Jablkový koláč s mandlemi a ricottou
Recept ještě nebyl hodnocenVejce šleháme s cukrem, poté přidáme tuk a ricottu (mylím, že by šel i tvaroh) a ušleháme do hladka. Poté přidáme mouku s prdopečem a mleté mandle, a umícháme tužší…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vejce šleháme s cukrem, poté přidáme tuk a ricottu (mylím, že by šel i tvaroh) a ušleháme do hladka. Poté přidáme mouku s prdopečem a mleté mandle, a umícháme tužší…
Vejce šleháme s cukrem, poté přidáme tuk a ricottu (mylím, že by šel i tvaroh) a ušleháme do hladka. Poté přidáme mouku s prdopečem a mleté mandle, a umícháme tužší…
Do mísy prosejeme mouku a cukr. Přidáme studené máslo nakrájené na kousky a rozšlehané vajíčko. Rukama vypracujeme těsto, které následně vložíme do mikrotenového sáčku.…
Smíchat suroviny dohromady. Na plech dáme pečící papír a na něj lžičkou děláme menší hrudky.
Zmiešame prísady na cesto a dobre vypracujeme. Necháme 1 hodinu v chlade. Potom cesto vyvaľkáme na 3-4 mm hrubý plát a vykrajujeme tvary s vlnkovaným okrajom. …
Ze všech surovin zaděláme ne příliš řídké těsto, které rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 160 °C asi 25 minut. Mezitím v rendlíku rozpustíme všechny…
Troubu předehřejeme na 220°C. Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo.Listové těsto rozdělíme rádlem nebo nožem na stejné díly. Jednotlivé díly posypeme mletými mandlemi …
Nejprve ze všech ingrediencí připravíme těsto, které dáme do lednice odpočinout.Zhruba po hodině těsto dáme do dortové formy, vytvarujeme i strany a dáme péct do vyhřáté…
Tento recept je skvělým způsobem, jak využít přebytečné bílky, a zároveň potěšit všechny milovníky sladkých pochoutek. Bábovka je připravena z jednoduchých surovin a…
Všechny ingredience na těsto smícháme a vypracujeme hladké těsto. Odložíme ho na chvíli do chladu.Jablka na náplň oloupeme, vyřízneme jádřince a nakrájíme je na kostičky…
Upečeme v bábovkové formě ze 6 a druhou z 5 vajec. Bílky našleháme, přidáme cukr, vodu, žloutky, mandle a prášek smíchaný s moukou. Formu vymastíme a vysypeme hladkou…
Upečeme v bábovkové formě ze 6 a druhou z 5 vajec. Bílky našleháme, přidáme cukr, vodu, žloutky, mandle a prášek smíchaný s moukou. Formu vymastíme a vysypeme hladkou…
Upečeme v bábovkové formě ze 6 a druhou z 5 vajec. Bílky našleháme, přidáme cukr, vodu, žloutky, mandle a prášek smíchaný s moukou. Formu vymastíme a vysypeme hladkou…
Ze surovin vypracujeme hladké těsto a necháme je odpočinout v lednici alespoň 2 hodiny. Krém: Do změklého másla vmícháme kakao, cukr a vejce a trošku rumu. Krém…
Máslo vyšlehejte s cukrem doběla , potom zašlehejte žloutky, přidejte mléko nebo šlehačku, opět prošlehejte. Přimíchejte pomleté mandle a ušlehaný sníh a nakonec…
V míse vyšleháme bílky společně se špetkou soli na tuhý sníh. Poté zlehka vmícháme mleté mandle, kakao a cukr. Ze vzniklého hustšího těsta lžičkou odebíráme menší kousky…
Datlovou pastu dáme do misky, zalijeme 30 ml horké vody a rozmícháme. Přidáme nakrájený banán, vidličkou rozmačkáme a promícháme s datlovou pastou.Vločky rozmixujeme na…
Změklé máslo s moučkovým cukrem a javorovým sirupem vyšleháme. Přidáme žloutky a nakonec smíchaný mák s mandlemi a skořicí. Zpracujeme v tuhší těsto.Bílky se špetkou…
Bílky vyšleháme do sněhu a smícháme s ostatními surovinami tak, aby vznikla hustá hmota. Lžičkou a navlhčenýma rukama tvoříme kuličky a dáme na plech s pečícím papírem …
Žloutky ušleháme s cukrem, pak přidáme ostatní suroviny (kromě bílků kakaa a mandlí), ušleháme, nakonec vmícháme zlehka sníh z bílků.Těsto rozdělíme na tři části,…
Vyšlehat máslo s cukrem (cukr moučka a vanilkový cukr) do pěny.Přidat vejce a vyšlehat.Přidat mleté mandle. Část mouky prosít do hmoty.Postupně přidávat ostatni mouku a…
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které dáme na 30 minut do lednice. Pak odkrajujeme kousky a z těch tvoříme malé rohlíčky. Ty upečeme a vlažné je obalujeme v cukru.
Suroviny na těsto zpracujeme v hladké těsto, které dáme do lednice alespoň na 30 minut odležet. Troubu předehřejeme na 175 stupňů. Pečící papír zmačkáme, aby se lépe…
Mandlemi plněné kynuté muffiny mizí z talířů bleskovou rychlostí. Právem. Upečené z těsta měkounkého a příjemně tvárného, jsou šneky nadýchané, měkké i druhý den, voňavé…
„Když nemáte kečup, dejte tam hořčici“ aneb Jak se proměňovala česká gastronomie během třiceti let existence TV Nova
Jak na velikonoční boží milosti, fánky či křehotinky: Díky máslu jsou křehké, díky rumu voňavé a lahodné
Soutěž MasterChef Česko 2022 před branami finále opustil Ondra. Rodina už mi chyběla, říká v našem rozhovoru