Sladký bramborák
Recept ještě nebyl hodnocenKdyž se řekne bramborák, většině z nás se vybaví smažená slaná pochoutka vonící po majoránce. Víte, že se dá připravit i nasladko? Hotové bramboráky potřeme marmeládou a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 151 kJ / 275 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,40 g |
Tuky | 0,60 g |
– nasycené | 0,10 g |
– nenasycené | 0,40 g |
–– mononenasycené | 0,10 g |
–– polynenasycené | 0,30 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 65,00 g |
– cukry | 50,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Když se řekne bramborák, většině z nás se vybaví smažená slaná pochoutka vonící po majoránce. Víte, že se dá připravit i nasladko? Hotové bramboráky potřeme marmeládou a…
Těsto si uděláme v domácí pekárně-kdo jí nemá udělá v ruce. Nejprve dáme tekuté ingredience, pak mouku a droždí. Když máme hotovo, tak těsto dáme rovnou na plech na…
Tento výborný letní koláč na norský způsob připravíme ze tří plátů piškotového těsta, které potřeme borůvkovou marmeládou, nadýchanou šlehačkou a posypeme čerstvými…
Nejprve vyšleháme vejce, cukr a máslo do nadýchané pěny a poté přidáváme mouku s práškem do pečiva a špetkou soli.Hladké těsto dáme do vymazané a moukou vysypané dortové…
Zapneme si troubu na 180°C.Ručním šlehačem ušleháme cukr s vejci do pěny, přidáme mléko, olej, mouku promíchanou s práškem do pečiva a rychle promícháme.Těsto rozetřeme…
Tento výborný dort výrazně chutná po čokoládě a navíc ho připravíme zcela bez mouky. Tu nahradíme větším množstvím vajec. Dort podáváme potřený borůvkovou marmeládou,…
Oloupané brambory nakrájíme na menší kousky a v osolené vodě uvaříme do měkka. Většinu vody slijeme a zbytek uchováme na případné zředění.Do vařících brambor nasypeme…
Na začátku si ušleháme na nejvyšší rychlost sníh z bílků se špetkou soli do tuha a dáme si ho do lednice do doby, než ho budeme potřebovat. Ušleháme si žloutky s cukrem…
Všechny ingredience kromě oříšků vložíme do mixéru a rozmixujeme na hladké těsto. Vmícháme namleté oříšky a tvoříme sušenky, do kterých uděláme důlky. Poklademe na plech…
Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme olej, vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme sníh z bílků a pečeme asi 25 minut při 180 C. Až nám korpus…
Vejce ušleháme s cukrem do husté pěny, přidáme olej, mléko, mouku smíchanou s prdopečem a kokosem. Těsto vylejeme na strouhanou vysypaný plech. Malou lžičkou vhazujeme…
Ušleháme bílky se špetkou soli, přišleháme vanilkový a krupicový cukr. Ušleháme žloutky s třtinovým cukrem, pak přidáme šťávu a kůru z citronu. Obě směsi opatrně…
Všechny ingredience kromě mléka vhodíme do mixéru a rozmixujeme. Ke směsi pak postupně přiléváme mléko, až nám vznikne hladké těsto. Na pánvi rozpustíme přepuštěné máslo…
Všechny suroviny dáme do mísy a ušleháme ručním šlehačem. Vlijeme do vymazané dortové formy o průměru 28 cm a vložíme do remosky. Pečeme asi 40 minut, ale v polovině…
Všechny suroviny dáme do mísy a ušleháme ručním šlehačem. Vlijeme do vymazané dortové formy o průměru 28 cm a vložíme do remosky. Pečeme asi 40 minut, ale v polovině…
Žĺtky vyšľaháme s cukrom a striedavo pridávame múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva a vodu s olejom. Do vymiešaného piškótového cesta zamiešame sneh vyšľahaný z…
TĚSTO: Vejce ušlehat s cukrem do pěny, přidat med, můsli a vločky namočené v mléce, obě mouky, (+ mléko podle potřeby, pokud by bylo těsto moc tuhé), skořici a kypřící…
Z bílků ušleháme tuhý sníh a z dobře umytých citrónů nastrouháme kůru (jen žlutou část).Do šlehače dáme žloutky s cukry, kůru z jednoho citrónu a vyšleháme do pěny.…
Ušleháme žloutky s půlkou cukru do husta, přidáme vodu, olej, poté mouku s práškem do pečiva a kakaem. Ušleháme bílky s druhou půlkou cukru, do této hmoty pak přidáme…
Připravíme si menší půlkulatou nerezovou misku(může být i plastová),2 mikrotenové sáčky a 2 párátka. Kiwi umyjeme, oloupeme, nakrájíme na kolečka. Z mléka, cukru a…
Nepečený dort Šarlota, skládající se z kokosových tyčinek a příjemně sladkým krémem z Pribináčků a borůvkové marmelády, s čerstvým ovocem na povrchu, zaručeně potěší…
Černý bez již kvete a recept na kosmatice, nebo-li smažené květy černého bezu v těstíčku, začíná být aktuální. Připravit je můžete i nasladko, potřené borůvkovou…