Bylinkové bramboráky z trouby
Recept ještě nebyl hodnocenBrambory nastrouháme na hrubším struhadle. Osolíme a necháme chvíli odstát. Poté slijeme vodu.Mezitím nakrájíme bylinky. Poměr a druh si vyberte podle svých chutí.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brambory nastrouháme na hrubším struhadle. Osolíme a necháme chvíli odstát. Poté slijeme vodu.Mezitím nakrájíme bylinky. Poměr a druh si vyberte podle svých chutí.…
Oloupané brambory pokrájíme a uvaříme v osolené vodě ochucené drceným kmínem doměkka. Poté scedíme, přidáme majoránku, vlijeme mléko a brambory rozšťoucháme na kaši…
Připravíme si pohanku a necháme ji v teple nabobtnat. (Někdo pouze zalije horkou vodou, já ji vsypu do vřící vody, promíchám, vypnu, dobře zakryju, aby zůstala v teple -…
Vařené brambory nastrouháme na jemném struhadle,syrové na nejjemnějším,zalijeme vařicím mlékem,v hrnku necháme vzejít kvásek,k bramborám přidáme vejce,majoránku,sůl…
Brambory nastrouháme do mísy a vymačkáme z nich vodu(škrob), pak si k nim přidáme nastrouhaný salám, osolíme podle chuti, přidáme pepř, majoránku, cibuli nadrobno,…
Den předem promícháme mleté maso se smetanou, vegetou a kořením a takto upravené necháme do ruhého dne v lednici uležet. Na druhý den do masa vmícháme uzené kostky-0…
Osmahneme cibuli, přidáme nakrájenou uzeninu a lehce osmahneme. Zasypeme ji grilovacím kořením a už jen krátce osmahneme, aby nám nehořklo. Zasypeme hladkou moukou a…
Do hrnce dáme rozpálit vepřové sádlo a vložíme na hrubší kousky nakrájenou cibuli, kterou opečeme do hněda a přidáme na kostky pokrájené telecí maso. Maso orestujeme,…
Na oleji osmahneme hrubě krájenou cibuli a česnek, pak kolečka klobásy.Přihodíme nakrájenou mrkev a brambory, orestujeme jen krátce a zasypeme paprikou. Když se paprika…
Dýňáky: Vše smícháme dohromady. Postupně část odebíráme a přehazováním z ruky do ruky vytvoříme menší koule, které přeneseme na plech s pečícím papírem a trochu…
Do velké mísy vložíme mleté maso, na něj nasypeme na kostičky nakrájené rohlíky, drobně nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme hořčici, 1 vejce a 1 žloutek …
Brambory nastrouháme na hrubším struhadle.Přidáme vejce, sůl, česnek, pepř, bylinky, podravku, hladkou mouku, lžíci mléka a zakapeme citrónem, aby směs nezhnědla.Placky…
Do velkého hrnce se studenou vodou dáme vařit hlavu, lalok, nožky společně s novým koření, bobkovým listem a solí. Obsah hrnce vaříme pomalu do úplného změknutí, tedy…
Připravíme klasické bramborákové těsto - nastrouháme brambory na hrubém struhadle, pokud jsou moc vodnaté, přebytečnou vodu z nich rukou vymačkáme.Smícháme s vajíčkem,…
Tradiční bramboráky zná snad každý. Ale pokud máte nadbytek cuket, zkuste si připravit křupavé a voňavé placičky právě z nich. Z nastrouhané cukety je dobré nejdříve…
Klasický smažený řízek je oblíbená klasika. Vyzkoušejte tentokrát maso předem naložit do jogurtu a trochy koření. Maso bude díky tomu šťavnaté a křehké a chuť koření se…
Smažené květákové karbanátky s mletým masem, provoněné majoránkou, zachutnají snad každému. Když k nim navíc připravíte hebkou bramborovou kaši a okurkový salát, máte o…
Lahodné vepřové plátky s vůní majoránky a česneku připravíte podle našeho receptu. Dopečte je doměkka a nezapomeňte na vhodnou přílohu. Budete mít rychle připravený, a…
Guláš z drůbežího? Proč ne! Gulášek je rychle hotový a pokud ho výborně dochutíte, ani skalní příznivci vepřového, či hovězího mu neodolají. Podle sebe připravte více,…
Nádivka se nemusí připravovat jen na velikonoce. Tato voní po čerstvých bylinkách, česneku a slanině. Pochutnáte si na ní jako na příloze k pečenému masu, nebo jen tak…
Lednice, spíž i mrazák zejí prázdnotou a vy potřebujete připravit rychlý a výživný oběd? Vyzkoušejte tento fazolový guláš s červenou čočkou. Je raz dva hotový a zasytí i…
Máte chuť na bramboráky, ale na zahrádce se rozrostly cukety tak, že už nevíte co s nimi? Snadná pomoc. Vyzkoušejte cukeťáky - smažené placičky, které voní i chutnají…
Placičky z cukety a červené řepy jsou barevným a zdravým pokrmem, který kombinuje svěží chuť cukety s jemnou sladkostí červené řepy. Jejich příprava je jednoduchá a…