Černobílý dort
Recept ještě nebyl hodnocenČOKO-dort: Žloutky si ušleháme s cukrem, přilijeme 5 lžic vody a vyšleháme. Dodáme zbytek vody a vyšleháme do pěny. Potom lehce vmícháme mouku s práškem do pečiva a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
ČOKO-dort: Žloutky si ušleháme s cukrem, přilijeme 5 lžic vody a vyšleháme. Dodáme zbytek vody a vyšleháme do pěny. Potom lehce vmícháme mouku s práškem do pečiva a…
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, po částech zašleháme olej. Mouku smícháme s práškem, kakaem a postupně s vodou lehce zamícháme do vaječné pěny. Nalijeme do formy ve…
Marcipánovou hmotu nastrouháme najemno a vidličkou prošleháme s bílky. Pak přidáme mouku s cukrem, těsto vložíme do sáčku a na plechu tvoříme placičky. Trošku se…
Vejce ušleháme s cukrem, postupně přidáváme ostatní přísady a prošleháme. Nalijeme do menšího vymazaného a kokosem vysypaného pekáčku, vložíme do předem vyhřáté trouby a…
Všechny ingredience důkladně vyšlehat. Formu na muffiny lehce vymazat máslem, NEVYSYPÁVAT (já to udělala a se zlou jsem se potázala...). Do každého důlku dát lžíci…
Upečený piškotový korpus rozřízneme naplníme krémem a potáhneme marcipánem.
Druhý den piškot rozřízneme, pomažeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem a poklademe ovocem. Mně zbyl ananas, jinak můžem být broskev, mandarinka, jahody....Přiklopíme…
Korpus jsem se inspirovala dle Isahu: http://www.toprecepty.cz/recept/18933-kakaovy-olejovy-korpus-na-dort/ Na krém jsem si nejprve ušlehala pařížskou šlehačku, pak…
Korpus: vejce vyšlehat s cukrem a vanilkou do pevné pěny, potom přidáváme tenkým pramínkem olej. Mouku smícháme s prdopečem pomalu střídavě s mlékem …
Dort je zdobený máslovým krémem \"klasickým\" způsobem (řezanou trubičkou), kytice je z mléčného marcipánu.
Z 8 bilku uslehame snih, pomalu pridame po lzicich cukr, slehame. Pridame po jednom zloutky, uslehame do peny a nakonec pomalu pol. mouku. Vymazeme a vysypeme dortovou…
Kdyby někdo chtěl na některý úplně konkrétní recept stačí napsat do komentářů.
Žloutky šlehat s cukrem, vodou, pak přidávat polohrubou mouku s práškem do pečiva. Přidat ušlehaný sníh. Nakonec přidat požadovanou příchuť korpusu....kakao, ořechy…
Vykynuté těsto propracujeme a rozválíme do kruhu. Rozdělíme na 8 výsečí a nahoru na každou dáme kopeček nastrouhaného marcipánu. Umotáme rohlíčky. Necháme ještě asi 30…
Alstroemérie - jedlé květy z fondantu, na drátcích omotaných floristickou páskou
Jelikož nemám formu, tak jsem si srdce namalovala na čtvrtku a korpus podle ní vyřízla. Jinak postup na korpusy a krémy najdete u mých dalších receptů, jen bych se…
Připravíme si formu - na dno pečící papír, kraje potřít olejem. Rozdělíme žloutky od bílků. Bílky začneme šlehat, jakmile jsou tuhé, přidáme postupně cukr a opět…
Majonéza s medvědím česnekem podle Těhotnýho kuchaře: Příprava zabere chvilku a lehce pikantní chuť vás naprosto nadchne
Kuřecí maso se smetanovou omáčkou: Omáčku báječně zjemní strouhaná cuketa a pro krémovou chuť je lepší tučnější smetana
Z Receptáře Přemka Podlahy: Česneková tinktura podle starého receptu Tibeťanů se připravuje jen ze dvou surovin