Srdíčka ořechová
Recept ještě nebyl hodnocenTěsto: Ze všech surovin zpracujeme těsto, na pomoučněném vále vyválíme asi 2 mm silně, vykrajujeme srdíčka (kolečka, oválky, atd) dáme na plech s pečícím papírem a na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Těsto: Ze všech surovin zpracujeme těsto, na pomoučněném vále vyválíme asi 2 mm silně, vykrajujeme srdíčka (kolečka, oválky, atd) dáme na plech s pečícím papírem a na…
Těsto: Ze všech surovin zpracujeme těsto, na pomoučněném vále vyválíme asi 2 mm silně, vykrajujeme srdíčka (kolečka, oválky, atd) dáme na plech s pečícím papírem a na…
Lahodné ořechové řezy na základu z lineckého těsta si připravte podle našeho receptu. Jen zdánlivě vypadá návod složitě, ve skutečnosti bude celý dezert do hodiny a půl…
V jedné míse smícháme sypké suroviny - mouku, prášek do pečiva a oba druhy cukru. V jiné míse vyšleháme Heru, vejce, jogurt a mléko. Tekutou směs vlijeme do sypké a…
Tyto nadýchané lívance jsou ideální sladkou snídaní, protože je připravíte během chvilky. Podávat je můžete dle vaší chuti například s marmeládou, se skořicí nebo polité…
Tradiční sádlovky jsou kuličky s důlkem, do kterého plníme oblíbenou marmeládu. V základu a těsta je sádlo, po kterém dostaly také svůj název. Nemusíte se bát, že by to…
Cukr, olej, vejce rošleháme do hladka. Přidáme mouku s práškem do pečiva, mléko a rozšleháme.2/3 těsta nalijeme na vysypaný plech a do zbývajícího těsta zamícháme lžíci…
Dortová lízátka, známá také jako cake pops, jsou malé sladké pochoutky tvořené z drobečků dortu, které jsou smíchány s krémem a následně vytvarovány jako placičky či…
Tvaroh utřeme s cukrem, vanilinovým cukrem. Vmícháme rozinky a lžičku libovolné marmelády. Zamícháme. (marmeláda není nutná).Nakrájíme tenčí plátky veky, které rukou…
Mouku prosejeme do misky, smícháme s kypřícím práškem, vanilkovým cukrem a solí. V mléce rozmícháme vejce a vlijeme k mouce, vše dobře promícháme metlou na hladké…
Z citronu ostrouháme kůru, pak ho vymačkáme a do šťávy namočíme rozinky.Z bílků ušleháme tuhý sníh, postupně přidáváme žloutky, nakonec lehce přimícháme mouku smíchanou…
Valašské měsíčky skládající se z těsta obsahujícího mandle, potřené marmeládou a polité bílou čokoládou, budou ozdobou vaší sváteční tabule. Nejen že krásně vypadají,…
Smažené vdolečky provoní sladkou vůní nejen kuchyni. Rozhodně přiláká mlsouny domů. Snadné kynuté těsto můžeme zadělat ručně nebo s pomocí robota. Po usmažení je zdobíme…
Máslo včas vyndámez ledničky a necháme změknout na pokojovou teplotu, čokoládu rozpustíme v MT (max.300W) nebo ve vodní lázni a necháme mírně vychladnout.Piškoty a…
Korpus: vyšleháme si vejce s cukrem do pěny, potom po lžících přidáme mouku a kakao a pomalu zamícháme do vaječné pěny a dáme péct na pečící papír do trouby. Po upečení…
Korpus: vyšleháme si vejce s cukrem do pěny, potom po lžících přidáme mouku a kakao a pomalu zamícháme do vaječné pěny a dáme péct na pečící papír do trouby. Po upečení…
Brambory uvaříme ve slupce. Ještě vlažné je oloupeme, nastrouháme najemno a spojíme se všemi surovinami. Vytvoříme měkké těsto a hned s ním pracujeme.Z těsta uděláme…
Nejprve vyšleháme šlehačku se ztužovačem. Přimícháme ke šlehačce zbytek surovin na krém.Sušenky nalámeme na malé kousky a můžeme začít vrstvit.Na dno skleničky dáme…
Pokud připravíte k odpolední kávě tuto lehkou piškotovou buchtu provoněnou skořicí neuděláte krok vedle. Jablka a jahody uvnitř buchty vytvoří příjemně sladkou chuť,…
Pokud hledáte moučník, který vydrží výborný i několik dnů po upečení, právě jste ho našli! Vyzkoušený rodinný recept na vrstvené řezy plné ořechů je vhodný nejen na…
Palačinky patří k těm nejlepším pokrmům, jaké česká kuchyně nabízí. A to nejen díky rychlosti, s jakou jsou hotové, ale také kvůli možnosti je připravit jak nasladko,…
Boží milosti jsou jedním z prvních symbolů, které provází Velikonoce. Připravují se tradičně v období masopustu, fašanku. V tomto receptu je použito drobenkové těsto, ze…
Tyto lahodné lívance spojují bohatou chuť kefíru s lehkostí a nadýchaností lívanců. S jejich jednoduchou přípravou jsou kefirové lívance ideální k doplnění ovocem,…
Holka u plotny radí: Jihočeské bosáky z brambor a dýně vypadají lákavě a chutnají božsky. K přípravě stačí jen tři suroviny
Prvomájový sirup z květů třešní je možná lepší než polibek. Jeho příprava je navíc snadná
Koláč z cukety je úžasně vláčný a lehce nadýchaný, přitom tak snadný. Nejlepší je z mladé cukety, starší se musí předem upravit