Francouzský polibek
Recept ještě nebyl hodnocenPlísňový sýr je jasná volba z grilu pro milovníky táhnoucí se sýrové hmoty. Sladká marmeláda uvnitř a křupavé mandle na povrchu činí tuto lahůdku přímo neodolatelnou.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Plísňový sýr je jasná volba z grilu pro milovníky táhnoucí se sýrové hmoty. Sladká marmeláda uvnitř a křupavé mandle na povrchu činí tuto lahůdku přímo neodolatelnou.…
z uvedených surovin kromě mandlí vypracujeme v míse vláčné těsto a necháme je kynout. Formu vymažeme máslem. Vykynuté těsto vyklopíme na vál, vpracujeme do něj mandle,…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a použijeme program Těsto. Nebo z části vody, cukru, celého množství droždí a trochy mouky uděláme kvásek, po jeho…
Ze všech surovin o pokojové teplotě vypracujeme těsto, je třeba ho hníst alespoň 10min, aby se složky dobře spojily. Poté zabalíme do potravinové fólie a necháme přes…
Pečená zelenina se dá v parném létě jíst i studená, čímž nás příjemně osvěží. Ať už zvolíte jakoukoli kombinaci zeleniny, vždy si pochutnáte. Je to prostě takové skvělé…
Tuk dáme do mísy a šleháme, přidáme cukr, žloutky a šleháme do pěny. Střídavě po lžicích přidáváme mouku promíchanou s práškem a mléko. Přidáme citronovou kůru, nasekané…
Připravíme kvásek z mléka a droždí a poté zpracujeme se všemi surovinami hladké těsto v míse. Pokud se moc lepí, přidáme mouku. Na teplém místě necháme kynout.Mezitím…
Tyto knedlíčky jsou lahodnou specialitou, která vás přenese do srdce vietnamské kuchyně. Jsou ideální pro každou příležitost, kdy chcete překvapit své hosty něčím…
Palačinky: Do mísy nalijeme mléko, přidáme vejce, trochu citronové kůry, sůl a ušleháme. Potom postupně přisypáváme prosátou mouku, dokud nebudeme mít hustší těsto. …
Domácí müsli je skvělý způsob, jak začít den zdravou a chutnou snídaní. Kombinace křupavých ovesných vloček, oříšků, semínek a sušeného ovoce vám dodá energii a potřebné…
Hlavy žampionů očistíme, odřízneme nohy, potřeme olivovým olejem a lehce posolíme. Do misky si nastrouháme goudu a na kostičky nakrájíme nohy hub, plísňový sýr, sušená…
Polentu uvaříme podle návodu, přidáme do ní máslo, mléko, vejce a promícháme.Dále přidáme mouku, prášek do pečiva, cukr, pomerančovou kůru, rozinky, mandle a opět…
Žloutky s pískovým cukrem vymícháme do pěny a za stálého míchání přidáváme po lžících teplou vodu, mouku smíchanou se solí a kypřícím práškem, mák a tuhý sníh ze všech…
1. Listy pórku krátce povaříme. Na plátky šunky rozložíme plátky eidamu a listy pórku, do kterých dáme kousky Nivy. Potom listy srolujeme. Můžeme je sepnout…
Vejce ušleháme s cukrem do husté pěny. Přidáváme olej, mléko, kompotovou šťávu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a perníkovým kořením. Nakonec lehce vmícháme rozinky…
Palačinky si uděláme klasickým způsobem. Hotové palačinky namažeme tenkou vrstvou marmelády, stočíme a rozložíme je po celé ploše zapékací mísy. Na ně rovnoměrně…
Trojbarevný kynutý mazanec, který v sobě ukrývá hned tři příchutě, potěší nejednoho koledníka a krásně ozdobí váš sváteční stůl. Jednotlivé části těsta jsou ochucené…
Trojbarevný kynutý mazanec, který v sobě ukrývá hned tři příchutě, potěší nejednoho koledníka a krásně ozdobí váš sváteční stůl. Jednotlivé části těsta jsou ochucené…
Na velikonoční svátky připravujeme pro naše blízké a koledníky spoustu různých sladkých a slaných dobrot. Pro ty letošní, vyzkoušejte letos upéct vláčný brémský…
Na sváteční tabuli nesmí o Velikonocích chybět tradiční sladký a vláčný mazanec. Pokud máte doma celiaky, tak zajisté oceníte bezlepkovou úpravu. Rozdíl od běžného…
V DP připravíme kynuté těsto, které rozválíme na vále do obdélníkového tvaru. Namažeme ho nutellou (nebo jinou levnější čok.pomazánkou) a posypeme sekanými mandlemi.…
Jednoporcové bochánky poslouží nejen jako výslužka pro koledníky, ale i jako dobrý moučník, snídaně či svačina do ruky během celého roku. Na ty velikonoční můžeme ještě…
Jablka omyjeme, odkrojíme vršek a vydlabeme. Jádřince vyjmeme a zbytek vnitřku jablek posekáme na drobno.Piškoty rozdrtíme, smícháme s jablky, skořicovým cukrem, máslem…
Mazanec je jeden z tradičních symbolů Velikonoc a neměl by tedy na stole chybět. Pokud však nejste zrovna příznivci sladkého pečiva, připravte si podle tohoto receptu…