Kořeněné sušenky se skořicí a hřebíčkem
Recept ještě nebyl hodnocenVšechny přísady kromě mouky a vajec v míse utřeme, potom zatřeme vejce a mouku. Vzniklé těsto můžeme nechat v ledničce a použít je až další dny, ale není to nutné. Na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Všechny přísady kromě mouky a vajec v míse utřeme, potom zatřeme vejce a mouku. Vzniklé těsto můžeme nechat v ledničce a použít je až další dny, ale není to nutné. Na…
nelupane mandle zomelieme, pridame cukor, bielka, med, skoricu, citronovu koru a spracujeme cesto. Cesto rozvalkame na cca 5 mm hrubku a malou formickou vykrajujeme…
Z ingrediencí na těsto vypracujeme těsto. Necháme odpočinout pár hodin v lednici (ideálně do druhého dne). Pak vyválíme na plát cca 3-5 mm silný a vykrajujeme kolečka.…
Nejprve na suché pánvičce opražíme nasucho přepůlené mandle a necháme stranou k servírování. Pokud máme stehenní řízky s kůží, neodstraňujeme ji, neboť tuk je nositelem…
Mandle namočíme do vody a necháme nejlépe do druhého dne.Rajčata zalijeme horkou vodou a necháme chvíli namočená.Do mixéru dáme namočené mandle, lahůdkové droždí,…
1. V misce smícháme mleté mandle, moučkový cukr, přidáme trochu vody (asi 4 lžíce) a vypracujeme mandlové těsto, které rozdělíme na dva díly. Na vále posypaném moučkovým…
Tri lyzice hnedeho cukru nasypeme do kastrola dame zohrievat a urobime karamel. Hotovy karamel vylejeme na papier na pecenie a rozotrieme. Ked stuhne, nalameme na male…
Nejdříve si napečeme kakaová kolečka nebo kytičky - z uvedených surovin zpracujeme těsto, ze kterého vykrajujeme kolečka, nebo kytičky. Pečeme ve vyhřáté troubě. Z…
Mouku smícháme s práškem do pečiva, citrónovou kůrou a solí. Přidáme vejce, cukry a máslo. Vypraczjeme těsto, které dáme na počicí papír do koláčové formy. Okraje…
Cestoviny uvaríme v osolenej vode, scedíme, necháme dobre odkvapkať a premiešame s kúskom masla.Všetky prísady na pesto v mixéri rozmixujeme na jemnejšiu pastu. Ak treba…
Jablka oloupeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na kostky. Dáme do kastrolu, zalijeme rumem a citronovou šťávou, přidáme vanilkový, skořicový cukr, skořici, hřebíček a…
1. Nejprve si předehřejeme troubu na 180°C (horkovzdušnou na 160°C). Marcipánovou hmotu rozkrájíme a spolu s ostatními přísadami nasypeme do mísy. Potom ručním hnětačem…
Květáková omáčka: Na másle zpěníme cibuli a přidáme rozebraný květák. Zalijeme vývarem a vaříme doměkka. Menší růžičky vyjmeme, zbytek rozmixujeme nebo propasírujeme…
Nejdříve připravíme pesto. Omytý a osušený libeček natrháme nahrubo a dáme do sekáčku. Přidáme nakrájený česnek, mandle, olej a sůl. Vše rozmixujeme, ale ne úplně…
Troubu předehřejte na 180°C a formu na muffiny vyložte papírovými košíčky. V misce prošlehejte olej s cukrem, jogurtem, mlékem a extrakty. Přidejte prosátou mouku,…
Pečená jablka jsou jednoduchou, lahodnou pochoutkou, která zahřeje v chladných dnech. Voňavá skořice, rozpuštěné máslo a sladký nádech medu, promění obyčejné jablko v…
Omyté kuličky vína přepůlíme, sýry nakrájíme na proužky nebo kostky. Salát natrháme na kousky a vše lehce promícháme.Mandle opražíme na troše oleje do zlaté barvy. Pořád…
Nejprve je třeba opražit si mandličky. Rozehřejte si pánev se silným dnem a jakmile bude rozpálená, nechte v ní roztopit 2 lžíce másla. Vsypte mandle a za neustálého…
Mandle necháme přes noc ve vodě a ráno vyloupeme ze slupky. Rajčata si mezitím namočíme, aby změkla. Až budete mít mandle vyloupané a rajčata změklá, všechny ingredience…
Do zapékací misky s víkem vlijte loupaná rajčata a nožem je pokrájejte na menší kousky. Osolte, opepřete, posypte oreganem, přilijte víno a olej (pokud máte raději…
Troubu si předehřejeme na 175°C, bábovkovou formu si vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Sypké ingredience včetně pudinkového prášku v misce smícháme. Čokoládu…
Ovoce nakrájíme na větší kousky, smícháme se skořicí a hrubě nakrájenými mandlemi. Necháme vychladit v lednici a podáváme v horkých letních dnech jako svačinku.
Tradičním způsobem vypracovat těsto,nechat odležet.Tvarovat hladké rohlíčky, ty ještě teplé obalovat v cukru s vanilkou.
Těsto rozválíme, marcipán (váleček v průměru asi 3 cm) nakrájíme na plátky asi 0,5cm silné, Těsto nakrájíme na čtverce, doprostřed dáme vždy marcipán a mandli. Zabalíme…
Tyrolský gröstl: Dokonalá specialita se zbytků masa a brambor zasytí nejen horaly. Osmažená cibulka a volské oko dají jídlu korunu!
Zčernalé banány se dají zachránit. Můžete s nimi kouzlit nebo z nich připravit sladké překvapení
Grilování levou zadní: Jak na šťavnaté hovězí steaky poradí Ondřej Slanina z Kluků v akci