Švestkový koláč s marcipánem
Recept ještě nebyl hodnocenDo rozpuštěného másla dáme ostatní přísady a řádně promícháme.Rozetřeme na vymazaný a vysypaný menší plech nebo větší kulatou formu a poklademe švestkami a postrouháme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do rozpuštěného másla dáme ostatní přísady a řádně promícháme.Rozetřeme na vymazaný a vysypaný menší plech nebo větší kulatou formu a poklademe švestkami a postrouháme…
Doma to máme tak, že dorty peče tchyňka a já zdobím. Jsou to dorty pro mé děti, děkuji za vaše názory
Vychladlé pláty rozkrojíme na díly, postupně spojujeme marmeládou a krémem, střídáme světlý a tmavý. Asi v jedné třetině délky vyřízneme mělké zářezy / naznačení kabiny/…
Moučkový cukr přesijeme na pracovní desku přidáme marcipán,pistácie a pořádně zpracujeme.Mezi dvěma foliema vyválíme v plát 35cm na 10cm.Nugát nakrájíme na 5…
Korpus necháme vychladnout, rozkrojíme, promažeme krémem a zdobíme dle předlohy či fantazie.
Upečeme sï klasický korpus. Druhý den postupujeme klasicky jako při přípravě dortu. Já u jednoho použila pouze marcipán a ten druhý je zdobený jedlou fotografií.
Upečeme v bábovkové formě ze 6 a druhou z 5 vajec. Bílky našleháme, přidáme cukr, vodu, žloutky, mandle a prášek smíchaný s moukou. Formu vymastíme a vysypeme hladkou…
Piškótový korpus rozrežeme na 4 časti a spojíme ich krémom. Naplnenú tortu na vrchu zrežeme na tvar dyne. Oranžový marcipán vyvaľkáme a tortu ním zakryjeme. Nakoniec…
Celá vejce, moučkový a vanilkový cukr dáme vyšlehat do pěny. Hned v začátku šlehání přidáme 3 lžíce horké vody. Po vyšlehání přidáme do hmoty prosátou mouku a Solamyl s…
Broskve oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na osminky. Dáme do nádoby s nepřilnavým povrchem, posypeme 2 lžícemi cukru a chvilku povaříme. Broskve tím ztratí svojí …
Den předem si upečeme 5 plátů piškotu-každý bude z 6 vajec. Piškot: 6 vajec + 6 lžic cukru ušleháme do husté pěny-šlehat 10-15 minut. Lehce vmícháme 6 lžic mouky a 2…
Každá z nás už má osvědčený recept na korpus, oblíbený krém a marcipán, proto je zbytečné tu vypisovat suroviny a postup. No a pro ty co ne, tak je dost výborných…
2x kulatý korpus 17cm 1x kulatý korpus 13 cm 1x oblý korpus 17 cm
Dortík je jednoduchý, ale těch kytek bylo 150 ks, takže to mě zdrželo.
Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh. Poté postupně přidáme žloutky a vše znovu dobře vyšleháme. Nakonec lehce vmícháme prosátou mouku a těsto naplníme do formy na…
Předehřejte troubu na 180°C. Vymažte a vysypte dvě obdélníkové formy na pečení. Nemáte-li dvě formy, udělejte těsto z dvojité dávky a použijte pekáč s vyšším okrajem…
Jídelní rozmary slavných: Mistr hororů Alfred Hitchcock měl fóbii z vajec, hosty děsil modrým jídlem a miloval tenhle slaný koláč
Recept na dort Pavlova od Nadi Pohlreichové z Malé cukrárny u Prahy: Díky jasnému postupu se povede hned napoprvé
Litina aneb Kynutý bramborák na plech: Připomíná velikonoční nádivku, jeho chuť pozvednou škvarky nebo slanina v těstě