Vanilkové koláčky s hruškou a marcipánem
Recept ještě nebyl hodnocenTroubu předehřejte na 220°C (či 200° horkovzduch) a plech vyložte pečícím papírem. Hrušky oloupejte (stopky můžete ponechat), rozpulte a ihned dobře potřete citronovou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Troubu předehřejte na 220°C (či 200° horkovzduch) a plech vyložte pečícím papírem. Hrušky oloupejte (stopky můžete ponechat), rozpulte a ihned dobře potřete citronovou…
Pesto připravíme v mixéru z bylinek podle chuti a potřebného množství. Můžeme udělat předem větší množství, dát do malých skleniček, zalít tenkou vrstvou olivového…
Dvě formy na "srnčí hřbet" pečlivě vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Sypké suroviny (mouku, krupicový cukr, špetku soli a prosátý prášek do pečiva) smícháme…
Ovocné saláty můžeme připravovat celoročně z dostupných druhů ovoce. Vyzkoušejte tento salát s vařeným sladkým a ochuceným nálevem, po vychlazení se jednotlivé porce…
Na sváteční tabuli nesmí o Velikonocích chybět tradiční sladký a vláčný mazanec. Pokud máte doma celiaky, tak zajisté oceníte bezlepkovou úpravu. Rozdíl od běžného…
Mezi tradiční velikonoční pečivo patří jidáše, které připomínají Jidášovu zradu a nejčastěji se pečou ve formě uzlu, který symbolizuje provaz. Sádlo dodá těstu vláčnost,…
O Velikonocích nesmí na stole chybět tradiční mazance. Připravte letos mazanců rovnou několik a to v menší verzi. Mazance jsou navíc připravované zcela bez lepku, mléka,…
Krásný trojbarevný mazanec připravíme z kynutého těsta, které rozdělíme na tři díly. Každý díl obarvíme a ochutíme jinak - mákem, mrkví a ořechy. Jednotlivé díly…
Krásný trojbarevný mazanec připravíme z kynutého těsta, které rozdělíme na tři díly. Každý díl obarvíme a ochutíme jinak - mákem, mrkví a ořechy. Jednotlivé díly…
Připravte si rychlý a výživný pokrm plný chutí – kuskus s kuřecím masem a cizrnou. Tato kombinace jemného kuskusu, šťavnatých kousků kuřecího masa a výživné cizrny…
Tento koláč vypadá opravdu lákavě, navíc ho není složité připravit. Křehké těsto bohatě zasypeme rybízem a na něj naneseme pokrývku z bílkového sněhu. Na závěr ještě…
Pečená zelenina se dá v parném létě jíst i studená, čímž nás příjemně osvěží. Ať už zvolíte jakoukoli kombinaci zeleniny, vždy si pochutnáte. Je to prostě takové skvělé…
Tyto knedlíčky jsou lahodnou specialitou, která vás přenese do srdce vietnamské kuchyně. Jsou ideální pro každou příležitost, kdy chcete překvapit své hosty něčím…
Domácí müsli je skvělý způsob, jak začít den zdravou a chutnou snídaní. Kombinace křupavých ovesných vloček, oříšků, semínek a sušeného ovoce vám dodá energii a potřebné…
Tyto dárky potěší pod stromečkem všechny milovníky pohybu!
Bavorské dampfnudeln: Úžasné sladké bochánky jsou nadýchané jako peříčko, nejlépe chutnají s vanilkovou omáčkou
8 skvělých tipů, jak využít ocet v kuchyni: Pomůže osvěžit plast, vyleštit příbory a zbavit lednici bakterií