Ruské vejce
Recept ještě nebyl hodnocenRuské vejce nejen skvěle chutná, ale také krásně vypadá na každém stole. Tento tradiční pokrm tvoří vařené vejce obložené salátem s jemnou majonézou, kousky šunky a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ruské vejce nejen skvěle chutná, ale také krásně vypadá na každém stole. Tento tradiční pokrm tvoří vařené vejce obložené salátem s jemnou majonézou, kousky šunky a…
Ochutnejte tento burger plný výborných chutí, který připravíte bez masa. Domácí housky potřete pikantní majonézou ochucenou aromatickou harissa pastou, přidáte…
Jednoduché smažené cuketové placičky na způsob bramboráků připravíme velmi snadno. K dochucení použijeme česnek a majoránku. K placičkám podáváme dip ze smetany a…
V kastrůlku rozehřejeme máslo, sýr a smetanu na hladkou omáčku.Necháme ji trochu vychladnout a prošleháme s majonézou, pár kapkami citrónové šťávy, bylinkou a špetkou…
Červená řepa je opravdu bohatá na spoustu zdravých prospěšných látek. Její využití v kuchyni je opravdu velké, upotřebíte ji jak ve slaných, tak i ve sladkých pokrmech.…
Salát z grilovaného masa a zeleniny je skvělou volbou pro ty, kteří hledají chutný pokrm plný svěžesti a bohatých chutí. Kombinace šťavnatého grilovaného masa s křupavou…
Rajčatový salát s Nivou a bazalkou je osvěžující letní pokrm, který spojuje sladkost zralých rajčat s výraznou chutí Nivy a aromatickou bazalkou. Tento jednoduchý, ale…
Kuřecí křidélka marinovaná v pikantní sladkokyselé marinádě jsou snadná a rychle hotová a spolu se zelným salátem Colesaw tvoří nerozlučnou dvojku. Omáčka z modrého sýra…
Oblíbený salát autorky se může stát tím „topovým” i ve vaší rodině. Máte - li rádi luštěniny, směle do přípravy! Ta bude velmi rychlá, neboť konzervované luštěniny i…
V létě oceníme pokrmy bez hutných příloh, nejčastěji tedy volíme svěží zeleninové saláty. Vepřová pečeně, vonící po tymiánu, podávaná s lehkým cuketovým majonézovým…
Rajčatový salát s vejcem a majonézou je jednoduchý a osvěžující pokrm, který spojuje šťavnatost čerstvých rajčat s krémovostí majonézy a jemností vařených vajec. Tento…
Příprava sous - vide přidá pokrmu to „něco” navíc, co běžným pečením nedosáhnete. Maso není nikdy přesušené, chutě se propojí a koncentrují. Křepelka připravená tímto…
Výborný svačinový salát z krabích tyčinek s čerstvou cuketou a pekingským zelím je snadný a zvládnete jej připravit během chvilky. Hodí se jako svačina či lehká večeře.…
Kachna s dušeným kysaným zelím je česká sváteční klasika. Tato kombinace výborně funguje i ve formě burgeru. Kachní maso a zelí v něm ještě doplníme brusinkovou…
Zkuste připravit jednoduchý salát z blanšírované mrkve. Nebude ale klasicky nasládlý, protože o hlavní chuťový vjem se postarají nakládaná poupata středomořské kapary…
Pokud vám z předchozího vaření zbyla rýže, použijte ji na tento svěží rýžový salát s ledovým salátem a šunkou. Je zjemněný majonézou a ochucený citrusovou šťávou.…
Bleskurychlý, ale velmi sytý salát připravíte z mražené sladké kukuřice. Doplňte ho vařenými vejci, dresinkem a výrazným plísňovým sýrem. Chuť vás dostane a hlad nebude…
Tyčinky z listového těsta jsou jednoduchou a oblíbenou pochoutkou, ideální k pivu či vínu. Křehké, zlatavé těsto se často doplňuje sýrem, solí, semínky nebo bylinkami,…
Salát z kapustiček je svěží a chutná varianta plná živin, která překvapí jemným nádechem hořkosti a křupavostí. Kapustičky v kombinaci s jemným dresinkem a čerstvými…
Jak na výbornou domácí bezovou limonádu: „Šampáňo“ z květů vyrobíme snadno a za pár korun, s citronem skvěle osvěží
Karlovarské oplatky a jejich historie: Křupavou lázeňskou cukrovinku miloval i Mozart a stávala 16 haléřů, dnes dáte za jednu oplatku 20 Kč
Mrkvový flan je nadýchaný, dokonale vláčný a jemný nákyp, který efektně vypadá, luxusně chutná, a přitom je levný a rychlý