hlubší pánev si dáme trochu oleje a stehna si s obou stran prudce opečeme, podlijeme vývarem, zakapeme…
Rozehřejte troubu na 200°C.Řepu pořádně omyjte kartáčkem, ale neloupejte.Připravte velký plát alobalu (nejlépe dvojitý), na který položíte dvě řepy obložené polovinou…
Suroviny na těsto dáme do mísy a vše zpracujeme, zabalíme do folie a necháme 30 minut v lednici odpočinout. Zatím uvaříme z mléka, pudinkového prášku a cukru pudink,…
V hrnčeku zohrejeme med, pretlačíme doň cesnak a za stáleho miešania necháme roztopiť a hneď odstavíme. Jahňacie mäso potrieme cesnakovým medom, posolíme, okoreníme, …
Smícháte prosátou mouku, žloutky, cukr, vanilkový cukr, sůl, změklé máslo. Vše zpracujte v těsto, které nechte v chladu 6 až 8 hodin odležet. Poté jej vtlačíte do…
KORPUS: Vejce ušlehat s cukrem do pěny, postupně přisypávat mouku, musli, jahody,kakao; přilévat šťávu z jahod a kefír, nakonec kypřící prášek. Těsto nalít do vymazané…
Šmakouna nastrouháme najemno, přidáme ostatní ingredience, vypracujeme hmotu a tvoříme kuličky, které obalujeme v kokosu.
Žloutky vymícháme do pěny, přidáme postupně sladidlo, šťávu, tvaroh a tuk a po přidání každé složky pečlivě utřeme do hladka. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Mouku smícháme…
Filety tresky částečně rozmrazíme, osušíme, osolíme, okořeníme oreganem a lehce pepřem. Smícháme si strouhanku, mandle a kokos. Rozšleháme, osolíme vejce a filety…
Vše smícháme a nakonec vmícháme sníh. Vlijeme do malého pekáčku vymazaného a vysypaného kokosem.Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 st. asi 40 minut.Dýni nakrájíme na…
Nejprve si vyšleháme bílky do hustého sněhu. Žloutky vyšleháme do husté pěny s cukrem a Herou, kterou jsme nechali stát při pokojové teplotě. Pomalu přidáváme vlažné…
Všechny ingredience smícháme v míse.Těsto pak nalijeme na plech s pečícím papírem nebo fólií, poklademe ovocem a posypeme mandlovými lupínky.Dáme do předehřáté trouby a…
Pečeme s Ivou: Anglické rohlíky nebo řezy? Chuť stejná, ale tvarování snazší, a před rodinou i návštěvou se s nimi vytáhnete!
Ražniči pečené v alobalu: Předem marinované maso je nádherně šťavnaté. Důležitý je fígl při balení špízu do alobalu
Holka u plotny radí: Jak na nadýchané a vláčné lívance bez kynutí? Je to hračka!