Marcipánové tolárky
Recept ještě nebyl hodnocenMarcipán, mleté mandle, bílek,škrob, citronovou kůru a citronovou tresť důkladně zpracujeme. Dáme na moučkovým cukrem posypaný vál a vyválíme na půl centimetru silný…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Marcipán, mleté mandle, bílek,škrob, citronovou kůru a citronovou tresť důkladně zpracujeme. Dáme na moučkovým cukrem posypaný vál a vyválíme na půl centimetru silný…
V míse vyšleháme tuk, vanilkovou dřeň a cukr (raději umletý najemno) do světlé pěny. V další míse smícháme prosátou mouku s mletými mandlemi. Moučnou směs přidáme do…
Z vody, trochy cukru, mouky a všeho droždí (vše z připraveného, odváženého množství) umícháme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout. Pak přidáme ostatní suroviny a…
Na těsto smícháme mouku, kypřící prášek a skořici. Přidáme cukr, žloutek, mandle nebo ořechy a Heru. Ručně vypracujeme hladké těsto - jde to pomalu, ale jde :-). Těstem…
Omyté pomeranče nakrájíme ostrým nožem na tenké plátky, dáme do kastrolu, posypeme cukrem, zalijeme vodou a vaříme velmi mírným varem asi 20 minut, než kůra „zesklovatí“…
Nejprve na krém uvaříme pudink z mléka a čokoládového pudinkového prášku a dáme ho vychladit.Pak vyšleháme bílky s cukrem a solí na hodně husto, smícháme mouku se…
V míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny, pak opatrně vařečkou vmícháme mouku smíchanou se strouhanými mandlemi, přiléváme vodu, olej a mandlové aroma.Koláčovou formu…
Troubu předehřejte na 180°C a formu na muffiny vyložte papírovými košíčky. V misce prošlehejte olej s cukrem, jogurtem, mlékem a extrakty. Přidejte prosátou mouku,…
Sladký moučník po nedělním obědě prostě nesmí chybět. Vyzkoušejte skvělý jablečný koláč, s křupavou drobenkou, chutnající po kokosu a mandlích, na povrchu. Jeho příjemně…
Křehké tukové těsto je u těchto galetek ozvláštněno mandlovou moukou. Chuťově se tak skvěle doplní i s ovocnou náplní, na kterou jsou v tomto případě zvoleny šťavnaté a…
Na korpus vše zpracujeme na lepkavou hmotu. Namačkáme do dortové či koláčové formy vystlané strečovou folií a zdvihneme asi 2 cm okraje. Odložíme do mrazáku a mezitím …
Vločky i slunečnicová semínka opražíme a poté smícháme ve velké míse s brusinkami, mletými mandlemi a posekanými pekanovými ořechy.Do malého hrnce nalijeme slad s olejem…
Každý kraj má své speciality a ve sladkém peču obzvlášť. Připravte si podle tohoto receptu velké domažlické kynuté koláče. Nesou na sobě tři náplně, které se chuťově…
Jedním z tradičních velikonočních symbolů jsou Jidáše. Jde o drobné pečivo z kynutého těsta, které by se mělo péct i sníst na Zelený čtvrtek. Kynuté těsto tvarujeme do…
Vánočně voňavé medové perníčky, jednoduché a krásné. I bez složitého zdobení se budou krásně vyjímat na míse s cukrovím. Pokud by vám poleva přeci jen chyběla, zkuste…
S křehkým lineckým těstem a sladkou ovocnou náplní, které se prolíná v každém soustu, je tento koláč dokonalým důkazem toho, že bezlepkové dezerty mohou být stejně…
Rebarbora má svou typickou nakyslou chuť. To ji předurčuje v moučnících ke kombinacích s hodně sladkými komponenty. Zapečená sněhová vrstva je to pravé. Odpíchne…
Máslo s cukrem vyšleháme do pěny, pak postupně zašleháme vejce.mouku Do vyšlehané hmoty vmícháme nastrouhané mandle, polovinu amaretta, zbytek si odložíme a mouku…
Předehřete si troubu na 170 stupňů Celsia (nebo podle autorky plyn 3, ale s tim nemám zkušenost.) Vymažte a vysypte moukou vyšší kulatou formu (nebo malou formu na dort)…
1. korpus: Čokoládovou polevu rozehřejeme ve vodní lázni a necháme trochu zchladnout. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Utřeme cukr s máslem a přimícháme žloutky a potom…
Troubu rozpalte na 190 °C (horkovzduch na 170 °C). Plech pomažte sádlem/olejem. Maso očistěte a nakrájejte na 1 cm vysoké menší řízečky. V jedné ploché misce smíchejte…
Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny, postupně zašleháme žloutky, strouhanou pomerančovou kůru, mandlové aroma, pomerančovou šťávu, strouhané mandle - já měla jen bez…
Ragú na lasagne může být i bez masa. Zeleninové, houbové nebo extra sýrové patří mezi top varianty nejen pro vegetariány
Mikulášské slané dobroty: Křupavé slané tyčky a kytičky z listového těsta, nebo sušenky z křehkého těsta potěší malé i velké
Pečeme s Ivou: Maličké křehké rohlíčky můžete plnit oblíbenými sladkými náplněmi. Upečené jsou raz dva!