Bramborovo-makové šlejšky s višňovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenVšechny suroviny dáme do mísy s nastrouhanými bramborami a propracujeme těsto, uděláme malé válečky, ihned vložíme do vařící vody a vaříme cca 4 minuty.Mražené višně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Všechny suroviny dáme do mísy s nastrouhanými bramborami a propracujeme těsto, uděláme malé válečky, ihned vložíme do vařící vody a vaříme cca 4 minuty.Mražené višně…
Těsto rozdělíme na polovinu. První vyválíme tak, aby asi o 3-4 cm převyšovala dno pečicí formy. Formu plátem vyložíme a rovnoměrně posypeme strouhankou. Dno…
Vypracujeme vláčné těsto, rozválíme ho a vykrajujeme tvary nebo uštipujeme kousky a stáčíme do preclíčků (brejliček), které klademe na plech, vyložený papírem na pečení…
Mák mletý vysypeme do misky zalijeme trochou mléka, rozmícháme a necháme naboptnat (instatní mák) po naboptnání přidáme cukr, skořici a promícháme. Pokud je normální mák…
Mouky, cukry, kypřící prášek, mléko, vejce a olej smícháme a vypracujeme hladké těsto, to vylijeme do pekáčku, který vyložíme pečícím papírem. Těsto posypeme mákem a…
Brambory dáme vařit do mírně osolené vody. Vody nedáváme příliš, jen tolik, aby byly brambory ponořené a vaříme doměkka. Po uvaření brambory necedíme, rozšťoucháme je,…
Všechny suroviny dáme do pekárny (nejprve tekuté, pak sypké, kvásek a droždí až nahoru na mouku) a použijerme program Základní nebo Celozrnný - déle kyne i peče. Po…
Z droždí, trošky cukru a teplého mléka uděláme kvásek. V míse vymícháme žloutky s cukrem, solí a citronovou kůrou. Přidáme prosátou mouku (já nejraději používám …
Z trochy mléka, kvasnic, lžičky cukru a lžičky mouky necháme vzejít kvásek.Z mouky, oleje, soli a kvásku vypracujeme hladké těsto a necháme na teplém místě asi 45 minut…
Smícháme mouku, prášek do pečiva, cukr, vejce, mléko a rozpuštěné zchladlé máslo v hladké těsto. Nastrouháme jablko nahrubo. Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Do jedné…
Cukr a vejce ušleháme,přidáme tekuté a následně sypké přísady. Do košíčků dáme trochu těsta,vložíme kousek broskve a zalijeme těstem do 3/4 výšky košíčků. Pečeme při…
Formu důkladně vymažeme a vysypeme. Piškoty si slepíme rybízovou marmeládou. Pokud není k dispozici zrovna rybízová, můžeme použít jinou s kyselejší příchutí. V misce…
Kapustu nakrájame na tenké rezance.Mrkvu nastrúhame nahrubo, jablko narežeme na malé kocôčky. Všetko premiešame.Jogurt zmiešame s makom, medom, vínnym octom a soľou. …
Těsto necháme vypracovat v domácí pekárně (ale leze i ručně). Po vykynutí těsto rozdělíme na tři bochánky a ty vyválíme na kulaté placky vysoké 5 mm.Placky potřeme…
Z mléka, cukru, droždí a trochy mouky umícháme kvásek. Necháme ho asi 15 minut v teple vzejít.Do mísy dáme mouku, přisypeme sůl, vklepneme vejce, špetku muškátového…
Do väčšej misy dáme múku, urobíme jamku, do ktorej dáme cukor, rozdrobené kvasnice, kandizované ovocie a zalejeme vlažným mliekom. Múku dookola misy posypeme soľou. Po…
K vykvašenému prefermentu přidáme všechny zbylé suroviny (droždí rozmíchané ve vodě) a unhěteme těsto, které necháme v teplé místnosti vykynout. Během kynutí můžeme…
Z ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme 1 hodinu kynout, poté polovinu odebereme a rozválíme. Plát rozkrájíme na čtverečky, posypeme v rumu namočenými rozinkami a…
Vařené studené brambory postrouháme a smícháme na vále s moukou a solí v tvárné těsto.Vyválíme z něj váleček, rozkrájíme na asi 20 kousků, podle velikosti švestek.…
Palačinky: z výše uvedených surovin připravíme hladké těstíčko a necháme chvilku odpočinout. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a postupně usmažíme tenké palačinky. Z…
10-12 hodin předem rozkrmíme kvásek (30 g kvásku, 150 g mouky, 150 g vody – vše z předepsaných a odvážených surovin) a včas také nasladujeme šrot. Šrot zalijeme …
Mák zalijeme mlékem a za občasného míchání povaříme na mírném ohni asi 10 minut. Máslo vyšleháme s cukrem do pěny. Postupně přidáváme vajíčka, mouku, v které máme…
Do mísy nasypte mouku a promíchejte ji s cukrem a solí.Přilijte mléko, rum, máslo a přidejte žloutky i droždí.Vypracujte pružné těsto pomocí robotu, nebo ručním hnětením…
Troubu si dáme předehřát na 175°C. Oddělíme bílky od žloutků. K bílkům přidáme vanilkový cukr a špetku soli. Vyšleháme tuhý sníh. V míse vyšleháme žloutky s fruktosou do…
Výběr zralého melounu v obchodě je hračka: Stačí jen znát pár fíglů, jak kvalitu objevit. Rozhoduje váha, pruhy i poklepání
Retro okénko: Besipky kdysi stály jen 70 haléřů. Balení sladkých kroužků s ovocnou příchutí bylo vyrobeno speciálně pro řidiče
I šlehačka má svá tajemství. Na výrobu té domácí stačí dvě ingredience