Omáčka ke grilovanému masu "prý" dle Pohlreicha
Recept ještě nebyl hodnocenMožná za receptem stojí slavný kuchař nebo vznikl jako rychlovka v nějaké "obyčejné" kuchyni. Důležité je, že je výborný a ke grilovaným specialitám se hodí. Několik…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Možná za receptem stojí slavný kuchař nebo vznikl jako rychlovka v nějaké "obyčejné" kuchyni. Důležité je, že je výborný a ke grilovaným specialitám se hodí. Několik…
Kaiserky jsou oblíbeným druhem pečiva. Na svačinu, na výlet, ale také z nich můžeme připravit pohoštění pro nečekanou návštěvu. Pečivo doplníme třeba pomazánkou z…
Řízky připravené trochu netradičně, s trochu hořčice, pozvednou víkendový oběd ještě o kousek výš. K nim dejte ještě osvědčený bramborový salát podle autorky. To bude…
Každá rodina a každý kuchař dá vlastní krk na špalek za vlastní nejlepší bramborový salát. Třeba vás osloví tento jednoduchý, s vejci a sterilovanou zeleninou. Jako…
Buřty oloupeme a nakrájíme na kostky.To samé uděláme s vejci. Těm dopřejeme výhodu vaření a na tvrdo je uvaříme a necháme vychladnout.Přidáme majonézu, promícháme a dáme…
Kuře si vykostíme a maso pokrájíme na kousky. Přidáme na kostičky nakrájené okurky a cibuli, přilijeme sójovou omáčku a vmícháme majonézu a pepř. Dochutíme.
Vejce uvařit natvrdo, vychladit. Odkrojí se spodní část, vydlabat žloutek. Rajčatům odkrojit větší špičku tak, aby z ní bylo možné udělat klobouček na vajíčku. Žloutky…
Lusky očistíme, umyjeme a pokrájame na cca 3 cm kúsky. Uvaríme na skus v slanej vode, scedíme, ochladíme.Šruchu preberieme, zbavíme prípadných nečistôt, viackrát…
Nejdříve si připravíme pomazánku. Rozmícháme veškeré suroviny patřící do náplně. To znamená najemno nastrouhaná vajíčka, hořčici, majonézu, máslo a libeček. Místo…
Oba bochníky chleba zbavíme kůrek, rozřízneme na několik plátů, postupně střídáme náplně a klademe na sebe.Sestavíme takto velký a malý korpus dortu. Malý položíme na…
Očištěnou mrkev a okurky nastrouháme každé zvlášť na velkých slzách struhadla. Do rozehřáté pánve dáme 1/2 lžíce oleje, vložíme vymačkané okurky a krátce 1 minutu…
Amerikou inspirovaný šťavnatý hamburger. Takový je kousek z tohoto receptu. Skvělé grilované maso s plátkem čedaru, křupavou slaninou, karamelizovanou cibulí a…
Léto je období, kdy je salát perfektním obědem, či večeří. Lehký salát s tuňákem, z nových brambor, plný zeleniny, je ochucený zálivkou z aromatických kaparů a hořčice.…
Výbornou tatarskou omáčku můžete připravit během chvíle, z několika surovin, v pohodlí vašeho domova. Okurky jí dodají lehce kyselou chuť, která krásně vynikne v…
Pokud jako každý rok plánujete na Vánoce připravit pro rodinu bramborový salát, máme pro Vás zdravější verzi se sníženým podílem majonézy. V salátu je navíc řapíkatý…
Vařené maso pomeleme s bramborami a okurkami. Přidáme jemně nakrájenou cibuli a všechny zbývající suroviny.Pořádně promícháme a dochutíme chilli. Pomazánku necháme…
Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Rozpůlíme, bílky dáme prozatím stranou a všechny žloutky dobře rozetřeme s máslem, solí, pepřem a hořčicí. Pak tuto…
Všechno smíchat dohromady a mažeme na veku. Tohle množství vyjde na 3 veky.
Jablká olúpeme, stonky zeleru zbavíme prípadných fúzikov a pokrájame. Zmiešame majonézu a kyslú smotanu, kvapneme citrón a okoreníme, osolíme podľa chuti. Zmiešame s…
Zelí nakrájíme na nudličky, přidáme nakrájenou šunku, cibulky nadrobno nasekané i s natí a scezený hrášek.Majonézu smícháme s jogurtem, ochutíme solí, pepřem, octem a…
Zelí vymačkáme a je-li dlouhé a hrubé, překrájíme ho. Cibuli nakrájíme na drobno, sýr nastrouháme na hrubo.Zelí smícháme s cibulí, sýrem, smetanou a majonézou. Dochutíme…
Vajcia uvaríme na tvrdo, olúpeme , vychladíme, nastrúhame na slzičkovom strúhadle. Zmiešame s údeným tvarohom a na drobno pokrájanou cibuľou, spolu s majonézou spojíme.…
Brambory uvaříme ve slupce, ještě teplé oloupeme a nakrájíme na kolečka spolu s jarními cibulkami. Na zálivku si utřeme česnek se sardelkami, přidáme majonézu, ocet,…
Šéfkuchař legendárního hotelu Pupp: Tento bramborový salát naši hosté milují. Kouzlem skvělé chuti je správně uvařené vajíčko
Jak vybrat i upéct svatomartinskou husu? „Může být i mražená, pohlídat si ale musíte jednu věc,“ říká restauratér Filip Töpfer
Božena Němcová neuměla moc vařit, pravidelně dostávala jídlo od přátel, bez piva se neobešla a měla ráda i rum