Kokosové "Rafaelo"
Recept ještě nebyl hodnocenKuličky "alá Raffaello" jsou jednoduché cukroví pro slavnostní okamžiky. Mohou fungovat i jako snadno zhotovitelné bonbóny pro malé i velké mlsaly. Pozor na linii, jsou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuličky "alá Raffaello" jsou jednoduché cukroví pro slavnostní okamžiky. Mohou fungovat i jako snadno zhotovitelné bonbóny pro malé i velké mlsaly. Pozor na linii, jsou…
Cibuli nakrájíme nadrobno a na rozpáleném oleji ji orestujeme do zesklovatění. Poté přidáme římský kmín, hřebíček, zázvor a kardamom a za občasného zamíchání restujeme…
Sójové řezy nakrájíme na kolečka, na kapku čokoládové polevy dáme loupanou mandli a polijeme ji jogurtovou polevou. Necháme zaschnout a můžeme mlsat.
Vykynuté těsto rozválíme a přeložíme na pomaštěný a moukou vysypaný plech. Do těsta uděláme prstem nebo obráceným koncem kulaté vařečky jamky asi 5 cm od sebe a vložíme…
Z droždí, vlažného mléka, kostky cukru, medu a trošky soli necháme vzejít kvásek. na směs prosejeme mouku a promícháme. Přidáme vločky másla a hněteme, až budeme mít…
Jistě netradičním spojením je tato mrkvová pomazánka s mandlemi. Ty dodají šťavnaté pomazánce křupavé kousky a zdravé tuky. Velice chutné je podávat pomazánku na…
Valašské měsíčky skládající se z těsta obsahujícího mandle, potřené marmeládou a polité bílou čokoládou, budou ozdobou vaší sváteční tabule. Nejen že krásně vypadají,…
Valašské měsíčky skládající se z těsta obsahujícího mandle, potřené marmeládou a polité bílou čokoládou, budou ozdobou vaší sváteční tabule. Nejen že krásně vypadají,…
Univerzální těsto, které se hodí na mazance, vánočky, bochánky, případně i buchty. Kynuté těsto je základem české sladké kuchyně. Různými náplněmi a příchutěmi vám má…
Z mouky, vody, soli a oleje vypracujte pružné těsto, které rozdělte na dva díly a nechte 15 min odpočívat. Mangold nebo špenát očistěte, odstraňte větší řapíky a…
Jeden z nejjednodušších, nejbarevnějších, nejvariabilnějších a nejrychlejších moučníků, který navíc dlouho vydrží vláčný. Ideální, když vám po pečení cukroví zbyde…
Dokonale vychytaný recept se všemi záludnostmi, to je vizitka zkušeného kuchařského mistra Romana Vaňka. Vánočka neodmyslitelně patří k Vánocům, ale byla by škoda si jí…
1. Zavřenou plechovku salka ponoříme do studené vody a vaříme 2hodiny. Po zchladnutí otevřeme. 2. Do sněhu zašleháme cukry, mouku, citr. kůru, kokos a zchladlé máslo.…
Oplatky Delissa nastrouháme, promícháme se změklým máslem a dle potřeby zahustíme smetanou do kávy nebo sušeným mlékem. Necháme v chladu odpočinout cca hodinu.Z hmoty…
Vejce vyšleháme s cukry do pěny. Přidáme vlažné mléko s máslem, mleté madle, mouku s kypřidlem a vše dobře promícháme. Do těsta nasypeme nasekanou kvalitní čokoládu,…
Bielky naslahame so stipkou soli a pridae cukor. Dobre vyslahame. Pridame najemno zomlete pistacie a mandle, jemne zamiesame do bielkov. Na plech vylozeny papierom na…
Oplatky nastrouháme a promícháme s máslem.Dle potřeby zahustíme smetanou v prášku.Necháme odpočinout v chladu, vytvarujeme kuličky a obalíme v kokosu.Pak na ne nahoru…
Malakoff je francouzský nepečený dezert pocházející z 19. století. Jedná se o velice jemný dort skládající se ze šlehačkového krému, cukrářských piškotů a čerstvých…
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme 2 hodiny v chladu odpočinout.Vyválíme plát silný 3 mm a vykrájíme kolečka. U poloviny vykrojíme středy, potřeme bílkem a…
Švestky si namočíme v rumu (já je namáčím tak měsíc dopředu). Namočené švestky přelijeme do cedníku a necháme okapat, do každé švestky vložíme jednu oloupanou mandli a…
Všechny suroviny najemno rozmixujeme.Je-li potřeba dochutíme solí a pepřem.Uchováváme v uzavřené nádobě v lednici.
Chcete překvapit svoji drahou polovičku na svátek všech zamilovaných? Upečte tento hříšně čokoládový dort, který je plněný dokonalou máslovo-čokoládovou pomazánkou.…
Bez vláčného mazance, plného mandlí a rozinek, by to nebyly ty pravé Velikonoce. Mazanec se dle tradice obvykle peče na Bílou sobotu, aby byl hotový na Velikonoční…
Očištěný celer nastrouháme na jemno a rozhrneme na plech vyložený pečícím papírem. Upečeme v troubě - asi 10-15 minut na cca 170 st., trošku zrůžoví a oschne. Ze…
Marocký zaalouk je skvělý teplý i studený: Na jeho přípravu stačí jen lilek a rajčata, pikantní chuť a vůni Orientu zajistí správné koření
Jarní úklid volá! Vyčistěte troubu, mikrovlnku i zanesené hrnce bez chemie a skoro zadarmo
Karbanátky ze strouhané cukety a mletého měkkého salámu jsou vláčné a šťavnaté a lehce je zvládne i začátečník