Polévky z vepřového kolene (nebo masa)
Recept ještě nebyl hodnocenFalešná dršťková polévka: Kdo nerad jí vařenou kůži z vepřového kolena, může z ní udělat falešnou dršťkovku. Uvaříme vepřové koleno a stáhneme z něho kůži. Na troše…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Falešná dršťková polévka: Kdo nerad jí vařenou kůži z vepřového kolena, může z ní udělat falešnou dršťkovku. Uvaříme vepřové koleno a stáhneme z něho kůži. Na troše…
Cibuli pokrájet na jemno, hodit na rozpálený olej a k tomu majoránku, aby v oleji pustila co nejvíc aroma.Přecedit hrášek, ale nálev ponechat. Na sklovatou cibuli dát…
Cuketu umyjeme, odkrojíme konce a nastrúhame ju na jemnom struhadle do misy. Pridáme vajce, koreniny, premiešame a zahustíme múkou. Do rozpáleného oleja vkladáme…
Podle uvedených surovin uděláme bramboráky. Na tuku zpěníme cibuli, přidáme rajský protlak, nudličky kuřecího masa a orestujeme. Podlijeme vodou, necháme chvilku…
Na kostky nakrájenou hovězí kližku osolíme a opepříme a osmažíme v kastrolu na sádle na prudkém ohni. Maso lopatkou vyjmeme a na tuku na mírném ohni osmažíme do zlatova…
Játra nařežeme na cca 1cm silné plátky, přes folii opatrně rozklepeme, nařizneme kraje, aby se nám při vaření játra nekroutila. Všechny suroviny smícháme a játra…
Nejprve rozmícháme vejce se smetanou a krupičkou, osolíme a vmícháme houby, které necháme min. 10 minut změknout. Brambory uvaříme ve slupce, slijeme a necháme…
Tenký plátek kuřecího masa, (každé prsíčko na to rozkrojíme na 2 řízky) naklepat, osolit, opepřit, potřít hořčicí. Tenký plátek uzeného masa naložíme na kuřecí plátek…
Nakrájené žampióny s nakrájenou cibulí podusíme asi 5 min. na oleji, přidáme již uvařenou rýži, koření a prohřejeme. Vejce vyklepneme na rozpálenou pánev a když začnou…
Kysané zelí a uzeninu si v nádobě nejdříve podusíme. Syrové brambory oloupeme, nastrouháme do mísy. Necháme chvíli stát, zbylou vodu vymačkáme.K bramborům přidáme vejce,…
V kastrůlku přivedeme k varu osolenou vodu, vsypeme nepranou pohanku, necháme přejít varem a odstavíme z ohně. Zamícháme a přikryté poklicí necháme zchladnout a vsáknout…
Houby nakrájíme a povaříme ve vývaru asi 8 min. Pak scedíme a uchováme zvlášť vývar a zvlášť houby.V kastrolku zvlášť si zpěníme cibulku na másle, přidáme papriku a…
Maso nakrájíme na velké kostky, osolíme a promícháme v míse s paprikou. Cibuli nakrájíme najemno, vložíme do tlakového hrnce. Orestujeme na sádle dohněda společně s…
Prsíčka osolíme, zalijeme koňakem a necháme v chladničce minimálně 24 hodin odležet. Před tepelnou úpravou necháme 1 hod. při pokojové teplotě "aklimatizovat". …
Starší, ale vláčné pečivo nakrájíme na menší kostky, zvlhčíme vodou s rozkvedlaným žloutkem, přidáme koření, sůl, česnek, nakrájený pórek, mouku, vše smícháme společně…
1) Červenou řepu i brambory oloupejte a nastrouhejte. Přidejte nasekanou cibuli, vejce a mléko. 2) Nakonec vmíchejte sůl, pepř, fenykl, majoránku a zahustěte moukou. …
Nejprve nakrájíme hlívu na tenké proužky a osmahneme na cibulce, přidáme papriku, zamícháme, hned přilijeme vodu a vaříme. Vložíme libeček. Přidáme kostku gulášového…
Prelisovaný cesnak, majoránku, rascu, soľ, rozmarín a tymián dobre premiešame v mištičke. Mäso potrieme jemne olejom a obalíme koreninami zo všetkých strán. Mäso…
Cibuli pokrájíme na tenké plátky, mrkev, celer, petržel na kostičky. Drobně pokrájíme nožičky hlívy. Na másle zesklovatíme cibuli, přidáme ostatní pokrájenou zeleninu,…
Zeleninu nakrájíme na kostičky, cibuli a česnek očistíme a nakrájíme na kolečka, maso omyjeme a osolíme.Do pekáčku dáme maso, opepříme, posypeme majoránkou (nejlépe…
Dýni omyjeme, zbavíme semínek a na jemném struhadle nastrouháme. Starší dýni (v zimě) je lepší oloupat, mladá se loupat nemusí. Nastrouhanou dýni zvlhčíme vodou a 1…
Kuracie mäso, šampiňóny, papriku nakrájame na malé kúsky, bielu časť póru na jemné kolieska, a slaninu na menšie kocky. Do rozpáleného oleja vložíme kuracie mäso,…
Mleté maso smícháme se všemi surovinami. Pořádně prohněteme a dáme na půl hodiny uležet. Brambory nakrájíme na plátky a všechnu zeleninu s klobásou nakrájíme na kousky.…
Maso nakrájíme na kostky, opečeme na sádle a okořeníme. Cibuli nakrájíme najemno, mrkev a celer na hranolky, zelí na hrubší kousky a přidáme i s fazolovými lusky k masu…