Ředkvičková pomazánka II.
Recept ještě nebyl hodnocenVelká jarní úroda ředkviček si zrovna říká o maximální sezónní využití. Polévka, salát, jen tak křoupnout k chlebu, nebo připravit výbornou pomazánku. I tady máte…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Velká jarní úroda ředkviček si zrovna říká o maximální sezónní využití. Polévka, salát, jen tak křoupnout k chlebu, nebo připravit výbornou pomazánku. I tady máte…
Tyčinky nakrájíme na malé kousky.Vmícháme sýr, majolku, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a můžeme podávat.
Salám a sýr nastrouháme na hrubo a smícháme s majolkou,kečupem a pomazánkovým máslem. (pomazánkové máslo jsem dala šunkové,ale může být i bez příchuti) Vše řádně…
Všechny ingredience smícháme, salám aokurku samozřejmě nakrájíme. množství surovin podle počtu strávníků.
1) Řepu uvaříme (asi 20 minut) a následně oloupeme. Když je vychladlá, nastrouháme ji a přidáme ostatní suroviny. Dochutíme solí a pepřem. Necháme hodinu uležet v chladu.
Začneme marinádou: do misky si dáme olej, šťávu z jednoho celého citronu, sojovku, zázvor, koření, promícháme a vložíme maso, které jsme pokrájeli na menší kousky …
Uzenou makrelu obereme od kostí a kůže, do misky k obrané rybě přidáme pomazánkové máslo, cottage sýr a česnek a rozmixujeme tyčovým mixerem. Pak přidáme majolku, sůl,…
Uděláme těsto. Sádlo rozehřeji a udělám kvásek, zadělám a nechám půl hodinky kynout, potom dělám buď velké koláče a nebo malé, jako náplň používám meruňky, mák, tvaroh,…
Hermelín nakrájím na malé kousky, přidám majolku, trochu soli a tyčovým mixerem umixuji. Namažu na plátky rohlíku a ozdobím olivou, kapií a natí petržele.
Rybí filé vaříme asi 12 minut do měkka. Uvařené filé nakrájíme na drobné kousky. Jemně nakrájené jablko i cibulku přidáme k rybímu masu. Také přidáme zbývající…
Brambory oškrábeme, pokrájíme na hranolky a necháme je asi 20 minut stát ve studené vodě, do které jsme přidali lžíci octa. Z filetů ryb odstraníme kůži a pokrájíme je…
Nakrájíme rajčata a kabanos na poloviční plátky, zatím si dáme uvařit vajíčka na tvrdo. Dále nakrájíme porek. Po uvaření vajíček a oloupání je nakrájíme na plátky. A…
Brambory i zeleninu uvaříme doměkka. Vše necháme vychladnout, brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo na slzičkovém struhadle Stejně tak i vařenou zeleninu nastrouháme…
Matjesové filety nakrájíme na kousky, cibuli na kolečka, okurky na plátky a všechno promícháme. Kysanou smetanu smícháme s majolkou a nastrouhaným jablkem, ochutíme…
Těstoviny uvaříme. Salám a papriku nakrájíme na kostičky, přidáme kukuřici, těstoviny, sůl a majolku. Vše zamícháme. Přeji dobrou chuť.
Uvaříme těstoviny dle návodu. Tuňáka vyndáme z obalu, scedíme od oleje a oddělíme vidličkou. Uvařené těstoviny smícháme s hráškem, kukuřicí a tuňákem. Přidáme sůl, pepř,…
Pripravíme klasické kysnuté cesto. Vykysnuté vyvaľkáme na dva obdĺžniky, rozložíme na ne plnku a stočíme do závinov. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a upečieme. Na plnku…
Do větší misky vybalit jeden měkký tvaroh (tučnost podle chuti).Pokrájet 2-3 stonky lístků čerstvé bazalky.Rajčata nakrájet na malé kousky.Přidat lžíci majolky.Pečlivě…
Tuňáková pomazánka k snídani nebo na svačinu není žádné složité jídlo a zvládne ji i začátečník. Tato je nastavená vařeným bramborem, což jí dodá vláčnost a hmotu.…
Brambory nakrájíme na malé kostky a ostatní zeleninové ingredience taktéž.V míse brambory nejprve prosolíme, zalijeme smetanou, dáme hořčici, přidáme připravenou…
Sýr nastrouháme najemno, přidáme několik lžic bílého jogurtu, jednu až dvě lžíce majolky (nemusí být), rozmáčknutý česnek, přisolíme a přisypeme namleté ořechy. Množství…
Mandle spaříme, oloupeme a nahrubo nasekáme. Slepici očistíme, omyjeme a v hrnci v osolené vodě s cibulí a s pepřem doměkka uvaříme. Ještě teplé maso od kosti obereme.V…
Sekaná: Nejdřív připravte křepelčí vajíčka. Dejte je do studené vody, přiveďte k varu a vařte čtyři minuty. Poté prudce ochlaďte a hned oloupejte – mají pevnou skořápku…
Ze všech ingrediencí zaděláme hladké těsto. Nejdříve smícháme sypké suroviny a přidáváme vejce, majolku, rozpuštěné sádlo a mléko.Těsto dáme kynout na teplé místo pod…
Hrnkové houskové knedlíky ke svatomartinské huse: Nadýchané knedlíky skvěle chutnají, jsou snadné a rychlé
Sezóna svařáku zahájena! Jak ho připravit, aby byl dokonalý? Chce to správné víno i koření!
Byliny v kuchyni: Co dokáže jahodník? Listy zlepší trávení, plody vyčistí střeva