Drůbeží tlačenka
Recept ještě nebyl hodnocenSlepici, zbytky drůbežího masa (kosti, kůže apod.) a vepřovou kůži uvaříme. Maso obereme s kostí (necháme na kousky) vepřovou kůži pomeleme. Kabanos a uvařena vejce…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Slepici, zbytky drůbežího masa (kosti, kůže apod.) a vepřovou kůži uvaříme. Maso obereme s kostí (necháme na kousky) vepřovou kůži pomeleme. Kabanos a uvařena vejce…
Očistené a prekrojené ružičky a nakrájané zemiaky dáme variť do osolenej vody - iba aby boli ponorené - spolu s rascou a čiernym korením. Na oleji osmažíme múku,…
Uzené maso si uvaříme, necháme vychladnout a naporcujeme tak na 1 cm vysoké řízky, v misce si rozšleháme vejce s česnekem, citronovou šťávou, vodkou, zázvorem,…
Brambory na jemno nastrouhejte.Z brambor slijte tekutinu, zalijte je mlékem a zamíchejte. Přidejte ostatní ingredience na těsto a pomalu přisypávejte mouku, až vznikne…
Nakrájenou cibuli osmahneme, přidáme na kolečka nakrájenou nebo nastrouhanou mrkev, ochutíme, trošku podlijeme a dusíme doměkka. Štíhlé nudle prohřejeme a podáváme s…
Nejprve namočíme hrstku přes noc, aby se nevařila tak dlouho, ale nemusí být. Já nenamáčela, jen pořádně propláchla - vařila se pak přes hodinu.Do hrnce dáme máslo,…
Plátky toastového chleba nebo rohlík nakrájíme na kostičky, dáme do misky, pokropíme mlékem a necháme vsáknout.Do větší misky dáme namleté maso, koření, sůl, nadrobno…
Dýni očistíme, rozkrojíme a lžící vydlabeme vnitřek. Hokaido není potřeba loupat pouze odstraníme případnou poškozenou část. Brambory očistíme, oškrábeme a obojí…
Oloupanou bramboru nastrouháme nahrubo. Dáme do mísy, přidáme vločky a mléko a necháme cca půl hodinky odpočinout.Poté přidáme mouku, vejce, strouhanku, utřený česnek,…
Brambory oloupeme, omyjeme, nastrouháme najemno a vodu slijeme.Přidáme, sůl, pepř, mouku, mléko, vajíčko, nastrouhaný sýr, nastrouhané jablko, česnek, majoránku…
V české kuchyni je velmi oblíbený způsob úpravy mletého masa smažením. Zde vám naopak nabízíme možnost připravit tento pokrm zdravěji pečením v troubě. Navíc v pekáči…
Oškrábeme brambory a nakrájíme na kolečka, dále nakrájíme uzeninu dle libosti a cibuli nakrájíme na jemno (jednu bramboru jemně nastrouháme na zahuštění).V hrnci…
Klasickou zabijačkovou polévku si můžete připravit i mimo zabijačku tak, že do cibulového základu přidáte jelítkový prejt. Pak už jen polévku dochutíte česnekem a…
Podzimní čas si žádá teplou polévku na zahřátí. Když do skromného základu bramborové polévky s pórkem a mrkví přidáte pořádnou porci česneku a chilli oleje, zahřeje vás…
Nadrobno nakrájenou slaninu opražíme, až vypustí tuk, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.Do mísy dáme mleté maso, přidáme rohlíky, které jsme předtím…
Do zeleninového vývaru dáme vařit brambory nakrájené na kostičky.Po chvilce přidáme pórky nakrájené na kolečka, nakrájené bílé části cibulek a jemné plátky česneku.Když…
Pokud jste milovníci poctivých paštik, jistě oceníte recept na tuto paštiku, ve které můžete upotřebit čerstvé vepřové maso a játra. Nejlepší paštika je totiž ta, kterou…
Období masopustu provázejí nejen různé oslavy, ale hlavně dobré jídlo. Právě v této době se konají tradiční zabijačky a vy si můžete připravit výbornou sytou specialitu…
Omáčka z rajského protlaku podávaná s paprikami plněnými směsí z mletého masa a rýže je osvědčená a dobrá klasika. Omáčku ochutíme novým kořením a bobkovým listem a…
Do mísy dáme maso, rýži, přidáme vejce, prolisovaný česnek, sůl, koření, strouhanku a vše smícháme.Z masové směsi utvoříme placičky.Placičky po obou stranách dozlatova…
Pokud vlastníte remosku a máte rádi bramboráky, můžete je připravit trochu jinak a dietněji podle tohoto receptu. Bramborové těstíčko je proloženo kuřecím masem a po…
Připravte si podle našeho receptu opravdu syté jídlo z vepřového masa. Dobře propečené vepřové je pro zachování šťavnatosti špikované špekem. Spolu se zelím, či okurkou…
Zelí lehce vymačkáme (vodu odložíme na vypití) a pokud je moc dlouhé, překrájíme.Do mísy dáme maso, koření, utřený česnek a zelí. Důkladně promícháme a spojíme.K masové…