Nepečená Rubikova kostka
Recept ještě nebyl hodnocenPřichystáme 3 misky. V jedné smícháme všechny ingredience na raffaello, ve druhé ingredience na tmavé kuličky s kávovým rumem, do třetí nasypeme kokos.Tvarujeme těsto…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Přichystáme 3 misky. V jedné smícháme všechny ingredience na raffaello, ve druhé ingredience na tmavé kuličky s kávovým rumem, do třetí nasypeme kokos.Tvarujeme těsto…
Korpus: Oddělíme bílky od žloutků a vyšleháme sníh se špetkou soli. Do žloutků přidáme moučkový cukr, 3 lžíce horké vody a šleháme do pěny. Pak přidáme olej, kakao,…
Těsto: Do mísy prosejte mouku s práškem do pečiva, přidejte oba cukry, vejce, máslo a utvořena hmotu. Těsto dejte odležet do chladu.Náplň: Máslo s oběma cukry a medem…
Cibuľu pokrájame na drobno a speníme na oleji, po chvíli pridáme na kocky pokrájanú surovú očistenú repu, chvíľu premiešavame. Potom zalejeme vývarom - vodou a varíme,…
Máslo utřete s cukrem, oddělte bílky od žloutků a žloutky zašlehejte do másla.Mandle rozmixujte najemno. Ve větší míse smíchejte s moukou, utřeným máslem a mlékem.Z…
Mandle v mixéry rozdrvíme. Pridáme k nim do mixéra nakrájanú paradajku, zázvor, cesnak a Garam masala a vymixujeme na pastu. Do misky si dáme očistené, nakrájané…
Krůtí stehna stáhnu z kůže ke kosti, ale neodřežu, nechám na kosti. Udělám si nádivku- namočit chléb, osmažit slaninu, z vaj. bílků sníh a vše smíchat a dochutit…
Griliáš: Cukr svaříme v kastrolku na menším plameni v karamel a vylejeme na potravinovou folii a posypeme mandlemi, necháme vystydnout a pak rozdrtíme na posypku. …
Do vlažného mléka přidáme trošku cukru a mouky, rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek.Mouku smícháme se špetkou soli, sladidlem, pudinkem, přidáme jemně nastrouhané…
Žloutky si vymícháme se všemi třemi cukry do pěny. Postupně zašleháme rozměklé máslo, rum a víno. Pomalu vmícháme mouku s práškem do pečiva a kakao. Z bílků si vyšleháme…
Sušenky rozmixujeme (rozdrtíme) spolu s mandlemi a smícháme s rozpuštěným máslem.Směs vtlačíme do dortové formy s pečicím papírem, pečeme na 180 °C 12 minut a odložíme…
Sušenky rozmixujeme (rozdrtíme) spolu s mandlemi a smícháme s rozpuštěným máslem.Směs vtlačíme do dortové formy s pečicím papírem, pečeme na 180 °C 12 minut a odložíme…
Umletím hovězího masa se vyhneme jeho dlouhé úpravě. Na špejli působí válečky mletého ochuceného masa přelité pestem z medvědího česneku velmi efektně. Doplněny pečenými…
Jednou za čas je i pro tělo dobré oživit náš standardní jídelníček a vyzkoušet třeba takový vegetariánský guláš. Tento recept je na guláš z hlívy ústřičné, rajčat a…
Mazanec neodmyslitelně patří k Velikonocům. I když mnozí si toto pečivo tak oblíbili, že ho pečou i během roku. A není divu, těsto je krásně nadýchané plné rozinek.…
Mazanec neodmyslitelně patří k Velikonocům. I když mnozí si toto pečivo tak oblíbili, že ho pečou i během roku. A není divu, těsto je krásně nadýchané plné rozinek.…
Křehký bílkový korpus ve tvaru srdce promazaný a zvlhčený čokoládovým krémem je ideálním dárkem a nejen ke svatému Valentýnu. Jeho příprava není složitá a zdobení velmi…
Tradiční velikonoční pečivo - mazanec se pekl už na Bílou sobotu aby byl nachystán na nedělní snídani. Ještě před ní ale hospodyňky šly s mazancem do kostela pro svaté…
Tento pokrm z kuřecího masa se hodí pro slavnostní příležitosti. Celé kuře prošpikujeme spařenými mandlemi a slaninou a zasypeme buráky, mandlemi a slaninou. Díky tomu…
Připravte si výborné nepečené kuličky obalené v čokoládě. Nechte je dokonale zatuhnout, uschovejte v chladu a pod zámkem. Z otevřené krabičky by mohly totiž bleskurychle…
Toto těsto se hodí jak na vánočku, tak i na velikonoční mazanec - je jen na vás co z něj vytvoříte. Zatímco uplést vánočku z několika pramenů umí dnes málokdo,…
K Velikonocům jistě patří sladkosti, které si děti vykoledují. Zároveň jim však můžeme připravit něco netradičního, co udělá určitě dojem. Máslové sušenky, které na sebe…
Malé mléčné čokoládky pro menší děti můžete lehce připravit i doma. Zdobit se dají například želatinovými medvídky, oříšky, menšími lentilkami a i jiným cukrářským…