Valašský frgál, ale z podkrušnohoří
Recept ještě nebyl hodnocenZ droždí, lžičky cukru a poloviny mléka připravíme kvásek, který necháme vzejít na teplém místě. Mouku, zbylý cukr, sůl, žloutky, zbylé mléko a kvásek zlehka…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z droždí, lžičky cukru a poloviny mléka připravíme kvásek, který necháme vzejít na teplém místě. Mouku, zbylý cukr, sůl, žloutky, zbylé mléko a kvásek zlehka…
Smícháme mouku, vločky, sůl a vodu a necháme hodinu a více odležet. Pak přidáme sezam, mák a nasekané ořechy. Část sezamu můžeme nahradit lněnými či slunečnicovými…
Šlehačku, mouku a heru zpracujeme do těsta a pak necháme odležet. Odleželé těsto vyválíme a vykracujeme kolečka, kolečka naplníme buď tvarohem smíchaným s vejcem,…
Z poloviny mléka, droždí, dvou lžiček cukru uděláme kvásek a necháme jej zkynout. Pak v míse rozmícháme žloutky se vzešlým kváskem, přidáme zbytek mléka a přidáme…
Uděláme klasický kvásek a ze směsi mouky, mléka, másla a soli vymícháme těsto. Pozor na přelití kvásku, aby se "neutopil". Těsto by se nemělo lepit, po vypracování je…
Ve vodě rozpustíme droždí s cukrem a pak vmícháme ostatní suroviny. Těsto kyne v míse necelou hodinu.Vykynuté ho na pomoučeném stole zlehka propracujeme, rozdělíme na 8…
Ze surovin na těsto uděláme těsto, které dáme na chvilku do chladu, lépe se pak válí.Mezitím si připravíme náplň, je velice jednoduchá. Sýr nastrouháme na struhadle jako…
Sypké suroviny promícháme a prohněteme s ostatními. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme uležet asi hodinu. Těsto přitom chráníme před oschnutím. Z těsta…
Z vajec, 80 g cukru, vanil. cukru, múky, maizeny a prášku do pečiva upečieme piškótový tortový korpus. V mlieku uvaríme mletý mak s cukrom, pridáme šťavu z citrónov,…
Všechny suroviny spolu jen smícháme a v zakryté míse necháme lehce nakynout – stačí na to 30-40 minut.Těsto vyškrábneme na pečící fólii na plechu, zlehka pomoučníme a…
Droždí rozdrobíme do mísy, promícháme s cukrem a přilijeme vlažné mléko. Přimícháme 1 lžíci mouky (z celkového množství). Přikryjeme utěrkou a necháme cca 15 minut…
Z listového těsta vyválíme hady o průměru cca 1cm, krájíme na kousky 8-10cm dlouhé. Každého hada několikrát zakroutíme a zkrouceného spojíme a dáme na plech. Potřeme…
Všetky ingrediencie dôkladne premiešame, cesto vylejeme na vymastený plech a upečieme ( pri strednej teplote ). Necháme vychladnúť. Vrch koláča potrieme džemom, alebo…
Ak použijeme na prípravu cesta domácu pekáreň - postupujeme ako obyčajne, t. zn. najprv prísady tekuté, potom sypké, na vrch droždie a cukor. Necháme len vymiesiť a…
Nejdříve si připravíme nádivku. Cukrovou řepu očistíme, uvaříme doměkka a vychladlou nastrouháme na hrubší nudličky. Mák umeleme, spaříme horkou vodou (můžeme použít…
Do pekárny dáme nejdřív suroviny tekuté a pak obě mouky, sůl, droždí, cukr, med. Zapneme program na hnětení a kynutí (1:30 h.)Po vykynutí těsto rozdělíme na 14 bochánků,…
Nejdříve dát ovesné vločky do mixéru a rozmixovat na mouku. Poté smíchat v misce ovesnou mouku, vejce, 80 g bílého jogurtu, mák, chia semínka (nemusí být) a med. Na…
Postup viz. Máslový rohlík.Z dobře vyzrálého těsta krájíme stejné kousky, které stočíme do bochánku. Necháme 5 minut odpočinout a válečkem vyvalujeme elipsovité placky…
V míse vyšleháme vajíčka do pěny a pak postupně přidáváme cukr, zakysanou smetanu, mouku promíchanou s práškem do perníku, olej, mléko, vanilkový cukr, skořici, rum,…
Plech vytřeme máslem (i boky), rohlíky nakrájíme na kolečka a máčíme je do mléka s rozmíchaným vajíčkem. Přebytečné mléko z rohlíků vymačkáme a skládáme je na plech …
Nejdříve si připravíme kvásek. Z už odměřených surovin si odebereme trochu vody, lžíci hladké mouky, lžíci medu, rozdrobíme droždí, zamícháme, přikryjeme utěrkou a…
Ve vodě rozpustíme cukr a droždí, přidáme zbytek surovin a vymísíme měkké těsto, které necháme asi 30-45 minut kynout. Propracujeme ho, rozdělíme na menší kousky, z…
Do domácí pekárny naložíme všechny suroviny tak, jak jsou napsané za sebou, jen semínka vložíme mezi mouku, aby byla zakrytá. Zvolíme program Těsto - hnětení a kynutí…
Den předem uvařené brambory oloupejte a najemno ustrouhejte. Přidejte mouku, krupici, vejce, sůl mák a vypracujte hladké těsto, zdá-li se vám řídké, přidejte trochu…
Přezrálé ovoce lze stále skvěle zužitkovat: Z jahod či pomerančů vyrobíte skvělou zmrzlinu, z banánů osvěžující lízátka
Guláš s houbami bude kvalitní díky těmto postupům a proměníte ho různými druhy hub
Rodina rozjela samosběr okurek i hrášku za pár korun: Pole jsme měli vybrané za tři dny, teď frčí česnek, říká mladá farmářka