Mandlový griliáš (krokant)
Recept ještě nebyl hodnocenRozpálíme teflonovou pánev, vsypeme na ni mandle a cukr. Za častého míchání rozpouštíme cukr, kterým se mandle obalí, zezlátnou a vytvoří se karamel. Přesypeme na talíř,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rozpálíme teflonovou pánev, vsypeme na ni mandle a cukr. Za častého míchání rozpouštíme cukr, kterým se mandle obalí, zezlátnou a vytvoří se karamel. Přesypeme na talíř,…
Neloupanou cuketu nastrouháme na hrubém struhadle, posolíme a necháme pustit vodu. Potom na cedníku a pak pomocí papírových utěrek důkladně zbavíme tekutiny, v míse…
Mandle a půlku dýňových semínek vložte do mixéru a pár minut mixujte, dokud nejsou rozemlety na krásně jemný prášek. Tento vysypte do mísy a přidejte všechna zbylá…
Na těsto smícháme všechny suroviny a vyšleháme. Těsto vlijeme do pekáčku nebo dortové formy (tahle měla průměr 22 cm).Hustě poklademe ovocem, zasypeme ořechy, pocákáme…
Nakrájím si cibulku, orestuji na sádle, až zesklovatí, přidám k ní na kostičky nakrájený bůček, nechám zatáhnout, přidám nové koření a dusím až je maso měkké.K masu…
Připravíme formu na chlebíček - vymažeme ji a vysypeme. Rozmixujeme pomeranč (kdo chce, může, pokud má bio, i s kůrou). Přendáme do mísy a přidáme vejce, cukr, rozměklé…
Kuřecí maso, citronovou štávu a chilli nechat asi hodinu marinovat. Na sucho, na pánvi osmahnout do hněda: hřebíčky, pepř, skořici, bobkový list, mandle. Až ke konci…
Tento ovocno-zeleninový salát se jistě stane vítanou pochoutkou v horkých letních dnech. Vychlazený osvěžující salát si zajisté oblíbíte, neboť jeho příprava je tak…
Kynuté koláče dokáží rozvonět dům máslem, vanilkou a tvarohem s povidly. Smetana přidaná do těsta dodá kynutém těstu sametovou jemnost. Nahoru drobenka, mandle a šup s…
Nepečené cukroví je velmi oblíbené a má neskutečně mnoho podob. Zkuste oplatkovo-čokoládovou dobrotu z našeho receptu. Jako náplň můžete využít od oříšků po sušené…
Každý slavnostně prostřený stůl by na Velikonoce měl zdobit lesklý, sladký, nadýchaný mazanec. Podle tradice by se měl na mazanci před upečením ostrým nožem naříznout…
U šálku dobré kávy nesmí chybět příjemně sladký moučník. Krásně vláčný perník, vonící po kokosu a medu, ozdobený mandlemi, je tou správnou volbou a vykouzlí vám úsměv na…
Raffaelo z pudinku je lahodný dezert, který kombinuje krémovou jemnost pudinku s exotickou chutí kokosu. Tento jednoduchý recept připomíná oblíbenou cukrovinku a do…
Receptů na královnu svátečního stolu vánočku existuje opravdu nespočet, tento recept je však jiný v tom, že v těstě jsou přidané nastrouhané brambory, díky kterým bude…
I obyčejná vánočka dokáže svojí chutí potěšit naše ústa. Kombinace vláčného těsta, rozinek a mandlí, je nedílnou součástí nejen snídaně o vánočních svátcích, ať už…
Výborný recept na štolu s přídavkem špaldové mouky, fruktosy a obilného mléka. Upečenou štolu nechte před Vánoci rozležet, protože jedině tak se v ní krásně prolnou…
V mléce rozmícháme mouku, přidáme cukr a máslo a přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme směs asi 3 minuty, až směs zhoustne a stane se z ní bešamel. Směs odstavíme…
Změklé máslo smícháme se žloutky, 50g cukru, strouhankou a mandlemi až nám vznikne lehce drobivé těsto, které namačkáme do dortové formy, pokryjeme dno a tak 3cm…
Změklé máslo s cukrem a vanilkovým cukrem našleháme do pěny. Pak po jednom vešleháme vejce. Přimícháme mouku, škrobovou moučku, mleté mandle a skořici. Nakonec lehce…
Mazanec, beránek či věnec, to jsou tradiční pečené dobroty, které zdobí velikonoční stůl a hostí koledníky. Věnec z tohoto receptu je spleten ze tří copů, voní po másle,…
Veganská varianta oblíbených kynutých koláčků s originální tvarohovou náplní, ale bez použití mléčných výrobků. Tvarohovou náplň zde nahrazují rozmixované kešu ořechy s…
Tradice pojídání hus na svatého Martina sahá až do středověku. Tradice se mají dodržovat a proto vyzkoušejte husu dozlatova upečenou, s křupavou kůrčičkou a plněnou…
Umyté „buraki“ očisti a upeču v troubě. Očisti, pokrájej na kostičky, obdélníčky, či koule, vlož do vařícího se cukru, pozor ne karamel! Na velmi pomalém ohni táhnout…
Do mísy dáme máslo, cukr a vyšleháme. Pak přidáme mouku a kokos. Těsto vmačkáme do připravené formy s pečícím papírem a předpečeme na 180°C do slabé zlatavé barvyNecháme…