Marinovaný kuřecí plátek s bramboráčky
Recept ještě nebyl hodnocenKuřecí prso si nařízneme a uděláme tenčí plátek. Smícháme marinádu a lehce naklepané plátky marinujeme 1 den. Smažíme na oleji krátce - z každé strany 3 minuty. Na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuřecí prso si nařízneme a uděláme tenčí plátek. Smícháme marinádu a lehce naklepané plátky marinujeme 1 den. Smažíme na oleji krátce - z každé strany 3 minuty. Na…
Orestujeme nadrobno nakrajenou cibuli do zlatova, pridame nahrubo nakrajenou tlacenku, papriku, zamichame, podlijeme vodou. Na zahusteni poprasime moukou dle potreby,…
Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostky, dáme vařit s malým množstvím vody, kmínem, posekanými lístky Libečku a jedním bujonem. Nakrájíme rozmáčklý česnek, slaninu…
Maso nakrájíme na menší kousky, v hrnci krátce orestujeme na lžičce oleje a zalijeme 3/4 litrem vody. Přidáme víno, oloupané stroužky česneku, mrkev, celer a pastiňák,…
Pečeni rozřízneme tak, aby vznikl plát, přes folii ho naklepeme, pak osolíme, opepříme.Bůček a hovězí maso umeleme na jemno, přidáme do něho sůl, pepř, česnek, majoránku…
V malém hrnci rozpustíme máslo, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev (na fotu jsem dávala mraženou s kořenovou petrželí) a zlehka opékáme, cca 5 minut.. Když je slyšet že…
Maso nakrájíme na 4 silnější plátky a nařízneme několikrát okraje. Smícháme papriku, majoránku, kari a asi polovinu lžičky soli, pak posypeme touto směsí obě strany masa…
Slaný cuketový koláč nebo cuketový nákyp - to jsou další časté názvy pro cukeťák. Můžeme jej upéct i v troubě na pekáči, těsto vytvořené podle tohoto receptu bude ale v…
Sýry pokrájíme na zhruba stejné velké kusy. A klademe do sklenice vrstvu sýrů, koření, celé nebo pokrájené feferonky, olivy, česnek na plátky nebo drcený, cibule na…
Umytý květák rozdělíme na růžičky a vaříme v osolené vodě do změknutí, podle velikosti růžiček cca 7-10 minut. Necháme okapat.V hluboké misce květák rozmačkáme, přidáme…
Na oleji orestujeme dotmava nakrájanú cibuľu.Pridáme na polkolieska narezanú klobásu a restujeme, kým klobása nepustí tuk.Potom pridáme mletú papriku, nové korenie a…
Maso nakrájíme na cca 1cm kostky. Oloupanou cibulku nakrájíme na kostičky a brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.V hlubším hrnci na sádle zesklovatíme cibulku…
Očištěné ředkvičky nahrubo postrouháme, cibuli si pokrájíme na malé kostičky.Nejprve necháme na trošce oleje zpěnit cibulku, pak zasypeme ml.paprikou a přidáme hladkou…
Do mletého masa přidáme lžíci cukru a soli, přilijeme 200 ml vody, vše dobře promícháme a necháme do druhého dne proležet v lednici.Do masa druhý den dáme vejce a…
Krabí tyčinky a cibuli nakrájíme a na oleji orestujeme. Nejdřív cibulku, pak přidáme tyčinky a nasekaný nebo prolisovaný česnek.Po chvíli přidáme rajčatový protlak,…
Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli, popřípadě i pórek. Zasypeme hladkou moukou a osmahneme, než se zásmažka rozvoní. Ke konci přípravy vmícháme mletou paprikuZalijeme…
Vývar přivedeme k varu a vložíme do něho proužky kapusty a mrkev nakrájenou na kolečka.Knedlíčky: klobásu vymačkáme ze střívka, přidáme vejce, muškátový květ,…
Kapustu očistíme, nakrájíme na proužky a uvaříme ve slané vodě tak, aby zůstala pevná.V pánvi rozehřejeme sádlo a necháme na něm zpěnit jemně nakrájenou cibuli.Přidáme…
Kapusta je v naší kuchyni dost opomíjená, přestože má vysoký obsah vitaminu C a mnoho dalších zdraví prospěšných látek. Pokud z ní uvaříte pikantní polévku s bramborami…
Květák rozebereme na malé růžičky a uvaříme do poloměkka v osolené vodě.Oloupané a jemně nastrouhané brambory smícháme s ostatními surovinami a vymícháme bramborákové…
Kuřecí játra jsou jemná, levná a snadná na přípravu. Připravíme je na cibulce a přidáme k nim fazole a světlé pivo. K dochucení použijeme zázvor a majoránku. Játra s…
Trochu opomíjená kedlubna má rozličné využití v kuchyni. Kedlubnovou omáčku lze připravit hned na několik způsobů. Představuje jídlo vhodné pro děti i dospělé, navíc je…
Guláš můžete připravit i bez masa, například ze sójových bobů, které jsou vynikajícím zdrojem vlákniny a minerálů. Jeho chuť vás opravdu příjemně překvapí a uspokojí i…
Jak využít zbytky jídla z Vánoc? Zkuste naše tipy a ušetřete!
Pečeme s Ivou: Pruhované rohlíčky s tvarohem. Nadýchané těsto a lahodná náplň tvoří dokonalou dvojici!
Cukrář Josef Maršálek tvrdě trénuje na StarDance a říká: Člověk má znát své hranice, ale měl by pokusit se jich dotknout