Uzený jazyk s křenovo-mandlovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenJazyk uvaříme. V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Osolíme a za stálého míchání přiléváme vývar. Necháme asi 20 minut povařit, dokud…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jazyk uvaříme. V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Osolíme a za stálého míchání přiléváme vývar. Necháme asi 20 minut povařit, dokud…
Maso nakrajame na kusky, salotky a cesnak osupeme.V kastrole rozohrejeme maslo s olejom a maso dobre opecieme zo vsetkych stran do zlata.Pridame salotku, cesnak …
Nejdříve připravíme všechny ingredience. Na sporák postavíme hrnec s lehce slanou vodou a přivedeme k varu.Na rozpáleném kastrolu s ghí a troškou olivového oleje…
Máte chuť na kuřecí řízek? Zkuste tentokrát ochutnat tuto méně tradiční verzi! Křehké kuřecí maso je obalené v zajímavém těstíčku z kyselého jablka, mandlí, rozinek a…
Dobrotami napěchované mazance se mohou stát o svátcích jara vhodným dárkem pro návštěvy, či vaše blízké. Opravdu výborné minimazance budou odměnou za dobře vypracované…
Každý karamelový donut je plný bohaté karamelové chuti, která se jemně rozplývá na jazyku. Neodolatelná kombinace nadýchaného těsta a sladkého karamelu, vám přinese…
Využití cukety v kuchyni je opravdu pestré. Upotřebíte ji nejen ve slaných receptech, ale také ve sladkých. Cuketové koláčky, plněné povidly, potěší vaše strávníky u…
Mouku prosejeme spolu s práškem do pečiva. Přidáme 100 g cukru, kůru z celého citrónu a pomeranče, špetku soli. Promícháme tyto sypké ingredience.Ve směsi utvoříme důlek…
Spojení lískových oříšků a mandlí dodává těmto rohlíčkům jedinečnou vůni a lahodnost, která připomíná vánoční pohodu. Křehké těsto a jemná struktura se rozplývají na…
Marokánky – tenké, křupavé plátky plné oříšků a sušeného ovoce – nejsou jen vánoční pochoutkou, ale ideálním sladkým doplňkem k odpolední kávě či čaji po celý rok.…
Těsto plné rozinek, kandovaného ovoce a mandlí, to je tvarohová štola bez kynutí. Příprava není nikterak složitá, ovšem po upečení je nejlepší štoly zabalit do alobalu a…
Z poloviny vlahého mléka, trošky cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Brambory nastrouháme na jemno. Změklý tuk, cukr a vejce utřeme, nejlépe v robotu. Přidáme mouku,…
Máslo rozehřejeme v kastrolku, přidáme cukr, který necháme roztopit. Přidáme grepovou šťávu, skořici, zázvor a mírně povaříme. Nakonec přidáme plátky mandlí. Do hotového…
Vejce rozklepneme, bílek v tomto receptu nebudeme potřebovat. V dlani zbude žloutek uzavřený ve žloutkovém vaku. Opatrně ho opláchneme od zbytku bílku vlažnou vodou,…
Z ingrediencí vypracujeme těsto, které si podle potřeby podsypáváme moukou. Na vymazaný plech navlhčenýma rukama vytáhneme těsto. Poklademe ho nastrouhanými jablky.…
Všechny suroviny smícháme. Vznikne nám hustší těsto (hmota). To rozprostřeme na pečící papír,který máme ve vyšší zapékací formě. Pečeme zhruba 30minut na 180stupňů.…
Cibulku na oleji zesklovatíme, pak přidáme játra, zalijeme smetanou a vermutem a pozvolně dusíme, až se 1/2 tekutiny vypaří. Osolíme, okořeníme a necháme trošku zchladit…
Z mouky, tuku, moučkového cukru, oloupaných nastrouhaných mandlí, kakaa a koření zpracujeme na vále těsto a necháme chvíli v chladu odležet. Potom rozválíme plát asi 3…
Mouku nasypeme na vál,přidáme špetku soli,uděláme důlek,vklepneme vejce,přidáme vodu a okolo nastrouháme tuk.Vejce s vodou promícháme vidličkou s moukou na těstíčko,a…
1) Troubu předehřejeme na 180°C. 2) Rozinky dáme do horkého mléka a necháme nabobtnat. 3) Suché suroviny řádně smícháme. 4) Mokré suroviny taktéž pořádně smícháme.…
Troubu předehřejte na 170˚C. Dortovou formu o průměru 20cm vyložte pečícím papírem. Do mísy vložte nastrouhanou mrkev, namleté mandle, mouku, kypřící prášek, skořici,…
Maslo, vanilkovy a mouckouvy cukr utreme (vyslehame) do peny. Po lzicich pridavame prosatou mouku smichanou s praskem do peciva. Vypracujeme hladke testo. Z testa…
Vypracujeme cesto z múky, tuku, strúhaných mandlí, 90 g cukru, vanilkového cukru a kakaa. Pomocou striekačky s hviezdičkou robíme na suchý plech rohlíčky, necháme 1/2…
Chlazené listové těsto vyválíme na dva díly a přeneseme na plech s pečícím papírem. Střed těsta potřeme švestkovými povidly, poklademe plátky omytých jablíček,…
Francouzský sýr brie miloval už císař Karel Veliký, i když na něm málem zničil to nejlepší!
5 nápadů, jak využít zbytky po Velikonocích: Z beránka připravte kuličky cake pops nebo pohár trifle, z mazance chlebový pudink
Holandský tygří chléb je křupavý a ještě vás dostane svým vzhledem. Takhle jednoduše se dělá