Plněný krůtí krk - kosher
Recept ještě nebyl hodnocenKožu z krkov poriadne premyjeme. Jednu časť uzavrieme špáradlom a pripravíme na plnenie. Pripravíme si plnku. Plnka: Na husacej masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kožu z krkov poriadne premyjeme. Jednu časť uzavrieme špáradlom a pripravíme na plnenie. Pripravíme si plnku. Plnka: Na husacej masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu…
Z mléka, vejce a hladké mouky umícháme těstíčko. Těsto by mělo mít konzistenci, jako na kapání do polévky. Na minimálním množství oleje usmažíme palačinky. Mleté maso…
Čerstvé zelí nakrájíme na co možná nejjemnější nudličky a přelijeme vařící vodou a necháme odkapat.Namočíme nakrájený rohlík v mléce (mléko není nutné - stačí voda),…
Na malé kousky pokrájíme bramboru, dáme vařit s kmínem, majoránkou, Masoxem (+ sůl), mezitím si osmažíme cibulku, zaprášíme moukou a přidáme k měkkým bramborám. Kdo chce…
Do mletého mäsa vmiešame soľ, čierne korenie, na jemno nastrúhaný zemiak a vajce. Formujeme guličky o priemere cca 3 cm, ktoré opekáme na oleji. Na to istom oleji…
Na troche oleja orestujeme narezanú cibuľu, pridáme narezané huby, osolíme, okoreníme čiernym korením a dusíme, kým sa nevydusí všetka tekutina. Huby spolu s vopred…
Do mletého masa přidáme vymačkané housky, na drobno nakrájenou anglickou slaninu, všechny ostatní suroviny, dobře promícháme a utvoříme karbanátky, které smažíme ve…
Uvaříme rýži. Na tuku osmahneme cibuli a česnek, přidáme okapané houby, všechno koření a sůl. Několikrát promícháme, přidáme nakrájenou kapustu a asi 2 minuty prohříváme…
Dáme si vařit čočku, přidáme nakrájenou klobásku a nakonec brambory pokrájené na kostičky. Osolíme, nebo můžeme dát kostku masoxu. Pokud máme, přidáme ještě kůži ze…
Umeleme filety.Do misky přidáme veškeré koření a pomleté filety. Vše řádně pomícháme, uděláme karbanátky a obalíme ve strouhance.Karbanátky opečeme na oleji.Vychladlé…
Zelí prsty dobře v misce rozdělíme, pokud jsou větší kousky, je dobré zelí překrájet.Nakrájíme anglickou slaninu a olomoucké tvarůžky na drobné kousky.Do zelí přidáme…
Pohánku premyjeme horúcou vodou, zalejeme novou horúcou vodou, zakryjeme a zabalíme na 30 minút do perín ( alebo paplóna ). Rebierka zalejeme 2 l vody a uvaríme do…
Brambory nastrouháme do mísy a vymačkáme z nich vodu. Přidáme k nim ostatní suroviny a dobře promícháme. Pokud nemáte čerstvý křen, můžete použít i kupovaný ve sklenici.…
Pór nakrájame na kolieska, pľúcka na malé kocky. Spolu orestujeme na oleji. Zalejeme vodou ( aby boli pľúcka len jemne zakryté ) a 10 minút dusíme. Pridáme lečo,…
Zeleninu, včetně brambor očistíme a nakrájíme na kostičky (krom kapusty).Máslo rozpustíme, osmahneme na něm cibulku, přidáme nakrájenou zeleninu a ještě dvě minutky…
Řízky rozklepeme, osolíme. Na pánvi na oleji zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli, přihodíme na kousky nakrájené uzené maso, orestujeme a vsypeme nahrubo…
Kotlety vykostíme (nebo koupíme rovnou karé), naporcujeme na plátky, ty naklepeme, osolíme a opepříme je. Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Maso…
Na oleji osmažíme cibuli dohněda (cca 10 minut). Zasypeme asi dvěma lžícemi hladké mouky, prosmahneme a zalijeme studeným vývarem nebo vodou s bujónovou kostkou. Přidáme…
Hovězí a vepřové maso pomeleme společně s česnekem (nebudeme tak špinit zbytečně lis na česnek). Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno (pokud nechceme, aby nám silice z…
Rybí porce prosolit a vložit do vody s česnekem a kořením a asi hodinu pomalu vařít ("táhnout").Mezitím usmažit cibuli na troše špeku či sádla, přidat kořenovou zeleninu…
Maso nameleme, případně můžeme rozmixovat. Špenát pokrájíme na menší kousky a spaříme. Vše smícháme, dáme do menší chlebové formy vyložené pečícím papírem a dáme do…
Kroupy propláchneme a dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl a uvaříme doměkka. Na velké pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme cibuli, nakrájenou jarní…
Na rozpuštěném sádle opečeme na kostky nakrájené maso. Povrch masa se musí zatáhnout, minimálně, pokud se některé kousky opečou víc, jedině dobře. Pak přidáme nadrobno…
Maso nakrájíme na větší kousky cibuli na drobno. Rozehřejeme sádlo a cibuli opečeme do zlaté barvy. Přidáme maso a opečeme ze všech stran.Vmícháme papriku, přidáme…
Milujeme retro! Kuchyně našich babiček a maminek zdobily remoska, cibulák i hliníkové příbory, stále je používáme
Retro okénko: Vzpomínáte na lančmít? I dnes se vyrábí podle norem z roku 1989. Víme, kde ho sehnat a kolik za něj zaplatíte
Povidlové šátečky bez kynutí: Křehoučké a na jazyku se rozplývající pečivo je rychlé, snadné a božsky chutná