Fat rascals (máslové hrudky)
Recept ještě nebyl hodnocenTyto bochánky pocházejí z Yorkshire a byly známé už v 19. století. Připravují se z těsta ochuceného skořicí, do kterého vmícháme rozinky. Bochánky můžeme posypat…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tyto bochánky pocházejí z Yorkshire a byly známé už v 19. století. Připravují se z těsta ochuceného skořicí, do kterého vmícháme rozinky. Bochánky můžeme posypat…
Nahlédnutí do tradiční kuchyně v zahraničí může být chuťově zajímavou výpravou za poznáním. Tyrolská kuchyně má svá specifika, ale v něčem je našinci blízká. Zkuste…
Abychom upekli krásného beránka, který bude zdobit velikonoční stůl, nemusíme hledat náročný recept. Postačí připravit klasické olejové těsto se sněhem z bílků, přidat…
Na mazanec má každý svůj recept. Ten nejoblíbenější a samozřejmě nejlepší! I rodina autorky receptu dává přednost před ostatními právě tomu jejich. Vyzkoušejte ho a…
Beránek jakožto jeden z velikonočních symbolů by přece neměl na svátečním stole chybět. Tento sněhem zdobený beránek je z těsta, které zvláční jogurt a ovoní jej…
Veganské recepty se těší velké oblibě, i kvůli použití prvotřídních surovin. Při konzumaci můžete sami ocenit, jak moc se kvalita surovin odráží na výsledné chuti a…
Jidáše by podle tradice neměly chybět na žádném velikonočním stole. Toto lehké, příjemně sladké a voňavé pečivo si ale můžete upéct kdykoli během roku. Třeba s hrnkem…
Rukola i ředkvičky jsou známé svoji štiplavou a osvěžující chutí. Jejich spojení tak vyžaduje další výraznou chuť, kterou tomuto salátu dodá ocet balsamico a citronová…
Asi nikdo z nás si nedokáže představit Velikonoce bez sladkého mazance, plného rozinek a posypaného mandlemi. Jeho příprava není tak složitá, jak se na první pohled může…
Nádivka z bylinek tak nějak patří k jaru a Velikonocům. Natrhejte čerstvé a síly plné kopřivy a spolu s bazalkou je přidejte do nadýchané nádivky. O křupavost se pak…
Nevíte jak ozvláštnit svátky i těm nejmenším? Vyzkoušejte upéct příjemně sladké mandlové sušenky ve tvaru oveček. Malí koledníci budou z této lahodné dobroty opravdu…
Pokud vám zbude trochu nádivky při pečení masa, můžete zbývající hmotu využít na přípravu chutných placiček. Ať již připravujete nádivku často nebo jen vyjímečně,…
Krásný věnec z kynutého těsta ozobí váš velikonoční stůl. Připravíme ho ze 3 dílů těsta, dva vrchní spleteme do copu, který spojíme do věnce. Střed věnce ozdobíme…
Oživte Velikonoce s mandlovým zajíčkem - symbolem radosti, tradice a lahodné chuťové harmonie. Mandlové těsto s vůní rumu a rozinek, vytváří základ tohoto malého…
Houbovou omáčku připravujeme tradičně jako krémovou, smetanovou. Toužíte-li po změně, vyzkoušejte tuto verzi. Mražené povařené houby smícháme s řapíkatým celerem, cibulí…
Jemný máslový mazanec můžete připravit podle našeho receptu. Omládek mu dodá kyprosti a vláčnosti. Kynutý a dozlatova upečený moučník je plný rozinek, kandovaného ovoce…
Jidáše pečeme na Zelený čtvrtek před Velikonoci. Jejich tvary by měly připomínat provaz, na kterém se oběsil Jidáš. Tradičně se připravují z kynutého těsta. Těsto z…
Toto sladké kynuté pečivo se tradičně podává na Zelený čtvrtek. V tomto receptu si přípravu usnadníme tak, že jednotlivé jidáše netvarujeme, ale ukrajujeme z rolády,…
Tradiční velikonoční moučník původem z Itálie připravíte snadno podle našeho receptu. Je voňavý a plný kandovaného ovoce. Těsto připomíná naše kynuté moučníky, ale na…
V tomto lahodném koláči si vychutnáme sladké a šťavnaté blumy zasypané voňavou skořicovou drobenkou s křupavými mandlemi. Mimo sezónu blum můžeme použít i jahody. Jistě…
Ovesné vločky do našeho jídelníčku přináší mnoho benefitů. Připravte si s námi na podzim tuto lahodnou a křupavou ořechovou směs. Zapečené vločky, kousky oříšků, med,…
Kynutý velikonoční mazanec nesmí o svátcích jara na stole chybět. Dejte si ho s máslem a trochou zavařeniny, nebo jen samotný s hrnečkem kakaa - určitě nezůstanete jen…
Syté, na povrchu lehce mazlavé, uvnitř vláčné díky tvarohu a smetaně. Takové jsou knedlíky z bramborového těsta. Uvnitř každého z nich je pak skrytá švestka s mandlí.…
Z rebarbory nejčastěji připravujeme sladké moučníky. Máslové těsto naplníme rebarborou a jogurtovým přelivem s vanilkou. Vršek ještě posypeme nastrouhaným těstem. Po…
12 nejlepších receptů na pečené kuře: Zkuste to s česnekem a citronem, plněné mandlovou nádivkou nebo à la kachna!
Co dělat, aby se knedlíky během vaření nerozpadly? Sázkou na jistotu je vaření na páře, ve vodě pak pomůže malý trik
Česká kuchyně: Jak na ty nejlepší tvarohové knedlíky s jahodami? Pozor na mouku a hnětení!