Kachní polévka se svítkem
Recept ještě nebyl hodnocenKrky vložíme do studené vody, osolíme a pomalým varem - táhnutím uvaříme vývar. Pak procedíme a maso následně po lehkém prochladnutí obereme.Vývar dáme znovu vařit s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 153 kJ / 37 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,20 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,20 g |
Tuky | 0,50 g |
– nasycené | 0,10 g |
– nenasycené | 0,40 g |
–– mononenasycené | 0,20 g |
–– polynenasycené | 0,20 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 5,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 3,30 g |
– cukry | 3,30 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Krky vložíme do studené vody, osolíme a pomalým varem - táhnutím uvaříme vývar. Pak procedíme a maso následně po lehkém prochladnutí obereme.Vývar dáme znovu vařit s…
Fazolky na slanině jsou chutným a sytým pokrmem, který spojuje lahodnou chuť fazolek s aromatem křupavé slaniny. Mohou být podávány jako příloha nebo samostatný pokrm.…
Salát plný fazolek určitě vyzkoušejte jako přílohu k masu nebo jej položte na stůl, když čekáte návštěvu. Originální a velmi jednoduchý recept zajistí, že se bude u vás…
Fazolky povaříme 10 minut v osolené vodě, scedíme a prudce schladíme ledovou vodou. Šunku a rajčata nakrájíme na proužky, mozzarellu na kostičky. Těsto zlehka vyválíme…
Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky. Do vývaru dáváme nejdříve hlívu. Postupně veškerou zeleninu, osolíme, opepříme, přidáme kmín a necháme vařit. Když je zelenina…
Do největšího hrnce, co mám doma, vložím uzené koleno a uzené vepřové kosti, zaliju vodou. Používám uzené kosti z krkovice, stojí to pár kaček a vývar z toho je opravdu…
Kačacie prsia uložíme na suchú panvicu, ktorú môžeme vložiť do rúry alebo do malého pekáčika. Len navrchu osolíme a dobre okoreníme.Dáme na sporák a zapneme na najnižší…
Rozporcovaného králíka zlehka osolit, posypat kořením Čarodějka a nechat odležet do té doby, než se "nacucne" římský hrnec, nechávám, pro svůj klid 30 minut. Na dno…
Cibuľu osmažíme na oleji, posypeme múkou, miešame, osmažíme, zalejeme vodou uvedieme do varu. Vhodíme posekané paradajky, osolíme, okoreníme, pridáme struky a celú…
Fazolové lusky překrojíme na polovinu, celer nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme najemno, papriku a zázvor nakrájíme na nudličky. Všechnu zeleninu zalijeme vodou,…
Do hrnce dáme olej, necháme ho zahřát a přidáme nakrájenou anglickou slaninu a orestujeme, pak přidáme nakrájenou cibuli, kterou také necháme orestovat, k ní přidáme…
Brambory si uvaříme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na čtverečky. V kastrůlku si uvaříme mrkev a fazolkové lusky do měkka tak akorát-nerozvařit!, necháme…
Krátce blanšírované fazolkové lusky, zapečené pod grilem s bylinkovým máslem a anglickou slaninou, jsou skvělou a velice chutnou přílohou k rybě, nebo hovězímu masu.…
Květák rozebereme na malé růžičky, propláchneme na sítu a necháme okapat. Cibuli rozpůlíme, sloupneme a nasekáme najemno. Rajče spaříme a oloupeme.Do hluboké rozehřáté…
Lusky vypereme a zbavíme konečků, pokrájíme na cca 4 cm kousky. Lehce restujeme ve woku na rozpuštěném másle, posypeme česnekem, kořením, trochu osolíme a opepříme.…
Na másle osmažíme cibulku, nakrájenou na drobno do sklovita, přidáme fazolky a pokrájené brambory, nakrájenou hlívu, zalijeme vodou a vaříme. Až jsou brambory měkké, tak…
Na oleji opražíme vločky, pridáme múku, krátko opražíme. Zalejeme vodou, osolíme a privedieme k varu.Potom vložíme na hranolky narezanú mrkvu, vopred namočené huby a…
Umyté pokrájané struky dáme variť do slanej vody, scedíme.Paradajky umyjeme a pokrájame.Do horčice po kvapkách pridávame olej, miešame, pridávame citrón a pár kvapiek…
Stehná umyjeme, osušíme, votrieme soľ a papriku,potrieme prelisovaným cesnakom. Mrkvu a cuketu pokrájame na "špalíčky", cibuľu na štvrťky, lusky očistíme, prekrojíme.…
Kotletky osolíme a okoreníme. Na rozohriatom oleji opekáme kotletky z oboch strán cca 6-8 minút (3-4 min z každej strany, podľa hrúbky). Potom ich vyberieme, dáme na…
Fazolkový salát se slaninou: Do uvařených, vychladlých fazolek přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, promícháme je se sladkokyselou marinádou. Povrch polijeme…
Šrucha známá i jako portulák má mírně kyselou chuť a skvěle chutná v zelných salátech nebo jako polévkové koření. V tomto chutném a sytém salátu k ní přidáme vařené…
Tento pokrm kombinuje šťavnatá kuřecí prsa s fazolkami, které jsou osmažené s česnekem a křupavou slaninou, což jim dodává bohatou a aromatickou chuť. Je ideální pro dny…
Jednou za čas je dobré odlehčit jídelníček, jak od masa, tak i od tradičních pokrmů. Zeleninovou směs z lilku a fazolkových lusků tak můžete připravit třeba na letní…
Novoroční přípitek bez alkoholu: Silvestrovskou oslavu nemusí ovládnout šampaňské. Na výběr je mnoho alternativ
Jak na hubnutí žen po padesátce? Vynechte sladké nápoje a omezte přílohy, říká odborník na stravování Libor Mattuš
V parném počasí ji milují sportovci i dietáři. Co je to infuzovaná voda?